ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ ΝΑΣΣΗ

Αξιότιμε Πρωθυπουργέ της χώρας μου,

δεν πείθουν κανέναν οι δικαιολογίες του υπουργού εξωτερικών για την εκ παραδρομής, στο κοινό ανακοινωθέν με τον ομόλογό του, αναφορά περί «ιστορικής συμφωνίας».

Και δεν μας πείθει, διότι αυτή η απαράδεκτη δήλωση πρώτον εκφράζει απόψεις και ορισμένων άλλων μέσα στο κόμμα σας και δεύτερον δώρισε την αφορμή για μία ακόμη φορά στον ανεκδιήγητο αρχηγό του Σύριζα να θριαμβολογεί, παραβλέποντας ότι ο μέγας προδότης της Ιστορίας και της Πατρίδας μας είναι αυτός που υπέγραψε αυτήν τη συμφωνία.

Άφρων και ολίγος για το αξίωμα που κατέχει, πιστεύει ότι κερδίζει από αυτήν τη θριαμβολογία, την οποία περιφέρει σε κάθε εμφάνιση και με κάθε ευκαιρία, αυταπατώμενος για μίαν ακόμη φορά.

Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι αυτή η αθεράπευτη αλαζονεία και ιδεοληψία του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης.

Το πρόβλημα είναι, εξ όσων τελευταία διαπιστώνουμε, ότι τελικά δεν είναι μόνος.

Και το πλέον απογοητευτικό είναι ότι και εσείς, ως φαίνεται, δεν έχετε συνειδητοποιήσει πως όλοι εμείς, οι φέροντες μέσα μας τον υγιή πατριωτισμό και ανήκοντες σε όλα τα κόμματα, αποτελούμε και ένα μεγάλο κομμάτι της ΝΔ, το οποίο κράτησε αυτήν την ιστορική παράταξη όρθια από τότε που την ίδρυσε ο Εθνάρχης μας και συνέχισε να την εμπιστεύεται σε όλες τις εκλογικές της φουρτούνες και τα ναυάγια.

Ότι οφείλετε να σεβαστείτε τη θέση πάνω σε αυτό το μείζον εθνικό μας θέμα εκείνου που έθεσε υπεράνω των δικών του ιδεολογικών αρχών τη συμφιλίωση του ελληνικού λαού και το έκανε πράξη.

Να αναλογιστείτε ότι μαζί με τον Ανδρέα Παπανδρέου, με τον οποίο τον χώριζε η κομματική και πολιτική ιδεολογία, τον ένωνε όμως η εθνική συνείδηση, δεν υπέκυψαν σε συμφέροντα τρίτων.

Και έρχεται τώρα ο κύριος Δένδιας να μας πει τι;

Ότι καλώς έπραξαν οι προδότες ή πεπλανημένοι του Σύριζα και του Καμμένου;

Ότι κακώς εξαφανίστηκαν από το πολιτικό προσκήνιο όλοι αυτοί, θαμμένοι στην ευθύνη της προδοσίας τους;

Ότι κακώς έχασε ο κ Τσίπρας τις εκλογές, αφού τον δικαιώνει ο υπουργός σας με αυτή τη δήλωση και την εν γένει στο θέμα αυτό στάση και συμπεριφορά σας;

Ή μήπως πιστεύετε ότι έχασε μόνο από τις ευθύνες στο Μάτι και την κακή οικονομική διαχείριση;

Αλλά από τον κ Τσίπρα είναι αναμενόμενη αυτή η συμπεριφορά.

Από κάποιον που δεν γνωρίζει καν την Ιστορία της χώρας του ή την γνωρίζει, όπως του την δίδαξε η οικογένειά του και οι ιδεοληψίες των αριστεριζόντων συντρόφων του.

Εσείς, όμως, από πού ορμώμενος πιστεύετε ότι θα περάσει και πάλι αυτή η προδοσία;

Ότι θα βρει εκείνος ατιμωρητί συνεργούς στην ανιστόρητη και ανεπίτρεπτη για Έλληνα ηγέτη ενέργειά του.

