ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΜΑΙΡΗ ΓΚΑΖΙΑΝΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: PETER TAMAS

Ερωτόκριτος Κυμιωνής. Ή Prince Erotikritos.

Όπως κι αν τον αποκαλέσω, ο Ερωτόκριτος είναι ο άνθρωπος που σκορπά στους γύρω του τη μαγική σκόνη της αυτοπεποίθησης και της αισιοδοξίας.

Τον Ερωτόκριτο τον γνώριζα από μακριά, όταν παρακολουθούσα τις επιδείξεις μόδας στις οποίες συμμετείχε. Το παράξενο είναι πως όταν τον συναντήσεις, έστω και για μια φορά (ακόμη κι από μακριά), θέλεις να ξαναβρεθείς στον ίδιο χώρο μ’ εκείνον. Την θετική ενέργεια που εκπέμπει, την μεταβιβάζει χωρίς ενδοιασμούς στους ανθρώπους που βρίσκονται στον ίδιο χώρο μαζί του. Όλοι για τον Ερωτόκριτο είναι άνθρωποι, δίχως διαχωρισμούς, χωρίς ετικέτες ταξινόμησης σε κατηγορίες.

Αυτή η συνέντευξη υπήρξε η αφορμή να γνωρίσω τον Ερωτόκριτο από κοντά, να μιλήσουμε για πολλά, τόσα πολλά που δεν χωρούν σε μια μόνο συνέντευξη.

Η συνάντηση και συνομιλία μας, μου αποκάλυψε ότι αν υπάρχει σήμερα στη γη ένας μοναδικός πρίγκιπας, αυτός είναι ο Ερωτόκριτος Κυμιωνής! Ο άνθρωπος που βίωσε πολλά – καλά και άσχημα -, ο άνθρωπος που πιστεύει πως « ό,τι συμβαίνει, είναι πάντα το ιδανικό», ο άνθρωπος που θεωρεί την απομάκρυνση, ευκαιρία να ανατραφεί από μια «βασίλισσα», ο άνθρωπος που αναγνωρίζει το διαζύγιο ως κορύφωση ενός γάμου, ο άνθρωπος που ονομάζει τον θάνατο αλλαγή ενέργειας, ο άνθρωπος που μετατρέπει το όραμα σε κλειδί επιτυχίας, ο άνθρωπος που μεταδίδει ανιδιοτελώς τις γνώσεις του περί αυτογνωσίας και διαλογισμού.

Prince Ερωτόκριτος! Σημαίνει φωτεινό πρόσωπο, αστραφτερό χαμόγελο, καθαρό βλέμμα, ανοιχτή καρδιά, δημιουργική διάθεση, αστείρευτη ενέργεια, ζεστή ατμόσφαιρα, φιλική κουβέντα, ανιδιοτέλεια, αγάπη, θετικότητα.

Prince Ερωτόκριτος, πνεύμα νικητή!

Η «βασίλισσα»-γιαγιά Ειρήνη Κυμιωνή, γαλούχησε έναν αληθινό πρίγκιπα και τον παρέδωσε στον κόσμο μ’ ένα αστείρευτο κεφάλαιο αξιών στην ψυχή του. Την ευχαριστούμε…

Ερωτόκριτος Κυμιωνής και Μαίρη Γκαζιάνη

ΜΑΙΡΗ ΓΚΑΖΙΑΝΗ: Ερωτόκριτε, το όνομά σου παραπέμπει στην Κρήτη. Πού γεννήθηκες και πού μεγάλωσες;

ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΚΥΜΙΩΝΗΣ: Το όνομά μου είναι μια προσωπική επιλογή, επειδή μεγάλωσα στην Κρήτη και γαλουχήθηκα με τα ακούσματα του Ερωτόκριτου. Το επικό έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου που μου εντρύφησε το πνεύμα του νικητή μέσα μου.

Μ.Γ. Τα παιδικά και τα πρώτα εφηβικά σου χρόνια τα πέρασες δίπλα στη γιαγιά σου. Πώς βρέθηκες να μεγαλώνεις με τη γιαγιά;

Ε.Κ: Όντως, ενώ γεννήθηκα στην Αθήνα, λόγω ιδιαίτερων συνθηκών και χωρισμού των γονιών μου, βρέθηκα έξι μηνών βρέφος μέσα σε μια καλαθούνα, στο πατρικό του πατέρα μου, σ’ ένα μικρό χωριουδάκι του Ρεθύμνου, να με μεγαλώνουν η γιαγιά και ο παππούς μου. Μετά από τρία χρόνια, ο παππούς έφυγε από τη ζωή, οπότε η γιαγιά μου είχε γίνει και μητέρα και πατέρας για μένα και για τον μεγαλύτερο αδερφό μου, τον Γιώργη.

Μ.Γ.: Ποιες είναι οι πιο έντονες μνήμες που έχεις από εκείνα τα χρόνια;

Ε.Κ: Aισθάνομαι ειλικρινά πολύ τυχερός που βρέθηκα να με μεγαλώνει η γιαγιά μου, μια γυναίκα που είχε ήδη εφτά παιδιά, και που τόσο η εμπειρία της όσο και η Κρητική υπερηφάνεια, οι αρχές και η παιδεία που μου μετέδωσε, ήταν και είναι σημαντικά εφόδια και κεφάλαια στη διαδρομή της ζωής μου. Καταλυτικά στοιχεία στη ζύμωση της προσωπικότητάς μου και στην εντρύφησή της ως προς το πνεύμα του νικητή της ζωής!

