ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΞΑΝΘΟ

Η καταξιωμένη δημοσιογράφος και συγγραφέας, Σεμίνα Διγενή, επιστρέφει στον κόσμο της λογοτεχνίας, με το 4ο κατά σειρά βιβλίο της, «Felicità» από την Κάπα Εκδοτική!

“Η ηρωίδα αυτής της νουβέλας, -λέει η συγγραφέας- αν υπήρχε στην πραγματικότητα, θα ήθελα να ήταν φίλη μου. Όπως και το αγόρι που την ακούει αποσβολωμένο να του λέει πως θέλει να …ενοικιάσει μια μέρα από τη ζωή του. Όταν δέχεται να της «πουλήσει» 24 ώρες του, επειδή εκείνη θέλει να μάθει κάτι, ένα επικίνδυνο πείραμα ξεκινάει, μαζί μ’ ένα ερώτημα: Θα χρησιμοποιήσει τελικά τη δυστυχία της ως πρώτη ύλη για τη λύτρωση; Ή μήπως -όπως είχε προειδοποιήσει εδώ κι αιώνες ο Ευριπίδης- ο κίνδυνος θα έρθει ταχύτερα επειδή περιφρονήθηκε;”

Οι απαντήσεις στα ερωτήματα βρίσκονται μέσα στις σελίδες αυτού του ενδιαφέροντος βιβλίου. Η Σεμίνα Διγενή επιλέγει να τιτλοφορήσει το βιβλίο με το ιταλικό «Felicità», που θα πει ευτυχία. Το γιατί δεν θα μπορέσω να σας το αποκαλύψω γιατί θα με «μαλώσει» η συγγραφέας.

Μπορώ όμως να σας αποκαλύψω ότι η ιστορία έχει πολλή ένταση, μεγάλο ενδιαφέρον και είναι καλογραμμένη. Το σενάριο θυμίζει κινηματογράφο και σίγουρα θέατρο. Όχι τόσο για το περιεχόμενό του, όσο για τον τρόπο που η συγγραφέας επιλέγει να στήσει τα σκηνικά και να τοποθετήσει τους πρωταγωνιστές της.

Η γραφή είναι λυρική και απλή, με δυνατές εικόνες και αλλεπάλληλα συναισθήματα. Μία σκηνοθέτης κι ένας διανομέας κάνουν ένα πείραμα, παράτολμο. Εκείνη του ζητά να «αγοράσει» την ζωή του για μία μέρα, εκείνος αν και παραξενεύεται δέχεται. Και τότε όλα αρχίζουν. Ένα μυστήριο πλανάται σε κάθε σελίδα και ο αναγνώστης δεν μπορεί να συνθέσει ένα ολοκληρωμένο μοτίβο χαρακτήρων και καταστάσεων. Βέβαια, η γρήγορη γραφή της Σεμίνας Διγενή και οι κατανοητές της φράσεις, δεν μπερδεύουν τον θεατή και σίγουρα δεν το αφήνουν με απορίες.

Απλά, το ανατρεπτικό τέλος των τελευταίων σελίδων, δεν το φαντάζεται και δεν το περιμένει κανείς. Κι αυτή είναι η επιτυχία του συγκεκριμένου βιβλίου, που αξίζει να διαβάσετε. Το χτυποκάρδι κάθε τελευταίας σελίδας και το σφίξιμο στο στομάχι, από την αποκάλυψη, θα το θυμάμαι για καιρό…

Δεν ξέρω αν ποτέ γίνει θεατρικό, αυτή η ιστορία, αλλά θα ήθελα πολύ να δω τα όσα διάβασα να εξελίσσονται ΚΑΙ επί σκηνής. Σεμίνα, ξεκίνα να ψάχνεις ηθοποιούς και σκηνοθέτες!

Felicità
Νουβέλα
Κάπα Εκδοτική
Σελίδες: 120
Τιμή λιανικής: 12 ευρώ

Books and Style

Books and Style