ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ ΝΑΣΣΗ

«Κύριε» Πολάκη, μακριά τα χέρια και το δηλητήριό σου από τον Στέλιο όλων των Ελλήνων.

Για μία ακόμη φορά ο «κύριος» Πολάκης υπερέβη τα όρια της ευπρέπειας και του σεβασμού προς κάθε πολίτη αυτής  της χώρας και από την ευαίσθητη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας επιτέθηκε στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, σε μία αήθη προσπάθεια να τον ενοχοποιήσει και να τον μειώσει στα μάτια όλων των Ελλήνων και των εν δυνάμει ψηφοφόρων του.

Ο Αλέξης κάλυψε αυτήν τη συμπεριφορά, επιχειρώντας έναν σπασμωδικό αντιπερισπασμό με την απειλή της ψήφου εμπιστοσύνης.  Αναμενόμενο, ο ΠΘ ταυτίζεται πάντα με την χυδαία συμπεριφορά του Πολάκη.

Τον λόγο τον γνωρίζουν αμφότεροι…

Η επίθεση αυτή του «κυρίου» Πολάκη, την οποία βάφτισε καθαρά «πολιτική», κατέδειξε για μία ακόμη φορά ότι ουδεμία σχέση έχει με το νησί, στο οποίο έτυχε να γεννηθεί και να εκλεγεί βουλευτής. Καμία απολύτως σχέση με τους λεβέντες Κρητικούς, οι οποίοι έμαθαν από παιδιά να σέβονται τον συνάνθρωπο, να  έχουν μπέσα και να προστατεύουν τους αδύναμους με τη δύναμη της δικής τους μεγάλης ψυχής.

Απαιτείται μεγάλο θράσος και ψυχική κενότητα για να αποπειραθείς να δηλητηριάσεις με ανάρτησή σου έναν νέο, ο οποίος κατάφερε να ξεπεράσει το σωματικό του πρόβλημα, να είναι σημαιοφόρος ως μαθητής, να σπουδάσει ιατρική και  να αναδειχθεί σε ένα χρηστό μέλος αυτής της κοινωνίας,  ένας δικός του άξιος συνάδελφος.  Με τη διαφορά ότι ο «μέγας» Πολάκης  και στα βουνά ανέβηκε στα τσε-γκεβάρικα επαναστατημένα νιάτα του, κραδαίνοντας τα όπλα και φορώντας τον κουβανέζικο αγαπημένο μπερέ του και έτρεξε και έπαιξε ως παιδί στις αλάνες της γειτονιάς του. Δεν πέρασε όλα του τα χρόνια καθηλωμένος σε ένα αμαξίδιο, και δυστυχώς για μας και τη χώρα μας ασκεί λειτούργημα  το οποίο έχει ως θεμέλιο τον σεβασμό προς τον άνθρωπο και τη ζωή.

Αυτός ο «ΑΜΕΑ», τον οποίο επικρίνει με ειρωνεία, διότι έκανε χρήση του νόμιμου δικαιώματός του να διορισθεί ως γιατρός,  παραβλέποντας σκόπιμα το γεγονός ότι είχε ήδη επιτύχει το ακατόρθωτο για τα ανθρώπινα μέτρα, να ολοκληρώσει με επιτυχία τις σπουδές του, δεν έχει ανάγκη τη δική μου υπεράσπιση.

Ο Στέλιος ο Κυμπουρόπουλος είναι σε θέση ο ίδιος να υπερασπισθεί τον εαυτό του, αλλά ως μητέρα και γιαγιά, ως εκπαιδευτικός, οφείλω να πω δυο λόγια, απαλλαγμένα από την ιδεοληψία και χυδαιότητα του Υπουργού.

Καλό θα ήταν ο Πολάκης να επιβληθεί επιτέλους στις αγωνιώδεις κραυγές της εσωτερικής μοναξιάς του, να αντιμετωπίσει με προσωπικό σθένος, αν το διαθέτει, τον κακό εαυτό σου και να αναρωτηθεί γιατί η καρδιά του είναι γεμάτη μίσος εναντίον κάθε διαφωνούντα μαζί του και ασέβεια ακόμη και απέναντι σε άτομα τα οποία ως γιατρός όφειλε να σέβεται, και ποιες είναι εκείνες οι αγκυλώσεις που τον οδήγησαν σε τόσο μεγάλο ψυχοπνευματικό κατήφορο.

Φρόνιμο θα ήταν να κάνει την αυτοκριτική του και αναμένουμε να ζητήσει συγγνώμη από τον Στέλιο.

Γιατί  αυτό το νέο παιδί, ο δικός μας  Στέλιος, είναι όλων των Ελλήνων παιδί, παράδειγμα για τους νέους μας, ελπίδα για το μέλλον μας και δεν επιτρέπουμε ούτε μία τρίχα από την κεφαλή του να πειράξει,  διότι θα μας βρει όλους μπροστά του.

Όλους αυτούς που έχουν παιδιά με ιδιαίτερες ικανότητες στα σπίτια τους και τα μεγαλώνουν με περισσή αγάπη και φροντίδα, αφιερώνοντας τη ζωή τους σε αυτό το ιερό καθήκον της προσφοράς άδολης και αγνής αγάπης, χωρίς ανταλλάγματα, την οποία ο Πολάκης ίσως δεν γνώρισε ποτέ ως τώρα, αν κρίνω από τις εκρηκτικές αντιδράσεις του.

Ο επαναστάτης Πολάκης όφειλε να γνωρίζει πως για να στραφείς εναντίον του συστήματος, να καταπολεμήσεις τη διαφθορά και να φυλακίσεις τους διεφθαρμένους, πρέπει εσύ ο ίδιος να είσαι πρότυπο, σοβαρότητας, αυτοσεβασμού και  ανθρωπιάς.

Και αυτά δυστυχώς γι αυτόν, για μας και την πατρίδα μας, του είναι άγνωστα στην έως τώρα πορεία του.

Στις επερχόμενες εκλογές είναι βέβαιο ότι θα λάβει την απάντηση γι’ αυτή του την απρεπή και ανάρμοστη συμπεριφορά.

 Την καλύτερη, όμως, απάντηση θα την λάβει από την λεβεντογέννα Κρήτη και τους λεβέντες κατοίκους της, οι οποίοι δεν συγχωρούν πολιτικούς «χαλιχούληδες»…

Books and Style

Books and Style