ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ ΝΑΣΣΗ

Ο Θεός είναι πολύ πιο ισχυρός από Εκείνον που εσείς πιστεύετε. Είναι ο Θεός της Λογικής, της Σοφίας, της Αλήθειας, της Ελεύθερης Σκέψης και Βούλησης, που από κανέναν δεν ηττάται, πολύ περισσότερο από μία απλή ψηφιακή ταυτότητα.

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα κατά των νέων ψηφιακών ταυτοτήτων ετοιμάζουν οι αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί.
Και προσκαλούν τους χριστιανούς να συγκεντρωθούν για να κραυγάσουν όλοι μαζί την σύγχυσή τους.
Διότι θα με λυπούσε και θα με απογοήτευε οποιαδήποτε άλλη σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας, πλην εκείνης της θρησκοληψίας και σύγχύσεώς τους, όσον αφορά τη θρησκεία μας και τα διδάγματά της.

Διότι ο Θεός, Αυτός ο Αγαπημένος Θεός που εγώ λατρεύω, δεν φοβάται κανέναν και καμία ψηφιακή ταυτότητα.
Και εάν το θελήσει, έχει τη δύναμη να κάνει στάχτη και εκείνες και όλους εμάς που Τον αμφισβητούμε καθημερινά με τις πράξεις και τη συμπεριφορά μας.

Όμως δεν το πράττει, διότι είναι Πατέρας και Δημιουργός μας.

Είναι Εκείνος η Αγάπη, αυτή η διαχρονική, αιώνια, ανυπέρβλητη και ακατάλυτη έννοια που μόνον η δική μας θρησκεία την έθεσε ως την κορωνίδα της διδασκαλίας Του, τον θεμέλιο λίθο της Πίστης μας στον Ένα και μοναδικό Θεό της Αγάπης που έστειλε τον Υιόν του σαν πρόβατο στα δικά μας χέρια.

Και με αυτήν και γι’ αυτήν Του την Αγάπη επέτρεψε και να Τον σταυρώσουν, βάλλοντας πάνω Του με όλη τους την άγνοια και σύγχυση σαν και τη δική σας.

Θα σας συμβούλευα με όλη μου την αγάπη και κατανόηση στους φόβους και τις ανασφάλειές σας να ενωθείτε μαζί μας και να αναζητήσουμε όλοι μαζί αυτόν τον Θεό της Αγάπης που έχουμε χάσει.

Τον Θεό της Λογικής, της Σοφίας, της Αλήθειας, της Ελεύθερης Σκέψης και Βούλησης, που από κανέναν δεν ηττάται, πολύ περισσότερο από μία απλή ψηφιακή ταυτότητα.

Πιο αθώα από αυτό που έχουμε όλοι, ακόμη και τα παιδιά από τη νηπιακή ηλικία, σήμερα στις τσέπες μας. Το κινητό μας, που δεν το αποχωριζόμαστε ούτε λεπτό και κοιμόμαστε και μαζί του τα βράδια. Αν δεν φοβάστε το κινητό σας, τη νέα ταυτότητα γιατί την τρέμετε; Που και μακριά σας την έχετε, στην τσάντα σας στο σαλόνι ή στην ντουλάπα σας, και δεν την χρησιμοποιείτε κάθε λεπτό.

Ας σοβαρευτούμε.

Είναι λυπηρό στην εποχή της ψηφιακής νοημοσύνης να παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα αποπροσανατολισμού και διαστρέβλωσης των ναμάτων της χριστιανικής θρησκείας. Είναι ακόμη πιο απογοητευτικό να συμμετέχουν σ’ αυτή την παρωδία και ιερείς της Εκκλησίας μας.

Η ελληνική ορθόδοξη πίστη έχει επιδείξει ισχυρά και υγιή αντανακλαστικά σε όλα τα επιτεύγματα της επιστήμης.

Τα αποδέχτηκε ασμένως και τα ακολουθεί προς χάριν του ανθρώπου και της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσής του.

Ο Χριστιανισμός δεν επιβάλλει. Νουθετεί με διακριτικότητα, σεβασμό και κυρίως αγάπη.
Αναγνωρίζει το δικαίωμα σε κάθε άνθρωπο να σκέφτεται και να αποφασίζει ελεύθερα ποιον δρόμο θα επιλέξει στη ζωή του και πώς θα συμπεριφερθεί.

