ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ ΝΑΣΣΗ

Των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν;*

Είμαι κάθετα κατά της βίας σε όποια της μορφή.

Από όποιον κι αν προέρχεται και σε όποιον κι αν κατευθύνεται.

Γι’ αυτό αρχίζει να με τρομάζει η οργή που έχει συσσωρευθεί μέσα μου.

Η έντονη επιθυμία να τιμωρηθούν όσοι συλλαμβάνονται να ανάβουν τις πυρκαγιές που κατακαίνε τη χώρα μας και καταστρέφουν την πανίδα και τη χλωρίδα της, με τον ίδιο τρόπο που έχουν καταδικάσει τις αθώες ψυχούλες των άγριων αλλά και άτυχων οικόσιτων ζώων, τα δένδρα και τους ανθρώπους που θρηνούμε κάθε φορά, παρόλες τις τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστών μας.

Η μάνα μου έλεγε «η φωτιά και το νερό δεν καρτεριούνται κι άμα τα δεις, τρέχα να σωθείς».

Τα παιδιά μας, όμως,  οι ήρωες πυροσβέστες, δεν τρέχουν. Αντίθετα ρίχνονται μέσα στο καμίνι, για να σώσουν περιουσίες και ζωές.

Και έχεις αυτούς τους Ελληναράδες της φακής, που τα βάζουν με την κυβέρνηση, γιατί δεν καταφέρνει να σβήσει με έναν μαγικό τρόπο τις φωτιές, αλλά μόνο κοιτάζει πώς να σώσει ανθρώπινες ζωές.

Και συγχορδία οι άλλοι που παριστάνουν τους βαθύτατα θλιμμένους για τις καταστροφές και επιρρίπτουν την ευθύνη όχι στους εμπρηστές αλλά και πάλι στην κυβέρνηση που δεν αφήνει τη φωτιά να κάψει ανθρώπους και τα βάζουν και με τις εκκενώσεις χωριών και νοσοκομείων-ο απόλυτος παραλογισμός- μπας και εξιλεωθούν για τα δικά τους λάθη.

Όλους αυτούς πρέπει οι πυροσβέστες μας, να τους πάρουν μαζί τους και να τους αφήσουν να βιώσουν την προσπάθεια κατάσβεσης. Να φεύγουν από εκεί με κατακόκκινα καψαλισμένα μάτια και πρόσωπα, καμένα χέρια και ρούχα, μπας και καταλάβουν την ανοησία και αμετροέπειά τους.

Όσους, βέβαια, δεν το κάνουν εσκεμμένα, κινούμενοι και υποκινούμενοι από κομματική αθεράπευτη ιδεοληψία…

Αλλά ως εδώ, μωρέ Έλληνες!

Δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις πολιτικές.

Αυτό το οργανωμένο σχέδιο καταστροφής της χώρας μας, διότι περί αυτού πρόκειται, δεν πρέπει να το αφήσουμε να ξανασυμβεί.

Όποιος κι αν το έχει εξυφάνει, όποιος και αν το εκτελεί.

Όσο δεν αντιδρούμε και παραμένουμε στο ίδιο έργο θεατές, αυτοί αποθρασύνονται.

Ήλθε η ώρα, έστω και τώρα, έστω και για την επόμενη χρονιά να απαντήσουμε δυναμικά σε όλους αυτούς.

Η ώρα να συνεργαστούν κυβέρνηση και εθελοντές, για να σώσουμε ό τι μας απέμεινε.

Οι νέοι μας αφήστε τις διακοπές και τα πανηγύρια, βάλτε στην άκρη τις κομματικές διαφορές, ενωθείτε σε μία γροθιά και βγείτε να προστατεύσετε την Πατρίδα μας.

Έχουμε πόλεμο με αόρατους και ιδιαίτερα επικίνδυνους εχθρούς εντός και εκτός της χώρας.

Μην τους αφήσετε να πετύχουν το ύπουλο και ανθελληνικό τους σχέδιο.

