ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ

Γεννημένος στην Αθήνα, ένα από τα δύο παιδιά της οικογένειας, έδειξε από μικρός την κλίση του στη δημιουργία και στα χρώματα.
Πρώτη του επαφή με την Τέχνη στάθηκε η φωτογραφία. Με διακρίσεις παγκοσμίως, ξεκίνησε να εργάζεται σε περιοδικά και πρακτορεία μόδας ως φωτογράφος, εκπληρώνοντας έτσι έναν από τους πρώτους στόχους του και δουλεύοντας δίπλα στα σημαντικότερα ονόματα της Ελληνικής Μόδας, τη δεκαετία του 1990.
Απόφοιτος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας Χαλκίδας και έχοντας ασχοληθεί και με την αρθρογραφία σε αθηναϊκά έντυπα γύρω από μεγάλα καλλιτεχνικά δρώμενα σε Ελλάδα και Ευρώπη, εργάζεται στον τομέα της διαφήμισης σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό της χώρας, στις δημόσιες σχέσεις, στη διοργάνωση και στο management καλλιτεχνικών και κοινωνικών events και εκθέσεων Τέχνης, παρουσιάσεις βιβλίων και στη δημιουργία ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους.
Το 2013 βραβεύεται στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικαστικών Έργων του Συλλόγου Ελλήνων Εικαστικών και Πολιτισμικών Δημιουργών «Τεχνόσφαιρα».
Πρώτη του μεγάλη συνδιοργάνωση στάθηκε το «Grand Charity Gala» το 2014, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, για τη στήριξη του Συλλόγου «Φλόγα», το οποίο και παρουσίασε. Με δεκάδες εικαστικές εκθέσεις στη βαλίτσα του και με συνεργασίες με γκαλερί πανελλαδικώς, θεωρεί χρέος του η κάθε του έκθεση να έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα ως «χρέος καλλιτέχνη». Πρώτη του μεγάλη ατομική έκθεση του ήταν οι «Ines», τον Ιούνιο 2015 στην Αθήνα -μία έκθεση σταθμός, όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά λέει.
Toν Δεκέμβριο του 2015 διοργάνωσε με πολλή μεγάλη επιτυχία την παρουσίαση του φιλανθρωπικού ημερολογίου «Diary 2016 by George Sarris», για το οποίο φωτογραφήθηκε μεταξύ άλλων καλλιτεχνών, για τη στήριξη των παιδιών του ΠΙΚΠΑ Βούλας αλλά και το αντίστοιχο ημερολόγιο για το 2017 «Empires» για τη στήριξη του Χατζηπατέρειου Ιδρύματος, το οποίο και παρουσίασε στη Λέσχη Αξιωματικών Ένοπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ).
Πρόσφατα παρουσίασε μέρος του συγγράμματός του «Ugurum και τύχη», στα πλαίσια του Διεθνούς forum «Μoney Show», σε συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Τέχνης και Πολιτισμού, στο Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά και στο Athens Hilton.
Μεγάλη του κίνηση υπήρξε την άνοιξη του 2016 η παραγωγή και ο συντονισμός της ταινίας μικρού μήκους «Roxy… the movie» για την Παγκόσμια Ημέρα υπέρ των αδέσποτων ζώων – σε συνεργασία με την «Αrt-emis Productions», με τη συμβολή δεκάδων γνωστών ηθοποιών, τραγουδιστών, παρουσιαστών, σχεδιαστών μόδας εικαστικών – , καθώς επίσης και η διοργάνωση του αντίστοιχου πολυμορφικού φεστιβάλ Τέχνης «Love the Strays» ανά την Ελλάδα (Αθήνα, Πάρος, Μαλακάσα) με τη συμμετοχή δεκάδων εικαστικών καλλιτεχνών, για τη στήριξη πολλών φιλοζωικών ομάδων και για τη βοήθεια και προστασία των αδέσποτων ζώων.
