ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ FULYA TEZKOSAR

Η γνωριμία μας με την Μαίρη έγινε μέσω Facebook. Από μία ομάδα που ο Πάνος Παπαδάκης είχε φιλοξενήσει τον περασμένο Οκτώβριο, στο περιοδικό μας, το Books and Style, που ονομάζεται «Σιχτσουδοπαρεούλα» και η οποία απευθύνεται σε όλους τους… χαζογονείς των Σιχ Τσου!

Σε αυτήν την ομάδα, σε κάποιες από τις δημοσιεύσεις της, είδα μερικά Σιχτσουδάκια να είναι τόσο όμορφα ντυμένα για κάθε καιρική συνθήκη, για κάθε κοινωνική εμφάνιση!

Σκυλάκια με αδιάβροχο, ντυμένα παρανυμφάκια, για μασκέ πάρτι, άλλα με πιτζαμούλες έτοιμα να πάνε για ύπνο. Κι όσο εγώ έκανα like στη Σελίδα της Μαίρης Κόντου, τόσο έβλεπα κι άλλα ρούχα! Κι αναρωτιόμουν: κοιμάται ποτέ αυτή η κοπέλα ή δουλεύει συνέχεια;

Αφού λοιπόν γνωριστήκαμε ηλεκτρονικά, αποφασίσαμε να πιούμε καφεδάκι παρέα και να τα πούμε…

Συναντηθήκαμε σε ένα όμορφο καφέ στο Παλαιό Φάληρο και η συνέντευξη ξεκίνησε. Ή μάλλον η κουβεντούλα μας.

FULYA TEZKOSAR: Μαίρη, νοιώθω πολύ ωραία που επιτέλους σε γνωρίζω από κοντά! Είναι πάντα ευχάριστο να γνωρίζεις δημιουργικούς ανθρώπους…

MΑΙΡΗ KΟΝΤΟΥ: Φούλια, χαίρομαι πολύ που σε γνωρίζω από κοντά και μου δίνεται η δυνατότητα να πω δυο λόγια για τα αγαπημένα μας σκυλάκια.

F.T.: Μαίρη μου, πώς ξεκίνησες αυτή τη δουλειά και πότε;

Μ.Κ.: Ασχολούμαι με την ενδυμασία των μικρών μας φίλων έναν με ενάμιση χρόνο κοντά.Το ξεκίνησα φτιάχνοντας ρούχα στην Loulou μου, για προσωπική χρήση, ένοιωθα ότι τα σκυλάκια μου κρυώνουν τους χειμερινούς μήνες στη βόλτα και ότι τους ήταν τελικά ευχάριστο και απαραίτητο να τα ντύνω. Στη συνέχεια ευαισθητοποιήθηκα και αποφάσισα να ντύνω και άλλα σκυλάκια, πέρα από τα δικά μου. Ξέρεις, τα σκυλάκια μας δεν ζούνε στη φύση και δεν είναι συνηθισμένα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, λόγω του ότι τα έχουμε σε ένα προστατευόμενο και ζεστό σπίτι, συνηθίζουν και κατά συνέπεια κρυώνουν και αυτά.

F.T.: Οι ανάγκες για νέα σχέδια, φαντάζομαι, δημιουργούνται από τις απαιτήσεις των πελατών, τετράποδων και δίποδων.

