ΑΠΟ ΤΟΝ JOHN DOE

Η εμπορική (και καλλιτεχνική) επιτυχία της θεατρικής παράστασης «Οι Χήρες και οι Μακαρίτες» του Γιώργου Μακρή, συνεχίζεται στην Αθήνα, στο Πνευματικό Κέντρο «Λυκόβρυση».

Ο πάτερ Άδης Σαρακοστιανός είναι ιερέας σε μια εκκλησία κάποιας πόλης και εθισμένος στο ποτό, στην καλή ζωή και λάτρης του γυναικείου φύλου. Ζει μόνος του και είναι ιδιοκτήτης ενός από τα πολύ γνωστά γραφεία κηδειών της πόλης, με την επωνυμία Gamer Over.
Βοηθός του πατέρα Άδη Σαρακοστιανού στο Γραφείο Κηδειών και στο Νεκροταφείο, είναι ο Ακίνδυνος Αλβανός.

Μέσα στην οικονομική κρίση – η οποία μαστίζει τη χώρα – ο πάτερ Άδης είναι πολύ τυχερός, καθώς ταυτόχρονα αναλαμβάνει τέσσερις κηδείες. Τέσσερις διαφορετικές γυναίκες, του ζητούν να κηδέψει τους συζύγους τους. Η πρώτη είναι από την Κρήτη, η δεύτερη από τη Μύκονο, η τρίτη από το Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας, ενώ η τέταρτη είναι Πόντια.

Όλες του ζητάνε η κηδεία του συζύγου τους να γίνει σύμφωνα με τα ήθη και έθιμα του τόπου της καθεμίας. Eνώ η μία χήρα, ζητάει καύση για τον σύζυγό της.

Όλες έχουν διαφορετικό γούστο ακόμα και για το φέρετρο αλλά και γενικά για την ταφή των αγαπημένων τους. Βλέπουμε πώς έχασε η κάθε μία τον σύζυγο της μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις, αλλά και τρελή δράση.

Ο πάτερ Άδης φέρνει τα πάνω κάτω! Άλλον θάβει, άλλον καίει, μπερδεύει τα ήθη και έθιμα κατά την ταφή… Γίνεται ένας χαμός.

Επτά διαφορετικοί χαρακτήρες, σε ρυθμούς εξοντωτικούς.

Ο Πάτερ ερωτεύεται μια από τις χήρες. Το ίδιο και ο νεκροθάφτης. Έχουμε ένα νεκρό που τελικά δεν είναι νεκρός. Έχουμε έναν αδερφό που παίρνει τη θέση του αδερφού του για να μην αποκαλυφθεί ένα ερωτικό σκάνδαλο.

Τι έχουμε για φινάλε; Γέλιο του… θανατά!Παίζουν οι ηθοποιοί:

Γιώργος Μακρής, Σπύρος Θεοδόσης, Μαίρη Βλουτή, Γιώργος Μαυράς, Μικαέλα Ζούστη, Σταυρούλα Ζάμπρα και σε φιλική συμμετοχή, η Τιτίκα Σαριγκούλη.

Συντελεστές:

Κείμενα και Σκηνοθεσία: Γιώργος Μακρής
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Peter Tamas
Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Μακρής
Στίχοι τραγουδιού παράστασης: Νάσος Ρόγκας
Μουσική – Ενορχήστρωση – Παραγωγή: Άκης Μελής
Φώτα και ήχος: Stage 51, Bασίλης Πρινιωτάκης
Σκηνικά: Περικλής Πριστούρης
Ενδυματολόγος παράστασης: Τούλα Μακρή
Τις γυναίκες ηθοποιούς ντύνει το «IQ female clothing»
Ενδυματολόγος: Αγγελική Αναγνωστοπούλου

Υπεύθυνος επικοινωνίας και εκτέλεση παραγωγής:

Νάσος Ρόγκας

Παραγωγή:
GM PRODUCTIONS
***
Προπώληση και πληροφορίες, στο τηλέφωνο
6983776533

Ώρες παραστάσεων:
18:15 και 21:15

Books and Style

Books and Style