ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΗ ΠΑΓΚΑΛΗ

Οι Souljazz Orchestra, το εξαμελές μουσικό συγκρότημα από τον Καναδά που μετρά ήδη δεκατρία χρόνια στην παγκόσμια σκηνή, επιστρέφουν στην Ελλάδα για τέσσερις εμφανίσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο από τις 19 έως τις 22 Οκτωβρίου.

Με έντονα προσωπική μουσική που αποτελείται από ένα μίγμα soul, jazz, afro, latin και Caribbean ήχων και με στίχους που κάνουν καυστικά κοινωνικά σχόλια, ενώ παράλληλα δίνουν αισιόδοξα μηνύματα ελπίδας, το συγκρότημα προσεγγίζει τη δημιουργία ως ανθρώπινη ανάγκη και ως πολιτικά και κοινωνικά φορτισμένη πράξη.

Οι δισκογραφικές τους δουλειές παρουσιάζουν συνεχώς κάτι νέο, οδηγώντας τον ακροατή σε ανεξερεύνητα μέρη που ωστόσο του θυμίζουν «κάτι», γιατί η μουσική έχει έναν κοινό συλλογικό νου. Το 2010, ακολουθώντας τους δίσκους με τίτλο «Freedom No Go Die» και «Manifesto», κυκλοφορούν το εντυπωσιακό «Rising Sun» ενώ μετά από δύο χρόνια βγαίνει το «Solidarity» και το 2014 το «Inner Fire», που χαρίζουν στο συγκρότημα πολλές υποψηφιότητες για τα βραβεία Juno στον Καναδά.

Οι Souljazz Orchestra έχουν πραγματοποιήσει live μουσικές παραστάσεις σε 25 χώρες και έχουν μοιραστεί την σκηνή με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως οι Stevie Wonder, Bob Dylan και Demi Kuti. Οι παραστάσεις τους είναι γεμάτες παλλόμενους ρυθμούς και αυτοσχεδιασμούς με το πάθος και την ψυχή να κυριαρχούν και να προσφέρουν στο κοινό μια εκστατική, καθαρτική εμπειρία. Ο σαξοφωνίστας του συγκροτήματος Ray Murray θεωρεί τη μουσική ως κάτι που «δεν μπορείς να αρχίζεις και να σταματάς σαν να μπορούσες να γυρίσεις έναν διακόπτη», τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον αέναο χαρακτήρα της και την ιδιαίτερη αξία της, τόσο για τον δημιουργό όσο και για τον αποδέκτη της, το κοινό.

Info:

Αθήνα – Κύτταρο Live Club
Προπώληση: 15 € (περιορισμένα), 18 €
Tαμείο: 22 €

Θεσσαλονίκη – Principal Club Theater
Προπώληση: 15 € (περιορισμένα), 18 €
Tαμείο: 20 €

Βόλος – Lab Art
Προπώληση: 15 € (περιορισμένα), 18 €
Tαμείο: 20 €

Books and Style

Books and Style