ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΛΕΤΑ

Προβολή-πρεμιέρα στη Λιβαδειά, της πολυβραβευμένης παγκοσμίως μεγάλου μήκους ταινίας του διεθνούς φήμης συνθέτη-σκηνοθέτη Δημήτρη Κατή, με τον τίτλο BROKEN CIRCLE (γνωστή και ως «Ονείρεμα»).

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

8.30 ΜΜ

CINEPLEX ΦΙΛΙΠΠΟΣ

“B R O K E N C I R C L E” του Δημήτρη Κατή.

H ταινία με πάνω από 50 διεθνείς διακρίσεις.

ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΥ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΜΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΚΙ ΕΠΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΜΥΚΗΝΑΪΚΗ ΕΠΟΧΗ, ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΥΠΑΡΞΙΑΚΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ, ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΥ ΚΙ ΕΡΩΤΑ, ΑΓΝΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΑΠΡΟΟΠΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ. MIA TAINIA ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ, ΩΣ «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΑΡΧΑΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ»

O γνωστός διεθνούς φήμης πολυβραβευμένος μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Κατής είναι ο εμπνευστής και δημιουργός του Broken Circle, υπογράφοντας την παραγωγή & σκηνοθεσία, το πρωτότυπο σενάριο και φυσικά την μουσική σύνθεση και το soundtrack της ταινίας. Επίσης ο ίδιος, είναι και κινηματογραφιστής και διευθυντής φωτογραφίας της ταινίας. Είναι καθαρά προσωπική / ιδιωτική πρωτοβουλία χωρίς καμμία απολύτως κρατική ή άλλου είδους χρηματοδότηση ή επιδότηση ή βοήθεια, πλην απλών ανθρώπων χωριών και συλλόγων που βοήθησαν με τον εθελοντισμό τους και την προσωπική τους συμμετοχή κι εργασία…

Το καστ της ταινίας αποτελείται, από αξιόλογους και ταλαντούχους ηθοποιούς, με ονόματα από την Λυρική Σκηνή και το θέατρο αλλά και την ελληνική τηλεόραση και κινηματογράφο, καθώς και εμφάνιση νέων ηθοποιών, αλλά και γνωστών μοντέλων στα πρώτα τους κινηματογραφικά βήματα.

Οι βασικοί ρόλοι:

Χρήστος Γλυκός ως Αγαμέμνων

Χρήστος Αμβράζης ως Μάντης

Βάγια Κωφού ως Κλυταιμνήστρα

Νεκτάριος Παπαλεξίου ως Μενέλαος

Δημήτρης Μαζιώτης ως Οδυσσέας

Κατερίνα Χολή ως Γραία

Μαρίζα Σπιρίτο ως Ηλέκτρα

Δήμητρα Δερζέκου ως Φιλομήλα

Αποστόλης Γεωργίου Ζωναράς ως Άνθος

Ντιάνα Τσεμέρις ως Χρυσόθεμις

Γιώργος Καρατζάς ως Αχιλλέας

Κρυσταλλία Κεφαλούδη ως Αρχιέρεια

Ελπίδα Κατή ως Ιφιγένεια

Ειδική εμφάνιση: Σύλλογος Πολιτιστικής Προβολής “Ιερολοχίτες Θηβών” με τον Γρηγόρη Παπαβασιλείου.

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Στην Αρχαία Ελλάδα, την εποχή του Αγαμέμνονα, Οδυσσέα και Αχιλλέα, λίγο πριν τον Τρωϊκό πόλεμο, τα γεγονότα ανατρέπονται και η σειρά των πραγμάτων αλλάζει τροπή. Οι δύο νέοι σε ένα ερωτικό παιχνίδι αγάπης παγιδευμένη στη ρωγμή του χρόνου.

Tα κοστούμια υπογράφει η Παναγιώτα Νέννε και τα set & props ο Εξηκίας Τριβουλίδης, οι οποίοι συνεργάστηκαν πολλές φορές με τον Δημήτρη Κατή. Την ηχογράφηση και το Foley της ταινίας υπογράφει και φέρει εις πέρας ο Κωνσταντίνος Κατής. Υπεύθυνος CGI (3D Visual Effects Supervisor – VXF Artist) ο Πάνος Μακούλης. Make up artists, Μαριάννα Μονόπολη και Δέσποινα Λουιζίδου. Σχεδιαστής και κατασκευής κοσμημάτων, Παντελής Κοντάκης. Styling μαλλιών: Γιώργος Σαρρής, Δημήτρης Πίσσας, Άγγελος Σαχιτζής.

Πριν την έναρξη της προβολής της ταινίας θα υπάρξει panel ομιλητών και θα ακολουθήσει βράβευση του δημιουργού και των συντελεστών της ταινίας.

Οι ομιλητές:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΛΕΤΑ

συγγραφέας/ διανοήτρια

ΓΙΩΤΑ ΠΟΥΛΟΥ

Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου/ τ. Δήμαρχος Λεβαδέων

ΞΕΝΟΦΩΝ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ

Πρόεδρος του Ελληνο-Ευρω-Ασιατικού συνδέσμου και Επίτιμος πρόξενος του Ουζμπεκιστάν

ΛΑΜΠΡΟΣ ΡΟΔΗΣ

Δημοσιογράφος

Το ΔΣ Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς

Λεωνίδας Διαμαντης

Σωτήρης Καρβουνης

Μαρια Σκουρολιάκου

Φοίβη Αντιγόνη Ελευθεριάδου

Ελίνα Τρωγάδα

Δείτε λιγότερα

Books and Style

Books and Style