ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΞΑΝΘΟ

Το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα «Η Ψυχίατρος με την έκτη αίσθηση» του Δημήτρη Τσουκνιδή, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αρμός.

Περίληψη:
Στις 14 Φεβρουαρίου, ημέρα των ερωτευμένων, η αστυνομία βρίσκει τη γνωστή ηθοποιό Στέλλα Γιαμπουρά δολοφονημένη με 14 μαχαιριές! Ο σκηνοθέτης σύντροφός της, Φοίβος Ρεντούμης, ανακρίνεται ως ο κύριος ύποπτος, αλλά το μόνο που ψελλίζει είναι: «ΝΕΦΕΛΗ ΣΤΑΗ», δηλαδή το όνομα της ψυχιάτρου του. Θα καταφέρει η ιδιοφυής Στάη να ανακαλύψει τον δολοφόνο της Γιαμπουρά ή θα καταδικαστεί και η ίδια μαζί με τον ψυχικά ασταθή Ρεντούμη; Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, δημοσιογράφοι και πολιτικοί εμπλέκονται σ’ ένα θρίλερ που αποκαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά πίσω από όσα μας κρύβουν τα λαμπερά φώτα του θεάτρου και της τηλεόρασης. Κυριολεκτικά κάθε λεπτό γίνεται και μια καινούργια αποκάλυψη που φανερώνει πως όλοι είναι ένοχοι, αλλά μόνο ένας ο πραγματικός δολοφόνος. ΟΜΩΣ ΠΟΙΟΣ;

Ποια είναι η «Ψυχίατρος με την Έκτη Αίσθηση»;

Είναι η Νεφέλη Στάη, η κεντρική ηρωίδα του ομώνυμου αστυνομικού μυθιστορήματος του Δημήτρη Τσουκνιδή, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε. Πρόκειται για το αστυνομικό μυθιστόρημα που διάβασε πρώτος ο πολυγραφότερος Έλληνας σεναριογράφος και θεατρικός συγγραφέας των τελευταίων 35 ετών – ο Μιχάλης Ρέππας – ο οποίος και το προλογίζει.

«Ευτυχώς η νέα γενιά δεν πάσχει από τα δικά μας σύνδρομα. Αντιμετωπίζει την απόλαυση πολύ πιο απενοχοποιημένα. Μέλος αυτής της γενιάς είναι και ο Δημήτρης Τσουκνιδής. Αφού σπούδασε Φιλοσοφία και έκλεισε δυο σημαντικούς κύκλους ζωής υπηρετώντας πρώτα την εκπαίδευση και μετά την ψυχοθεραπεία, αποφάσισε να μπει στον χώρο της μυθοπλασίας. Σε ποιον τομέα της; Στο αστυνομικό μυθιστόρημα. […]
Μπήκε στο στίβο του σασπένς με στόχο να μας διασκεδάσει με γρίφους. Και ο γρίφος, ο καλός γρίφος, είναι πάντα μια παραπλάνηση, μια εξαπάτηση, μια αποπλάνηση θα έλεγα. Σε τυλίγει στη μέθη της αφήγησης για την αφήγηση. […] Και στη μέθη της απόλαυσης, του να βυθίζεσαι στην ίδια σου την αφήγηση, πολλές φορές λέγονται πολύ μεγαλύτερες αλήθειες για την κοινωνία μας από αυτές που μας παρουσιάζει με τόσο στόμφο η λεγόμενη “σοβαρή” λογοτεχνία.»
Τι είδε όμως ο Μιχάλης Ρέππας και μίλησε για σασπένς, καλούς γρίφους, παραπλάνηση, μέθη της αφήγησης και μεγάλες αλήθειες της κοινωνίας μας;
Την απάντηση μπορεί να σας την δώσει μόνο η Νεφέλη Στάη, μέσα από τις σελίδες του αστυνομικού μυθιστορήματος «Η Ψυχίατρος με την Έκτη Αίσθηση»!

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο φιλόσοφος Δ. Ι. Τσουκνιδής δίδαξε για 15 χρόνια συγγραφή αποδεικτικού δοκιμίου και ανάπτυξη λογικής επιχειρηματολογίας σε μαθητές Λυκείου, υποψηφίους Νομικών σχολών. Είναι δημιουργός της εκπαιδευτικής μεθόδου “RE.B”, η οποία παρουσιάστηκε επίσημα στο 6ο συνέδριο της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων και είναι συν συγγραφέας του βιβλίου Είσαι γυναίκα. Αξίζεις, Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ, 2021. Ως εισηγητής της μεθόδου ht εργάζεται στο πεδίο Solution-focused brief therapy (SFBT) βοηθώντας ανθρώπους με κρίσεις πανικού και φοβίες μέσω της Υπνοθεραπείας, ενώ παράλληλα βοηθά ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαπροσωπικών σχέσεων και υπαρξιακές κρίσεις νοήματος μέσω της Φιλοσοφικής Ψυχοθεραπείας.

Μαυροκορδάτου 11, 10678 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210-38 30604
e-mail: pr@armosbooks.gr

Aναζητήστε το βιβλίο https://armosbooks.gr/shop/logotexnia/mythistorima/ekti-aisthisi/

Δημήτρης Τσουκνιδής
Η ψυχίατρος με την έκτη αίσθηση
Ζήσε πριν πεθάνεις δεύτερη φορά
Αστυνομικό Μυθιστόρημα
ΣΕΛΙΔΕΣ: 422

Διόρθωση-Επιμέλεια: Θανάσης Ξάνθος

ISBΝ: 978-960-615-609-0

 

Books and Style

Books and Style