ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΠΕΤΡΙΔΗ

Στην Dreamteam θέλουμε να δούμε και να καταγράψουμε πώς η Δημιουργία αποτυπώνει τη σημερινή και τρέχουσα πραγματικότητα. Θέλουμε να κατανοήσουμε πώς ο κάθε καλλιτέχνης  βιώνει, αυτήν τη στιγμή, αυτή την περίοδο, που θα καταγραφεί στη Σύγχρονη Ιστορία. 

Είμαστε εν μέσω ενός παγκόσμιου φαινόμενου βιώνοντας την εξέλιξη της παγκόσμιας πανδημίας, και έτσι σκοπός μας είναι να εξακριβώσουμε με ποιο τρόπο η ψυχή του κάθε καλλιτέχνη καταγράφει όσα συμβαίνουν και τι αποτυπώματα αφήνουν τα γεγονότα αυτά στην και μέσα από την Τέχνη.

Στο πολύ ιδιαίτερο και παραγωγικό εγχείρημα “Project Zero”, με τη συμβολή επιστημόνων ψυχολόγων, ψυχοθεραπευτών, εικαστικών καθηγητών και ιστορικών Τέχνης, καλούμε τους εικαστικούς καλλιτέχνες (ζωγράφους, γλύπτες, φωτογράφους, χαράκτες, σκιτσογράφους, γελοιογράφους, γραφίστες, κεραμίστες, σχεδιαστές, performers κ.ά.) να δημιουργήσουν ένα ή δύο έργα που θα φιλοτεχνηθούν σε διαφορετική χρονική στιγμή κατά την περίοδο εξέλιξης της πανδημίας του Covid-19, από τις 21 Μαρτίου (Θερινή Ισημερία) έως τις 21 Μαΐου (Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού) για να δούμε πώς αυτά που ζούμε τώρα, περνάνε μέσα από την Τέχνη, «ψυχογραφώντας« τα ίδια τα έργα.

Σήμερα ζούμε μία «στιγμή καταγραφής» στη σύγχρονη Ιστορία! Διαβάζοντας Ιστορία, βλέπουμε καταγεγραμμένα γεγονότα θετικά ή αρνητικά και μαθαίνουμε, μέσα από τα συγγράμματα των ιστορικών, για το τι συνέβαινε εκείνη τη δεδομένη στιγμή που συντελούνταν ένα μεγάλο γεγονός. Σήμερα είμαστε όντως μέρος ενός αποτυπώματος στη Σύγχρονη Ιστορία, που συμβαίνει τώρα!

Οι παρούσες συνθήκες επηρεάζουν ίσως καθοριστικά την κοινωνία, την οικονομία, την υγεία, την επικοινωνία, την τεχνολογία, τις σχέσεις, την οικογένεια, την εργασία, τον έρωτα, το περιβάλλον, τα παιδιά, τα ζώα, το παρόν, το μέλλον, τις προσδοκίες και τα όνειρα κάθε ανθρώπου.

Βασικός λόγος ίδρυσης της Dreamteam είναι η προαγωγή της Τέχνης και του Πολιτισμού, καθώς και η προσφορά στοΝ συνάνθρωπο μέσα από την Τέχνη. Η ίδια η Τέχνη άλλωστε προσφέρει, παρακινεί, μεταφέρει συναισθήματα, εμπνέει και προάγει το πνεύμα!

Στο πλαίσιο που διαμορφώνουν οι νέες και ενδεχομένως άγνωστες ακόμα συνθήκες σε κάθε επίπεδο, στο «σημείο μηδέν» επανεκκινήστε, αποτυπώστε και καταγράψτε με τα πινέλα, τα υλικά και το ένστικτό σας τα συναισθήματα, τα μηνύματα, τις σκέψεις, το ταξίδι της ψυχής σας, ελάτε να αφήσουμε το αποτύπωμα μας για μια Ιστορική στιγμή της ζωής μας και ολόκληρης της Ανθρωπότητας και ελευθερώστε τα βιώματά σας σε έργα που θα συνοδεύουν την Ιστορική περίοδο του 2020.

Οι εικαστικοί δημιουργοί θα πρέπει να παρουσιάσουν έργα που θα φιλοτεχνηθούν στην (καθόλου τυχαία) συμπαντική και συγκεκριμένη χρονική περίοδο και αυτεπάγγελτα θα γράψουν τη δική τους Ιστορία όπως αυτή που θα καταγράψει ο ιστορικός του μέλλοντος για όσα ζούμε σήμερα!

Με την ελπίδα και την ευχή πως η Ανθρωπότητα θα καταφέρει σύντομα να αναγεννηθεί, η Dreamteam θα παρουσιάσει το “Project O” όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν και επέλθει η κανονικότητα, σε κεντρικό χώρο των Αθηνών, με τη συμβολή και τη συνεργασία επίσημων κρατικών και ιδιωτικών φορέων.

Πληροφορίες για συμμετοχή εικαστικών καλλιτεχνών, στα τηλέφωνα: 698 5015 875 – 698 928 3000, καθημερινά από 12:00 έως 20:00.

*Με την επιφύλαξη και τη κατοχύρωση όλων των νομίμων δικαιωμάτων της ιδέας του project.

Facebook & Instagram: Dreamteam.org.gr     –     www.dreamteam.org.gr

 

#dreamteam #projectzero #giaenankaliterokosmo #art #artproject #artwork #artexhibition #artists #athens #greece #earth #planetearth #globalart #virus #antivirus #restart #dream #dreambig #daretodream

Books and Style

Books and Style