Επίσης την Άνοιξη του 2016, συμμετείχε ενεργά με τιμή ως εκθέτης φωτογράφος, αυτή τη φορά στην πολλή μεγάλη έκθεση της καταξιωμένης εικαστικού Παγώνας Κανέλλου με τίτλο «Οδύσσεια» και με θέμα την Ελληνική Μυθολογία, παρουσιάζοντας φωτογραφικά τα εκθέματα μέσα από τη δική του εικαστική ματιά.
Από το Σεπτέμβριο του 2016, ως μέλος των «Ελλήνων και Ξένων Δημιουργών GFC», πραγματοποιεί μεγάλες διοργανώσεις καλλιτεχνικού πάντα περιεχομένου και με απώτερο σκοπό τη διάδοση των Τεχνών, του Πολιτισμού, της φιλανθρωπίας και της φιλοζωίας σε συνδυασμό με την πανελλαδική καμπάνια «Love the Strays» την οποία δημιούργησε τον ίδιο χρόνο.
Το Φθινόπωρο του 2016, συμμετείχε (τιμής ένεκεν) στο μεγάλο fashion show NGFL το οποίο διοργάνωσε η Stalexpo στο Ωδείο Αθηνών, εκθέτοντας το δίπτυχο pop art γλυπτών του «Operock», για την υποστήριξη της «Κιβωτού του Κόσμου».
Ταυτόχρονα, ως μέλος των «Ελλήνων και Ξένων Δημιουργών», δραστηριοποιείται στη διοργάνωση ανθρωπιστικών εκθέσεων Τέχνης, για τη στήριξη Ατόμων με ειδικές ανάγκες καθώς και του Χατζηπατέρειου Ιδρύματος και στην προώθηση των καλλιτεχνών.
Την άνοιξη του 2017 υλοποίησε τη συμπαραγωγή για τη φιλοζωική, μη-εμπορική ταινία μεγάλου μήκους «Re-Action», υπό την αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων, όπου συμμετέχει, ένεκεν της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων Ζώων (4 Απριλίου) με μεγάλους πρωταγωνιστές όπως η Τάνια Τρύπη, η Τζόυς Ευείδη, ο Ντίνος Καρύδης, η Άννα Κουρή, η Γιάννα Ζιάννη και πολλοί άλλοι, αναλαμβάνοντας τις δημόσιες σχέσεις και την επικοινωνία της ταινίας.
Τον Μάρτιο 2017, η «Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία» τον έχρισε Επίτιμο μέλος της, λόγω των φιλοζωικών καλλιτεχνικών και κοινωνικών του δράσεων.
Τον Ιούνιο του 2017 διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την έκθεση Τέχνης «Mythology / The trilogy of Art», στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου, όπου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες, με αποτέλεσμα δημιουργίες του να ταξιδέψουν σε Ευρωπαϊκές γκαλερί.
Έργα του βρίσκονται και κοσμούν το «Athina Art Apartments», το «Archipelagos Resort» στη Μύκονο, σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε γκαλερί, μπαρ και σε εκθεσιακούς χώρους. Τρεις φορές βραβευμένος από τον «Όμιλο για την Unesco Πειραιώς και Νήσων» για το καλλιτεχνικό και φιλανθρωπικό του έργο, οι δημιουργίες του έχουν να κάνουν με έργα σύνθετης δημιουργίας, πίνακες και γλυπτά. Με σειρά παρουσιάσεων και ομιλιών στο ενεργητικό του, πάντα εκθέτει έργα πρωτότυπα, φτιαγμένα όλα με απεριόριστη αγάπη για την Τέχνη, το χρώμα και τη ζωή, χρησιμοποιώντας υλικά και στοιχεία τέτοια, που μέσα από το μυαλό και την ψυχή αποκτούν υπόσταση και κάνουν το νου να ταξιδεύει!

Books and Style

Books and Style