ΑΠΟ ΤΟΝ JOHN DOE

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο του πολυβραβευμένου Αλβανού συγγραφέα. 

Σκηνοθεσία Γιώτα Κουνδουράκη

Με την Γεωργία Ζώη

Μια παράσταση αφιερωμένη στα ανήλικα θύματα που πωλούνται για σεξουαλική – και όχι μόνο – εκμετάλλευση σε όλο τον κόσμο.

Τελευταίες παραστάσεις! Στην κεντρική σκηνή του θεάτρου ΒΙΚΤΩΡΙΑ

Μια θεατρική παράσταση που προλαβαίνετε να παρακολουθήσετε Παρασκευή 26 και Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου. 

Η εταιρεία πολιτισμού ΔΙΩΝΗΣ ΑΙΝΙΓΜΑ φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Βικτώρια, το έργο του πολυβραβευμένου Αλβανού συγγραφέα Odise Plaku (Οντίς Πλακού)«AMBER ALERT». Μια παράσταση γροθιά στην κοινωνική μάστιγα της εκμετάλλευσης ανήλικων θυμάτων, με την υποστήριξη του εθελοντικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Το χαμόγελο του παιδιού» και της Αλβανικής Πρεσβείας, σε σκηνοθεσία Γιώτας Κουνδουράκη, με την Γεωργία Ζώη στον ρόλο της Μάνας.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Σε έναν εφιαλτικό κόσμο μια Μάνα, η Μάνα Σύμβολο, ψάχνει χρόνια το παιδί της.

Μια κόρη 14 χρονών που μοιάζει με άγγελο, χαμένη καιρό.

Σε έναν κόσμο που το εμπόριο σάρκας ανθεί και η εξουσία καλύπτει τεράστια εγκλήματα διαφθοράς και ανθρωποφαγικής λαγνείας, η Μάνα θα μιλήσει, θα καταγγείλει, θα σπαράξει. Αν σκάσει η καρδιά της, ο πόνος θα πνίξει τον κόσμο όλο. Γιατί τώρα πια, αυτή η απλή, καταπιεσμένη γυναίκα από ένα πατριαρχικό περιβάλλον, γίνεται μια αρχέτυπη τραγική μορφή που επαναστατεί ενάντια στη διαφθορά της εξουσίας.

Μετά από τις παραστάσεις ακολουθεί συζήτηση με τους θεατές και με ειδικούς καλεσμένους για την αιχμηρή κοινωνική πληγή που μαστίζει την εποχή μας παγκοσμίως.

Στην εναρκτήρια παράσταση παρέστη ο πολυβραβευμένος συγγραφέας Odise Plaku (Οντίς Πλακού) του οποίου πρώτη φορά ανεβαίνει έργο στην Ελλάδα καθώς και η Πρέσβης της Αλβανίας Mrs. Luela Hajdaraga (Λουέλα Χαϊνταράγκα).

Το σύγγραμμα AMBER ALERT διατίθεται στο ΤΑΜΕΙΟ του Θεάτρου και στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις 24 γράμματα. Είναι δίγλωσσο και  εμπλουτισμένο με υλικό (φωτογραφίες και σημειώματα των συντελεστών) από την παράσταση.

Books and Style

Books and Style