ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΠΕΤΡΙΔΗ

Η Dreamteam πιστή και πρωτοπόρα στη φιλοσοφία της ανάδειξης του Πολιτισμού, και στα πλαίσια της τρίμηνης πολυμορφικής δράσης / art actions “PROJECT O” που περιλάμβανε εκθέσεις Τέχνης σε Ελλάδα και Μπαχρέιν, δράσεις για το Περιβάλλον σε Ελλάδα, Κύπρο, Αίγυπτο, Αγγλία, Ισπανία και Μπαχρέιν, παρουσιάζει συνεντεύξεις αναγνωρισμένων καλλιτεχνών σε διάφορες μορφές Τέχνης. 

Σήμερα θα μιλήσουμε για την Κεραμική Τέχνη μέσα από την επάξια εκπρόσωπό της, τη γνωστή καλλιτέχνιδα / κεραμίστρια κυρία Ελευθερία Δαρζέντα.

Η κεραμική είναι η τέχνη κατασκευής κεραμικών. Από τις αρχαιότερες τέχνες που έχουν καταγραφεί με αρχαιολογικά ευρήματα και χαρακτηρίζουν τον πολιτισμό της κάθε εποχής.

Υγρός πηλός παίρνει την επιθυμητή μορφή απ’ τα ανθρώπινα χέρια και ξηραίνεται ώστε να αποκτήσει στερεά μορφή. Αργότερα μπαίνει σε ειδικό φούρνο και «ψήνεται» ώστε να αυξηθεί η μηχανική του αντοχή.

Λόγω της ευκολίας στη δημιουργία επιθυμητών σχημάτων όπως δοχεία και ειδώλια, αλλά και της αντοχής των κεραμικών στον χρόνο, η κεραμική είναι η τέχνη / τεχνολογία για την οποία υπάρχουν παλαιότατα αρχαιολογικά ευρήματα.

Link συνέντευξης στο You Tube:

Παραγωγή – επιμέλεια: Dreamteam

Φωτογραφία / video / montage: Γιάννης Βλασσερός – Giannis Catchthemoment

www.dreamteam.org.gr

facebook & instargam: dreamteam.org.gr

#dreamteam #projecto #projectzero #openhouseofart #art #exhibition #artists #giaenankaliterokosmo #oneiraki #interviews

Books and Style

Books and Style