ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Υπάρχει ένας αόρατος εχθρός εκεί έξω, που καραδοκεί. Είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας, και ναι μεν έχουμε χρόνο να αγαπήσουμε πιότερο τον πλησίον, αλλά υπάρχει χρόνος και για να βγουν τα απωθημένα μας και οι ψυχικές διαταραχές στην επιφάνεια και να μας αρπάξουν απ’ τον λαιμό. Αν όμως γυρίσουμε τη λάιλαπα απ’ την ανάποδη, μπορεί να βρούμε άπειρα καλά στη φόδρα της. Αν γυρίσουμε την πλάτη στο κορωνοϊό, δίχως να υποτιμούμε τη δύναμή του, μπορεί να εκπλαγούμε ευχάριστα.

Ας πούμε πως είναι ένας περιοδεύων δράκος, που κάποια στιγμή θα κουραστεί να ξερνά φωτιές και να απειλεί την ακεραιότητά μας και θα μας αδειάσει τη γωνιά. Τι θα ’χει μείνει όμως πίσω του; Στο χέρι μας είναι να αδράξουμε τα ωφέλιμα και να αποταχθούμε του αρνητισμού. Να αδράξουμε τη ζωή και να αποταχθούμε του πένθους. Να αδράξουμε τη χαρά και να αποταχθούμε της θλίψης. Γι’ αυτό κι εγώ παραθέτω το εξής οξύμορο…

Κάτω οι αρνητικές σκέψεις.

Ο άνθρωπος έχει δύναμη Τιτάνα. Αρκεί να την ανακαλύψει και γίνεται αθάνατος.

Ρώτα τους προγόνους σου τί πέρασαν για να πάρεις κουράγιο.

Ο ουρανός ξημερώνει κάθε μέρα.

Ναι στα θαύματα που περιμένουμε.

Ο αόρατος εχθρός νικιέται με τη θετική σκέψη.

Ιχνος δεν θα μείνει απ’ τον φόβο, αν τον κοιτάξουμε κατάματα και τον φοβερίσουμε με την τόλμη και το θάρρος.

Ο μαγικός κόσμος των ονείρων μας ανήκει, κι αν την αράξουμε εκεί, μπορούμε να σκηνοθετήσουμε τη ζωή μας όπως τη θέλουμε.

Σαρωτική λαίλαπα, μα θα την χτυπήσουμε στον σταυρό με την ανθρωπιά και την αγάπη.

Books and Style

Books and Style