Μ.Κ.: Σωστά το έθεσες! Πρωτίστως, όπως προανέφερα, δημιουργούσα ρούχα για προστασία από το κρύο, μετέπειτα τα πάντρεψα με το κομμάτι της αισθητικής εμφάνισης. Βέβαια να τονίσω ότι στην εργασία με τα Σκυλορουχαλάκια με βοήθησε πολύ και το γεγονός ότι είμαι πτυχιούχος αισθητικός και παράλληλα έχω γνώσεις χρωματολογίας με γερμανικό πτυχίο.
Όσον αφορά στις ανάγκες των μικρών μας φίλων θέλω να επισημάνω ότι το ίδιο ρούχο έχει διαφορετικό πατρόν, ανάλογα με τη ράτσα. Θέλω να σου πω ότι τα πατρόν μας είναι διαφορετικά. Δεν ντύνω ποτέ με ίδιο πατρόν ένα Τσιουάουα, ένα Μαλτέζ ή ένα Yorkie. Η κάθε φυλή έχει στον σωματότυπό της ωραία σημεία που πρέπει να τονιστούν, καθώς και ατέλειες που πρέπει να καμουφλαριστούν. Όπως ακριβώς κάνουμε και σε ένα επαγγελματικό μακιγιάζ, τα ωραία σημεία φωτίζονται και οι ιδιαιτερότητες καλύπτονται. Μεγάλο ρόλο επίσης στο αποτέλεσμα της αισθητικής εμφάνισης ενός ρούχου για κάθε σκυλάκι ξεχωριστά, παίζουν και τα υφάσματα. Παράδειγμα, σε ένα κοντόσωμο στρουμπουλό σκυλάκι δεν θα χρησιμοποιούσα ποτέ οριζόντιες ρίγες ή σε ένα πολύ μακρύ σκυλάκι δεν θα χρησιμοποιούσα κάθετες ρίγες. Τα σκυλάκια-πελάτες μας είναι ικανοποιημένα, γιατί ράβουμε για το καθένα ξεχωριστά. Θα πρέπει να γνωρίσω στους φίλους και φίλες που θα διαβάσουν την κουβεντούλα μας, ότι σε αυτή την επιχείρηση δεν είμαι μόνη μου, υπάρχει πατρονίστ και δύο γαζώτριες . Ευελπιστώ να μεγαλώσει το team μας, μια και είμαστε 100% ελληνική επιχείρηση, σε μία πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα μας.

F.T.: Τα εξαιρετικά ρούχα που φτιάχνεις είναι one size;

Μ.Κ.: Τα ρούχα μας ράβονται ξεχωριστά για κάθε μικρό μας φίλο. Για να πάρουμε μια παραγγελία, στέλνουμε τη φωτογραφία η οποία τους δείχνει ακριβώς ποιες διαστάσεις χρειαζόμαστε για να ράψουμε το μοντέλο που έχει επιλέξει. Έχω φέρει μαζί μου μια φωτογραφία, για να έχεις μια ολοκληρωμένη ιδέα για το πώς εργαζόμαστε.

F.T.: Μπορούν να γίνουν κάποιες αλλαγές στα διακοσμητικά που χρησιμοποιείτε;

Μ.Κ.: Βεβαίως, εφόσον τα ρούχα ράβονται και στολίζονται εξ αρχής.

F.T.: Απ’ ό,τι γνωρίζω, τις παραγγελίες τις στέλνεις με αντικαταβολή σε όλη την Ελλάδα, σωστά;

Μ.Κ.: Ναι, οι παραγγελίες στέλνονται με κούριερ και αντικαταβολή πανελλαδικά.

F.T.: Είναι τελικά απαιτητική η Ελληνίδα σκυλομαμά;

Μ.Κ.: Ναι, είναι, γιατί είναι μαμά, όπως είπες. Και πάντα οι μαμάδες θέλουν το καλύτερο για το παιδί τους.

F.T.: Τα σχέδια τα «ξεσηκώνεις» από ξένες εταιρείες ρούχων για σκυλιά;

Μ.Κ.: ΟΧΙ, ποτέ! Δεν μου αρέσει να αντιγράφω και να με αντιγράφουν. Σέβομαι τους υπόλοιπους σχεδιαστές. Να σου πω, βεβαίως και κάνω μια έρευνα αγοράς, αλλά τα περνάω τόσο γρήγορα ούτως ώστε το μυαλό μου να μην αποστηθίσει . Είναι σαν τους μίμους στο τραγούδι: ο μίμος πάντα μένει δεύτερος και… μίμος. Χάνεις το προσωπικό σου στοιχείο και επηρεάζεσαι, κάποιες φορές αθέλητα.