Δεν κρίνει τους ανθρώπους από το πόσο συχνά εκκλησιάζονται και πόσο μεγάλο φιλανθρωπικό έργο επιδεικνύουν.

Διότι ο Θεός, έλεγε η γιαγιά μου, βρίσκεται παντού. Σε ένα αθώο παιδί, σε μια καλή γυναίκα, σε κάθε μητέρα, σε έναν επαίτη, σε ένα ταπεινό αγριολούλουδο.

Ο Θεός δεν απαιτεί. Δεν τιμωρεί.

Δεν είναι Τίτας, όπως άλλες θρησκείες υποβάλλουν στους πιστούς τους. Ούτε των δικών του αμαρτωλών πιστών, ούτε των αλλοθρήσκων.

Κατανοήστε τις επιταγές Του, ελάτε κοντά Του, και να είστε βέβαιοι πως καμία ταυτότητα πια δεν θα σας τρομάζει, κανένα μικροτσίπ δεν θα ταράζει τον ύπνο σας.

Ο Θεός μας έπλασε και μας δώρισε την κριτική σκέψη, την ελευθερία τη βούλησής μας, ακόμη και το δικαίωμα αμφισβήτησης της Σοφίας Του.

Μας έδωσε την επιστήμη και την τεχνητή νοημοσύνη, με την οποία σε λίγα χρόνια θα αναπτύξουμε τέτοιον πολιτισμό, ώστε να αλλάξουν άρδην όλα όσα εμείς έως σήμερα γνωρίζουμε και κατά συνέπεια και τη ζωή των παιδιών και των εγγονών μας.

Διότι όσα το μυαλό που Εκείνος μας χάρισε μπορεί να φανταστεί, όλα έχει τη δυνατότητα ο άνθρωπος με τη χάρη Του και να τα πραγματοποιήσει.

Κάθε έργο μας που γίνεται για το καλό της ανθρωπότητας είναι έργο δικό Του.

Και όλοι εμείς που αντιδρούμε στους πολέμους, στην κακία, στη φτώχεια και την αδικία, ευτελίζουμε αυτούς τους αγώνες της ανθρωπότητας με συγκεντρώσεις για μια απλή ταυτότητα.

Αδέλφια μου, ίσως κάποτε καταφέρουμε να επιτύχουμε όλα όσα ονειρευόμαστε. Ποτέ όμως δεν θα αρνηθούμε τον Θεό, τον δικό μας και κάθε θρησκείας, γιατί τότε θα χαθούμε.

Όχι, επειδή είμαστε προσκολλημένοι αρρωστημένα πάνω Του, αλλά για τον απλούστατο λόγο ότι ο Θεός είναι η ίδια η φύση και η ζωή, η Μητρική και Πατρική Αγάπη. Μ’ αυτήν μας δημιούργησε και χωρίς αυτήν δεν θα επιβιώσουμε.

Γνωρίζουμε δε όσοι χωρίς θρησκοληψία δεχόμαστε την ύπαρξή Του, ότι ως Πατέρας δεν θα μας αφήσει να χαθούμε, ακόμη και από καταστροφική δική μας εφεύρεση ή παράλογη ενέργεια.

Προσευχηθείτε λοιπόν στον δικό σας ιδιωτικό χώρο, εκεί που βρίσκεστε εσείς και ο Θεός μονάχα ή και στις εκκλησίες μας όλοι μαζί, απευθύνετε τις αρχαίες λιτές μας στον Θεό μας να μας χαρίσει την εύνοιά Του και να σταθεί Αρωγός σε όλα τα δεινά που μαστίζουν τελευταία τον πλανήτη και τη χώρα μας.

Και σ’ αυτό, πιστοί του αρχαίου «συν Αθηνά και χείρα κίνει», θα μας βρείτε όλους ενεργούς και αλληλέγγυους.

Μην ευτελίζετε τον Θεό και την πίστη μας.

Μην υποτιμάτε τον ίδιο σας τον εαυτό και το έργο Του…

Books and Style

Books and Style