ΑΠΟ ΤΟΝ JOHN DOE

Οι «Φόνοι στην Κρυστάλλη» το βιβλίο που καθιέρωσε τον Κωνσταντίνο Ιωακειμίδη ως συγγραφέα επανακυκλοφορεί με νέα επιμέλεια από τις εκδόσεις Πνοή.

 

Οπισθόφυλλο

Ένα ταξίδι που αρκετοί έχουμε κάνει: Αθήνα – Θεσσαλονίκη με το τρένο των εννιά. Ένας φτωχός πλην τίμιος συγγραφέας συναντά την ιδανική ηρωίδα για το επόμενο βιβλίο του. Έτσι το ήθελε η μοίρα, κι έτσι έγινε. Εκείνη του αφηγείται ιστορίες γεμάτες φόνους, τρόμο και παράνοια, κι εκείνος αρχίζει να φαντάζεται το πολυπόθητο best seller του. Όταν το ταξίδι τελειώνει, ο συγγραφέας κάνει ένα μοιραίο λάθος και κινδυνεύει να γίνει και ο ίδιος πρωταγωνιστής των ιστοριών της. Οι «Φόνοι στην Κρυστάλλη» είναι μια άκρως σουρεαλιστική ιστορία που ακροβατεί ανάμεσα στη λογική και στη φαντασία.

 Βιογραφικό

Ο Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης γεννήθηκε στο «Αλεξάνδρας» το ’81. Μεγάλωσε στη Νίκαια με πέντε αδέρφια και δυο υπέροχους γονείς. Στην τρίτη τάξη του Δημοτικού άρχισε να δίνει παραστάσεις Καραγκιόζη κι έναν χρόνο μετά έγραψε την πρώτη του επιθεώρηση την οποία και ανέβασε στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας.

Σπούδασε υποκριτική στον «Ίασμο» και συνεργάστηκε με σπουδαίους σκηνοθέτες όπως ο Γιώργος Μιχαηλίδης και ο Νικήτας Τσακίρογλου. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα Δημιουργικής Γραφής με τη Μανίνα Ζουμπουλάκη, τη Βίκυ Τσιανίκα και την Αλκυόνη Παπαδάκη. Έχει γράψει τέσσερα θεατρικά έργα: «Το τελευταίο botox», «Τρεις τρεις εννιά», «Δεν είμαι εγώ η Σταχτοπούτα», και την «Diva». Όλα του τα έργα παίχτηκαν σε μικρές και μεγάλες σκηνές και γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Όσο ζούσε στη Θεσσαλονίκη, έπαιζε στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και είχε μόνιμη στήλη στην εφημερίδα «Εγνατία». Όταν επέστρεψε στην Αθήνα, άρχισε να γράφει τους «Μονολόγους» στη «City Uncovered». Πολλά κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στο ηλεκτρονικό περιοδικό «Πολιτισμός Πολίτης», στο «avmag.gr», στο «mcnews.gr» και στο «koukidaki.gr».

Έργα του συγγραφέα: «Το Τελευταίο botox και άλλες ιστορίες», «Ερμή… μη!» Οι «Φόνοι στην Κρυστάλλη» είναι το τρίτο βιβλίο του που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή μετά τα μυθιστορήματά του «Η Γριά βαλίτσα» και «Η φωνή μέσα μου».

Επικοινωνία με τον συγγραφέα:

Methismenesistories.blogspot.com

i-kostas@hotmail.com

Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης
Τίτλος: Φόνοι στην Κρυστάλλη
Σελ. 148 Διαστάσεις 14Χ21
Τιμή: 12 €
Ημερ. κυκλοφορίας 11/2019
Κωδικός: 19114
Εκδόσεις Πνοή

Books and Style

Books and Style