ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΣΤΟ ΠΕΤΡΙΔΗ

”Ψήγματα Μνημοσύνης” τιτλοφορείται η solo έκθεση Τέχνης του εικαστικού Ιωακείμ Αρζαμάνογλου, που θα πραγματοποιηθεί στο Παναιτώλιο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, από τις 9 έως τις 17 Μαίου 2023.

Τα Ψήγματα Μνημοσύνης είναι μία αναζήτηση στο παρελθόν με μία σύνδεση στο μέλλον. Ο Αρζαμάνογλου έχει εμπνευστεί από την αρχαία Ελληνική φιλοσοφία και τη σύγχρονη φιλοσοφία της κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, από τη φιλοσοφία Γερμανών φιλοσόφων όπως ο Νίτσε και ο Γκαίτε. Ο καλλιτέχνης Αρζαμάνογλου ουσιαστικά μέσα στα έργα του παντρεύει τη σύγχρονη κοινωνία με τη σύγχρονη κοινωνιολογία και μεταφέρει τη φιλοσοφία ή τον μύθο στη σύγχρονη εποχή με τα σύγχρονα βιώματα προσπαθώντας να αφυπνίσει τον κόσμο μέσα από τις δημιουργίες του ώστε οι Άνθρωποι να θυμηθούν τί είναι πραγματικά και να γίνει πιο δίκαιη και πιο ανθρώπινη η Κοινωνία των Πολιτών.

Στα Ψήγματα Μνημοσύνης θα εκτεθούν συνολικά 50 έργα του Ιωακείμ Αρζαμάνογλου, σε τεχνοτροπία action abstract και αφαίρεσης.

Η πολύ ιδιαίτερη αυτή καλλιτεχνική παρουσίαση εν κατακλείδι είναι μία επαρκής δειγματοληψία του έργου του Αρζαμάνογλου και της φιλοσοφίας αυτού πού είναι η καθαρά κοινωνικοπολιτική και με βάση στην Αρχαία Ελληνική φιλοσοφία και αρχαία Ελληνική Γραμματεία.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 10 Μαίου 2023 και ώρα 7μμ. Την έκθεση θα προλογήσει ο ζωγράφος και dr της Φιλοσοφίας των Επιστημών Αράπης Βασίλης!

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από 17:00 έως 21:00.

Ο Καλλιτέχνης και οι συνεργάτες του ευχαριστούν ιδιαίτερα τους:
κα. Δήμητρα Θωμαΐδου – Δήμαρχο Νέας Ιωνίας
κα. Γεωργία Ιωάννου Μπίνη – Πρόεδρο Ο.Π.Α.Ν
κο. Δημήτριος Βάρβογλη – υπεύθυνος Παναιτώλιο Πολιτιστικού Κέντρου
κο. Ιωάννη Κουλαξή για την πολύτιμη στήριξη του.
κο. Χρήστο Πανταζή για την μεγάλη υποστήριξη.
Τον Οργανισμό Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας Ο.Π.Α.Ν
Όλα τα ΜΜΕ για την πολύτιμη επικοινωνία!

Επιμέλεια – επικοινωνία: DREAMTEAM #giaenankaliterokosmo

Παναιτώλιο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας: Αντλιοστασίου & Αγίου Γεωργίου 40 142-34

Πληροφορίες για την έκθεση: 6985015875 – κος Πετρίδης Χρήστος (καθημερινά 17:00 – 20:00)

Books and Style

Books and Style