Και όλα όσα διαδίδονται για ανεμογεννήτριες και λοιπές σαχλαμάρες, γιατί σαχλαμάρες είναι, δεν είναι παρά αποπροσανατολισμός και κάλυψη των δικών τους πραγματικών και εγκληματικών προθέσεων.

Ενωθείτε σε κάθε χωριό και κάθε πόλη, χωριστείτε σε ομάδες και μην αφήσετε κανέναν χώρο αφύλακτο.

Αν συλλάβετε κάποιον ύποπτο τέλεσης εμπρησμού, παραδώστε τον στην αστυνομία και ενημερώστε με τα ΜΚΔ όλους μας, ώστε να γνωρίζουμε ποιος ήταν, τι απέγινε και πώς τιμωρήθηκε.

Κύριε Πρωθυπουργέ, ο πόλεμος σήμερα δεν γίνεται μόνο με τα όπλα. Όλη αυτή η κατάσταση δεν είναι παρά μία ασύμμετρη απειλή για την πατρίδα μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Δώστε κίνητρα στα νέα παιδιά να αναλάβουν ενεργό εθελοντικό ρόλο στην προστασία της χώρας, όπως και σε όλες τις πολιτισμένες χώρες γίνεται.

Δεν θα φοβηθούμε τα συμπλεγματικά ανδρείκελα που αποφάσισαν να σπείρουν την καταστροφή και τη φρίκη, για να ικανοποιήσουν το αρρωστημένο εγώ τους ή να εισπράξουν τα τριάκοντα αργύρια από τους υποκινητές τους.

Αυτή η καταστροφή δεν έχει ξαναγίνει στον ελλαδικό χώρο.

Και δεν αρκεί η προστασία των ανθρώπινων ζωών για να επαναπαυόμαστε.

Η πατρίδα μάς χρειάζεται τώρα και τους δύο. Κράτος και εθελοντές.

Ήλθε η ώρα να συστρατευθούμε όλοι στον αγώνα, από τον Έβρο ως την Κρήτη.

Οι εθελοντές οργανωμένα, σε συνεργασία και με το κράτος και την αστυνομία, ώστε να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή πού βρίσκονται τα εθελοντικά σώματα, τι κάνουν, ποιοι και πόσοι είναι.

Δεν πρέπει να περιμένουμε το κράτος να μας καλέσει.

Δεν περίμεναν οι οπλαρχηγοί μας σε όλους τους εθνικούς αγώνες που οργάνωσαν μόνοι τους εθελοντικά Σώματα και ρίχτηκαν στις μάχες, συνεργασθέντες επάξια και με τον τακτικό μας στρατό.

Τώρα είναι η ώρα της υπευθυνότητας και της εγρήγορσης.

Κανένας στο εξής δεν θα ανάψει φωτιά σε αυτή τη χώρα ξανά, χωρίς να υποστεί τις συνέπειες του νόμου που πρέπει να αλλάξει χθες, Κυριάκο Μητσοτάκη, και να τιμωρεί με βαρύτατες ποινές και ακόμη πιο βαριά πρόστιμα τους εμπρηστές, ενώ, αν είναι ξένοι, με φυλάκιση, απέλαση και απαγόρευση εισόδου διά βίου στη χώρα.

Τα πανηγύρια και τα μπάνια θα ξαναγίνουν, οι ζωές της άγριας φύσης, δένδρων και ζώων, θα χρειαστούν πολλά χρόνια.

Άντε, λεβέντες μου, δώστε εσείς την απάντηση στους εγκληματίες που πιστεύουν ότι θα μας γονατίσουν.

Πείτε τους με τις πράξεις σας πως η Ελλάδα, προς μεγάλη τους λύπη, θα ξαναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της και ότι έχει άξια παιδιά να την διαφεντεύουν και άξιους κυβερνήτες να την αξίζουν…

*Τα σπίτια μας καίγονται κι εμείς τραγουδάμε!

Books and Style

Books and Style