Ότι εμείς είμαστε «κάτι λίγοι και ακροδεξιοί», όπως μας αποκάλεσε στους ομολόγους του στην Ευρώπη, χωρίς καμία ντροπή.

Όχι, κύριε Πρωθυπουργέ της χώρας μας.

Είμαστε πολλοί και είμαστε πάντα εδώ.

Ένας γίγαντας που σιωπά, επιχειρώντας να επουλώσει με την καταρρακωμένη περηφάνια του τις πληγές που οι ίδιοι οι πολιτικοί του, «πατέρες του Έθνους», τού προκάλεσαν στο πέρασμα των καιρών και συνεχίζουν ανερυθρίαστα να του προκαλούν.

Και δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσουμε, όπως δήλωσε στο ένα και μοναδικό του λάθος ο πατέρας σας.

Είμαστε πάντα εδώ και θα μας βρείτε τείχος μπροστά σας, αν συνεχίσετε αμαχητί αυτήν την προδοσία, εξυπηρετώντας συμφέροντα τρίτων και παραβλέποντας με αδικαιολόγητο και ανεξήγητο τρόπο την εθνική παρακαταθήκη για το αδιαπραγμάτευτο των εθνικών μας ιδεωδών.

Κυριάκο Μητσοτάκη,

ο πραγματικά άξιος ηγέτης θέτει πάνω από τα συμφέροντα τρίτων και ισχυρών την Ιστορία της Πατρίδας του και πείθει και τους άλλους ηγέτες με το δίκαιο και τη δύναμη της ελληνικής του ψυχής και των επιχειρημάτων του.

Στο χέρι σας είναι να θέσετε το βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ, ζητώντας να διορθωθούν όσα πλήγωσαν ένα μεγάλο κομμάτι του λαού μας, την εθνική μας περηφάνια και αξιοπρέπεια.

Να τους εξηγήσετε ότι οι Σκοπιανοί δεν έχουν ελληνική-μακεδονική συνείδηση, δεν ζήτησαν να ονομάζονται Έλληνες -Μακεδόνες, αλλά διαχώρισαν και διαχωρίζουν τον Μακεδόνα και τη Μακεδονία από τον Έλληνα και την Ελλάδα.

Δεν ζήτησαν το όνομά μας με την υπόσχεση ότι θα ιδρύσουν ελληνικά σχολεία στη χώρα τους, θα διδαχθούν την ελληνική γλώσσα των κατά την άποψή τους Μακεδόνων προγόνων τους και θα διδάξουν σωστά στα παιδιά τους την Ιστορία της Μακεδονίας μας, προκειμένου να αποκτήσουν σταδιακά και ελληνική εθνική συνείδηση.

Εάν το είχαν πράξει, κανείς δεν θα τους αρνιόταν στο μέλλον ακόμη και το όνομά μας, αφού θα μετείχαν της ελληνικής Παιδείας και του πολιτισμού μας.

Όμως αυτή την φυλετική και πολιτισμική διάκριση της Μακεδονίας και της Ελλάδας κανένας λαός που σέβεται στην Ιστορία του και τον πολιτισμό του δεν θα τα δεχόταν και με κανένα αντάλλαγμα.

Ούτε και θα μας πείσουν οι δήθεν σημαντικές οικονομικές συμφωνίες με την πάμπτωχη γειτονική χώρα, της οποίας εμείς ήμαστε οι βασικοί οικονομικοί «χορηγοί» και συνεχίζουμε να είμαστε, μέχρι την είσοδό της στην ΕΕ.

Επομένως, εάν δεν το πράξετε και ακολουθήσετε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον εθνικό του κατήφορο, είναι δικό σας θέμα και δική σας αποκλειστικά η ευθύνη για το πώς αποφασίσατε να διαχειριστείτε το πολιτικό σας μέλλον και της παράταξής σας.

Εμείς, λυπάμαι, αλλά δεν θα σας ακολουθήσουμε σε αυτό το λάθος.

Η απόφαση είναι δική σας…

Books and Style

Books and Style