ΑΠΟ ΤΟΝ JOHN DOE

Εργαστήριο θέατρου/Υποκριτικής διάρκειας ενός έτους με θέμα – Bodily experienced approach in acting
Εισηγητής: Michael Seibel – Σκηνοθέτης θεάτρου και όπερας, καθηγητής υποκριτικής και φωνητικής.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, φοιτητές Δραματικών Σχολών και σκηνοθέτες

Η συνάντηση με το Θέατρο και το θεατρικό γίγνεσθαι αποτελεί μια ανοιχτή πρόκληση, η οποία προϋποθέτει ετοιμότητα ψυχική, πνευματική, συναισθηματική και σωματική για το άλλο, το νέο, το διαφορετικό. Κάθε ενασχόληση με το θέατρο είναι μια διαδικασία κατανόησης, περιγραφής, αλλά και απόδοσης αυτού που κάθε φορά αλλάζει και μεταμορφώνεται. Μια δηλαδή διαδικασία διατύπωσης απαντήσεων πάνω σε θεμελιώδη ερωτήματα που αφορούν σε μια θεατρική προσέγγιση, στην υποκριτική απόδοση της καθώς και στη σκηνική παρουσία γενικότερα. Θεατρικό κείμενο, σκηνοθεσία, υποκριτική, αισθητική είναι ζητήματα, τα οποία καλείται κάθε εποχή να απαντήσει.

Η συνάντηση μας με το Θέατρο και ποιο συγκεκριμένα με την διαδικασία υποκριτικής μας οδηγεί στην διατύπωση μίας διαφορετικής προσέγγισής του/της, την οποία ονομάζω φαινομενολογική. Μια φαινομενολογική προσέγγιση του Θεάτρου και της υποκριτικής για να μπορέσει να αποδώσει τη σημερινή θεατρική πραγματικότητα και τη διαφορετική της οπτική, χρειάζεται νέες έννοιες και μεθόδους οι οποίες βρίσκονται στο επίκεντρο του εργαστήριου bodily experienced approach in acting.
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του εργαστηρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης – Bodily experienced approach in acting.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

O Michael Seibel γεννήθηκε στην Γερμανία και ζει τα τελευταία 26 χρόνια στην Ελλάδα.
Σπούδασε ως προπτυχιακός φοιτητής Μουσική και Θέατρο στο Πανεπιστήμιο του Saarland και την Ανώτατη Μουσική και Δραματική Ακαδημία του Saarland με υποτροφία του Ιδρύματος Richard Wagner (Saarbrücken, Γερμανία) και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη σκηνοθεσία (Θέατρο και Όπερα) στο Middlesex University London (MA in Arts). Είναι Διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Hildesheim (Γερμανία) – (Department of Cultural Studies & Aesthetic Communication – Institute for Media, Theatre and Popular Culture)

Έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις Θεάτρου και Όπερας στη Γερμανία και την Ελλάδα έχοντας αποσπάσει διεθνείς διακρίσεις με πρώτα βραβεία σκηνοθεσίας. Διετέλεσε Διευθυντής θεατρικών ομάδων, θεατρικών προγραμμάτων και φεστιβάλ. Από το 2015 έως 2018 διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Λυρικής Σκηνής και του Διεθνούς Opera Studio του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

Έχει δημοσιεύσει ερευνητικές μελέτες, ιδιαίτερα στους τομείς της υποκριτικής, της σκηνοθεσίας, της φωνητικής και της μετάφρασης libretti. Διδάσκει Υποκριτική και Φωνητική από το 1996 σε δραματικές σχολές καθώς και σε Workshops και Masterclasses σε όλο τον κόσμο.

Διάρκεια εργαστηρίου: 9 μήνες, τέσσερις συναντήσεις το μήνα από τέσσερις ώρες έκαστη.
Έναρξη εργαστήριου: 02 Δεκεμβρίου 2022
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα
(Η επιλογή των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί βάσει του βιογραφικού σημειώματος των ενδιαφερομένων – διεύθυνση αποστολής βιογραφικού: masterclassseibel@gmail.com. Η συμμετοχή είναι δυνατή μόνο μετά από έγκριση της αίτησης συμμετοχής)

Τιμή συμμετοχής: 120€ + ΦΠΑ / μήνα
Ώρες: 18.00-22.00
Χώρος: Κλαυσίγελος, Τροίας 49-51, Αθήνα
Τηλ. επικοινωνίας: 6936754740
Ώρες επικοινωνίας: 18:00 – 20:00

Email: masterclassseibel@gmail.com

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.michaelseibel.eu ή https://michaelseibel.eu/index.php/current-workshops/

Books and Style

Books and Style