ΑΠΟ ΤΟΝ JOHN DOE

Στο κατάμεστο Θέατρο «Τζένη Καρέζη», πραγματοποιήθηκε μια πρωτότυπη για τα Ελληνικά δεδομένα συνάντηση δραματουργίας, λογοτεχνίας, ψυχολογίας και μουσικής με αφορμή την κυκλοφορία του μυθιστορήματος «Φιλί που έμοιαζε με Αντίο» που υπογράφει ο Άρης Αποστολάκης.

Η καταξιωμένη ηθοποιός, με τη χροιά της φωνής της και τη δωρικότητά της, καθήλωσε πάνω από 400 θεατές που είχαν φθάσει έξω από το θέατρο από πολύ νωρίς το απόγευμα.

«Πριν καν φτάσει μεσημέρι, μέσα σ’ εκείνο το πέτρινο σπίτι, είχα παραβεί δύο από τις δέκα εντολές. Δύο ταυτόχρονα και σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Κλάσματα πέρασαν, όχι λεπτά, κλάσματα… Δύο στη σειρά, χωρίς εμπειρία. Την έκτη και την όγδοη. Δεν τις θυμάστε; Γι’ αυτές σύρθηκα ως εδώ…»

Λίγο πριν την έναρξη η Κατερίνα Διδασκάλου δήλωσε στην κάμερα του Alpha και του Open Tv «Είδα αυτό το βιβλίο, το διάβασα και θέλω να πω ότι εντυπωσιάστηκα…» επιβεβαιώνοντας στη συνέχεια πως όλοι μας έχουμε δώσει ένα φιλί που έμοιαζε με αντίο.

Ακόμη Επί Σκηνής βρέθηκαν: η συγγραφέας των 18 best sellers Πασχαλία Τραυλού, η γνωστή master coach & συγγραφέας Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου, η ψυχολόγος & παιδαγωγός Δήμητρα Φύκα, η executive coach Σόνια Πετροπούλου και η ανερχόμενη ηθοποιός Φανή Λύκου.

Παράλληλα, η ερμηνεύτρια Κωνσταντίνα Πάλλα συνεπήρε το κοινό με τις μουσικές της επιλογές, ειδικά όταν ερμήνευσε τη «Μικρή Πατρίδα», τραγούδι σταθμό για την ιστορία του βιβλίου.

Στην κορύφωση της βραδιάς, ο συγγραφέας Άρης Αποστολάκης ανέφερε «Τα σπίτια μας είναι οι άνθρωποι. Γι’ αυτό υπάρχουν κάποιοι που φεύγουν και δεν επιστρέφουν. Γιατί το θέμα δεν είναι ότι δεν έχουν πού να γυρίσουν, αλλά σε ποιον…»

Στο Φουαγιέ του θεάτρου οι θεατές είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα εξαιρετικά κρασιά της Mad Wine, αφού χειροκρότησαν ένθερμα τους συντελεστές, και εξαντλώντας την ίδια στιγμή όλα τα διαθέσιμα αντίτυπα.

Φιλί που έμοιαζε με Αντίο, μια ιστορία πιο επίκαιρη από ποτέ που αγγίζει πανανθρώπινα ζητήματα και συνεπαίρνει τον αναγνώστη με την κινηματογραφική πλοκή της.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:
«Παιδί μου, θα σ’ τα πω όλα. Όσες σελίδες κι αν χρειαστεί να σου γράψω, αποφάσισα πως μέχρι τα μεσάνυχτα θα σ’ τα έχω αποτυπώσει όλα εδώ. Κάνε κουράγιο για να τ’ αντέξεις. Πληρώσατε τα εγκλήματά μας. Εμείς όμως τα πληρώσαμε με τα νιάτα μας. Μη νομίζεις πως γλιτώσαμε. Κι εγώ κι εκείνη μείναμε σ’ έναν γάμο που δεν θέλαμε ή που δεν μας ήθελε. Ίδιο αποτέλεσμα. Ισόπαλες μοίρες».

Μια ιστορία συγκλονιστική γεννιέται στα βουνά της Ευρυτανίας, ταξιδεύει στα πέρατα του κόσμου, ως τα εκθαμβωτικά φώτα της Νέας Υόρκης και την Αιώνια Πόλη, ώσπου να φυλαχθεί μέσα στους θρύλους της Φολεγάνδρου.

Κι αν η μυθοπλασία κάποιες φορές σας εκπλήξει, να θυμάστε πως η ίδια η ζωή ακροβατεί ανάμεσα στην ομορφιά της σκληρότητας και στη σκουριά των παραμυθιών…

Ταυτότητα Βιβλίου
Τίτλος: Φιλί που έμοιαζε με αντίο
Συγγραφέας: Άρης Αποστολάκης
Κατηγορία: Κοινωνικό, Αισθηματικό, Μυστηρίου
Εκδοτικός Οίκος: Πνοή
Σελ. 372
Διαθέσιμο στα βιβλιοπωλεία & online
Instagram • @apostolakis_aris & @ekdoseispnoi

Books and Style

Books and Style