ΑΠΟ TON JOHN DOE
(ΠΗΓΗ: ΔΤ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΠΝΟΗ)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΥΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΟΥ: PETER TAMAS

Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσημη παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Από το Α έως το τέλος», της ποιήτριας και συγγραφέως Κατιάνας Στρατηγίου (Αθηνάς Κούβελα), στο Multi event city loft ΕΒΔΟΜΟΣ (Kαραγιώργη Σερβίας 4, στο Σύνταγμα).

Για το βιβλίο και τη δημιουργό θα μιλήσουν οι Μαρία (Αδράστεια) Θεοδωρίδη, σπουδάστρια ανθρωπιστικών επιστημών, Μαίρη Γκαζιάνη, συγγραφέας και δημοσιογράφος, Εύα Καραδημήτρη, ειδικός προσχολικής αγωγής ΑΜΕΑ και συγγραφέας, Αλίκη Παπαχελά, ηθοποιός και η Μαίρη Σταυροπούλου, ηθοποιός. Στον συντονισμό θα βρίσκεται ο Άρης Καραγεώργος. Στο σαξόφωνο, η Βάγια Καλαντζή. Χαιρετισμό θα απευθύνει η Κάκια Ξύδη, εκδότρια της Πνοής και συγγραφέας.

Η Συλλογή:

Κάθε αρχή, εκ προοιμίου, περιέχει το τέλος, όπως ακριβώς η γέννηση περιέχει τον θάνατο. Συμβαίνει όμως το ίδιο στις ανθρώπινες σχέσεις; Είναι το τέλος άραγε αναπόφευκτο σε μια ερωτική σχέση; Κάθε τέλος σηματοδοτεί μια καινούρια αρχή;

H ποιήτρια, σε τούτη τη νέα της ποιητική συλλογή, σκαλίζει με επιμέλεια τα βάθεια της ανθρώπινης ψυχής από την πλευρά της γυναίκας. Η πένα της αιχμηρή, άλλοτε τρυφερή, απολογητική και συγχρόνως παρακλητική, αλλά και δυναμική. Αναζητά αλήθειες και ψέματα μέσα από την ερωτική διαδρομή ενός άντρα και μιας γυναίκας, «Από το Α έως το τέλος». Στα ποιήματά της εκφράζει πάγιες απορίες, φόβους, ανασφάλειες, ελπίδες, αλλά και τη διαρκή μάχη ανάμεσα στα δύο φύλα, και θέτει τα ερωτήματα – τις απαντήσεις όμως τις αφήνει στον αναγνώστη.

Μια ποιητική συλλογή που είναι σίγουρο πως θ’ αγγίξει χορδές, θα προκαλέσει σκέψεις, εσωτερικές αντιπαραθέσεις, συμφωνίες και ασυμφωνίες. Ίσως ακόμα και προβληματισμούς για συνδέσεις, επανασυνδέσεις ή χωρισμούς. Όπως ακριβώς συμβαίνει και στη ζωή. Γιατί, τι άλλο περιγράφει η ποίηση παρά αλήθειες ζωής;

Βιογραφικό Κατιάνας Στρατηγίου:

Η Κατιάνα Στρατηγίου  (Αθηνά Κούβελα) γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου ζει και δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα. Λατρεύει το κολύμπι και υπήρξε αθλήτρια του Ν.Ο. Βουλιαγμένης. Ασχολείται με τον χορό, το θέατρο, τη ζωγραφική και αγαπά κάθε μορφή τέχνης. Είναι παντρεμένη και μητέρα μιας κόρης. Το 2015 εκδόθηκε από τις εκδόσεις Εντός η πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «Μια σφαίρα στη θαλάμη του όπλου». Η νουβέλα «Το μυστικό της μαύρης τουλίπας» και η ποιητική συλλογή «Από το Α έως το τέλος» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πνοή.

 

Συγγραφέας: Κατιάνα Στρατηγίου
Τίτλος: Από το Α έως το τέλος
Σελ. 86 Διαστάσεις 16Χ23
Τιμή: 10,00 €
ΙSBN 978 618 5307 88 2
Ημερ. κυκλοφορίας 11/2019
Κωδικός: 19116

Εκδόσεις Πνοή

 

 

Books and Style

Books and Style