F.T.: Γνωρίζω ότι οι τιμές σου είναι πολύ χαμηλές σε σχέση με τις τιμές των pet shops ή ξένων εταιρειών.

Μ.Κ.: Ναι, οι τιμές μου σε σχέση με την ποιότητα και τη ραφή είναι πάρα πολύ χαμηλές. Και αυτό, γιατί θέλω να μπορούν να ντύνονται όλα τα σκυλάκια ανεξαιρέτως του budget. Να μην στενοχωριούνται ότι δεν μπορούν να αγοράσουν. Σε αυτή την εργασία, Φούλια, δεν παρακινούμαι από το κέρδος αλλά από την αγάπη…

F.T.: Υπάρχει ζήτηση στην ελληνική αγορά για ρούχα σκύλων;

Μ.Κ.: Δεν μπορώ να πω ότι έχω φτάσει το προσδοκώμενο, ακόμα τουλάχιστον.

F.T.: Θεωρείς ότι αναγνωρίζεται η δουλειά σου;

Μ.Κ.: Ναι, Φούλια μου, και είμαι πολύ χαρούμενη που με αγαπάνε τόσο πολύ, σκυλάκια και μαμάδες!

F.T.: Το λέω αυτό, γιατί είμαι σίγουρη ότι αν ζούσες κάπου στο εξωτερικό θα ήσουν διάσημη γι’ αυτό που προσφέρεις.

Μ.Κ.: Αγαπητή Φούλια, ναι το πιστεύω αυτό, και δεν σου κρύβω ότι το επόμενό μου βήμα είναι οι πωλήσεις σε καταστήματα εξωτερικού. Ήδη έχω κάποιες επαφές στο εξωτερικό, με σκοπό να αυξήσω τις πωλήσεις μου και να μπορέσω έτσι να προσλάβω και άλλα άτομα στον εργασιακό μου χώρο.

F.T.: Έχεις σκεφτεί να ανοίξεις εργαστήριο-μαγαζί; Ή είσαι ικανοποιημένη από τον τρόπο που κινείσαι σήμερα στην αγορά;

Μ.Κ.: Υφίσταμαι, σαν ελληνική επιχείρηση, έχω έδρα σαφώς, έχω το ατελιέ μου, αλλά δεν έχω ακόμα την υποδομή για προσωπική εξυπηρέτηση. Έτσι προς το παρόν, οι πωλήσεις γίνονται μόνο διαδικτυακά. Δεν σου κρύβω βέβαια ότι κάποια στιγμή θα λειτουργήσει και χώρος επίσκεψης και πρόβας για τα σκυλάκια. Είναι στα σχέδιά μου.

F.T.: Τι θα άλλαζες αν θα μπορούσες;

Μ.Κ.: Την οικονομική κατάσταση της χώρας και την πρόνοια για τους φίλους μας τα αδεσποτάκια. Α! Και τους νόμους. Θα τους έκανα πολύ αυστηρούς και με βαριές ποινές για αυτούς που δεν σέβονται, που βασανίζουν και που κλείνουν τα σκυλάκια τους στα μπαλκόνια, σε αυλές και αλλού. Να κλείσω όμως ευχάριστα! Να είμαστε όλοι καλά και σε ευχαριστώ πολύ για την όμορφη κουβεντούλα μας. Και πολλά πολλά φιλάκια σε όλες τις Σκυλομουσούδες.F.T.: Μαίρη μου, πραγματικά χάρηκα που σε γνώρισα από κοντά και συνεχίζω να θαυμάζω τη δουλειά σου και τη συνέπεια με την οποία προσφέρεις! Σε ευχαριστώ πολύ για την ωραία κουβεντούλα.

*Πού θα βρείτε την Μαίρη Κόντου:
Facebook: Σκυλορουχαλάκια hand made
Καθημερινά δημοσιεύονται καινούργια μοντέλα.

Σημείωση: Το ρεπορτάζ δεν είναι διαφημιστικό. 

Books and Style

Books and Style