ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΠΕΤΡΙΔΗ

Ο «Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας» διοργανώνει την έκθεση «Maria Callas, Αιώνια Πηγή Έμπνευσης», που θα εγκαινιαστεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου στις 3 Σεπτεμβρίου στις 19:00 και θα διαρκέσει έως και τις 23 Σεπτεμβρίου 2018.

H έκθεση γίνεται με αφορμή την αστείρευτη πηγή έμπνευσης που αποτελεί η Μαρία Κάλλας. Στην έκθεση συμμετέχουν διεθνούς φήμης Έλληνες και ξένοι δημιουργοί, με έργα εμπνευσμένα από την διαχρονική αίγλη της προσωπικότητας της Κάλλας και είναι αφιερωμένα στην υπερβατική προσωπικότητα της και το πάθος της για δημιουργία.

Η έκθεση τονίζει την ελληνικότητα της Κάλλας και θα λειτουργήσει ως προπομπός του θεάτρου Μαρία Κάλλας (παλιά Εθνική Λυρική Σκηνή), ένα πολύ σημαντικό διεθνές πολιτιστικό εγχείρημα που θα ολοκληρωθεί το 2019 και θα προσελκύσει κοινό από όλη την υφήλιο. Σε αυτό το θέατρο που πρωτοτραγούδησε όπερα η Κάλλας, θα στεγαστεί και το ομώνυμο Μουσείο.

Στις 12 Σεπτέμβριου στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί προβολή του ντοκιμαντέρ «Maria by Callas» του Tom Volf στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου με δωρεάν είσοδο.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα γίνει αφήγηση της ζωής της της από το παιδικό βιβλίο της Μαρίνας Πετρή σε παιδιά, με σκοπό τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη ζωή και το έργο της αθάνατης σοπράνο.

Στις 23 Σεπτέμβριου στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί πλειστηριασμός μέρους των έργων της έκθεσης με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Μουσείου ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ.

Η έκθεση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Η έκθεση φιλοξενείται στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Διάρκεια Έκθεσης: 3/9 – 23/9

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα: 11:00 – 15:00

Τρίτη – Κυριακή: 11:00 – 21:00

Προβολή ντοκιμαντέρ «Maria by Callas»: 12/9/2018 και ώρα 20.00.

Ανάγνωση παιδικού βιβλίου ”ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ – ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ” από τη Μαρία Πετρή: 8, 9, 15, 16, 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 – 13:00.

Η είσοδος στην έκθεση είναι δωρεάν.Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι:

ΒΑΡΩΤΣΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΒΟΡΔΩΝΗ ΕΡΙΕΤΤΑ, ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ, ΚΑΡΕΤΣΟΥ ΜΑΡΑ, ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΑΜΠΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΡΑΦΩΤΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΟΝΔΥΛΑΤΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ, KOYNINIΩΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΛΙΤΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΜΑΝΟΥΣΟΥ ΕΡΗ, ΜΕΛΛΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΜΥΤΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΠΑΠΟΥΤΣΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ, ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΑ, ΠΕΡΡΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΣΚΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΤΑΓΚΑΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΦΑΣΙΑΝΟΣ ΑΛΕΚΟΣ, ΦΛΩΡΟΣ ΝΙΚΟΣ, ΨΥΧΟΠΑΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ, MANOLO BLAHNIK, PETTIBON RAYMOND, ΝΙCOFILIMON

Θα εκτεθούν και επιλεγμένα αντικείμενα από τη Συλλογή του Μουσείου.

***

Περισσότερα:

Πληροφορίες για το ντοκιμαντέρ «Maria by Callas»:
https://booksandstyle.gr/18-ιανουαριου-2018-στουσ-κινηματογραφουσ-ma/

Διαβάστε τη συνέντευξη του Tom Volf (σκηνοθέτη της ταινίας-ντοκιμαντέρ «Maria by Callas») που δημοσιεύθηκε στο Books and Style (από την Λίλιαν Μπικέ):

https://booksandstyle.gr/συνεντευξη-με-τον-τομ-βολφ/

Books and Style

Books and Style