Μ.Γ.: Τι ήταν για σένα η γιαγιά σου και πώς ένιωθες με την απουσία των γονιών σου;

E.K.: Όπως σας ανέφερα παραπάνω, η γιαγιά μου ήταν καταλύτης στη ζωή μου˙ ένας φωτεινός φάρος που με άντρωσε, με ενέπνευσε, με καθοδήγησε και με καθοδηγεί ακόμη, με τις εμφυτεύσεις ψυχής που μου καλλιέργησε.

Μ.Γ.: Μεγαλώνοντας, βρέθηκες στον χώρο των υφασμάτων με εργοδότη σου τον Γεώργιο Παπαγεωργίου, τον οποίον αποκαλείς «δεύτερο πατέρα» σου. Ποιες συμβουλές του δεν ξέχασες ποτέ;

Ε..Κ.: Όντως, για μια δεκαετία της ζωής μου είχα την τύχη να συνεργαστώ με έναν κορυφαίο πρώτα απ’ όλα άνθρωπο και επιχειρηματία, τον δεύτερο πατέρα μου όπως αισθάνομαι το Γιώργο Παπαγεωργίου, έναν άνθρωπο βαθιά θρησκευόμενο με απεριόριστη δοτικότητα και ανύπαρκτο «Εγώ». Μου έμαθε πώς να μη παίρνω προσωπικά τα λεγόμενα των άλλων γιατί είναι «δικά» τους, αλλά επίσης μου καλλιέργησε την ενσυναίσθηση και την αγάπη για τους ανθρώπους.

Μ.Γ.: Παράλληλα δημιούργησες μια αξιόλογη οικογένεια. Ο γάμος έληξε άδοξα, όμως είχες αποκτήσει τρία υπέροχα παιδιά, δύο αγόρια και ένα κορίτσι. Τι πιστεύεις ότι είναι αυτό που διαλύει ένα γάμο;

Ε.Κ.: Ένας γάμος είναι μάθημα ζωής, μια ένωση που κορυφώνεται – όσο κι αν ακούγεται παράξενο – με τον αποχωρισμό των δύο, γιατί ακριβώς εκείνη τη στιγμή γίνεται η αλλαγή για να πάμε παραπάνω. Κάθε μεγάλη σχέση βοηθά και τους δύο να ενώσουν τα δικά τους εσωτερικά κομμάτια. Οπότε, όταν αυτό έχει συμβεί, οι συνθήκες δεν σου επιτρέπουν να είσαι άλλο πια εκεί και γίνεται ο διαχωρισμός. Κρατώ τις όμορφες στιγμές και τα υπέροχα παιδιά μου και προχωρώ πάντα με χαμόγελο.

Μ.Γ.: Κι ενώ η επαγγελματική σου καταξίωση ακολουθεί ανοδική πορεία, συμβαίνει ένα τραγικό γεγονός στην οικογένειά σου. Παρ’ όλα αυτά, η θέλησή σου ατσαλώνεται και προχωράς στην υλοποίηση ενός ονείρου. Από πού άντλησες δύναμη εκείνη τη δύσκολη περίοδο για σένα;

Ε.Κ.: Απολύτως τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν είναι τραγικό. Οπότε και αυτό το γεγονός το είδα εντελώς διαφορετικά, ως δώρο ζωής, για να αλλάξω και να εξελιχθώ εσωτερικά ακόμη περισσότερο. Μέσω αυτού του γεγονότος, της αλλαγής ενέργειας του παιδιού μου (γιατί θάνατος δεν υφίσταται για μένα), ζύμωσα και ανέπτυξα ακόμη περισσότερο την πρόθεσή μου να μεταδίδω στους άλλους την έμφυτη αισιοδοξία μου και τη χαρά μου για τη ζωή. Νιώθω ότι επειδή από πολύ μικρός ανέπτυξα το αίσθημα της επιβίωσης μέσα μου, αυτό με θωράκισε και μ’ έκανε να τα βλέπω όλα εύκολα. Έτσι, κι ενώ όλα ήταν (θεωρητικά) αρνητικά τη χρονική περίοδο που το παιδί ήταν στο νοσοκομείο με λευχαιμία, εγώ του υποσχέθηκα να ανοίξουμε την πρώτη μας επιχείρηση, όπως κι έγινε τέσσερις μήνες αφότου «έφυγε» ο Μανωλάκης.

Μ.Γ.: Στις 19 Απριλίου 2010, δημιουργείς το «Fashion Erotokritos». Τι ακριβώς προσέφερε και πώς το υποδέχθηκε ο κόσμος της μόδας;

Ε.Κ.: Ήταν 19 Απριλίου του 2010, όταν άνοιξα το Fashion Erotokritos Fabrics με μηδενικό κεφάλαιο αλλά με αμέριστη πίστη και αισιοδοξία. Αυτό που συνέβη ήταν μαγικό! Απ’ την πρώτη μέρα είχα αρκετή δουλειά και, πολύ σύντομα, το Fashion Erotokritos έγινε πόλος έλξης όλου του καλλιτεχνικού κόσμου, του χώρου της μόδας, των σχεδιαστών μόδιστρων και του απλού κόσμου που απλώς θέλει να δημιουργήσει κάτι μ’ ένα κομμάτι ύφασμα.

Μ.Γ.: Το «Fashion Erotokritos» γίνεται πόλος έλξης για τους ανθρώπους της μόδας, της τέχνης και της showbiz. Τι πιστεύεις ότι ήταν αυτό που τους προσέλκυε;

Ε.Κ.: H αποδοχή και η αγάπη του κόσμου ήταν άφθονη όπως σας είπα, από την πρώτη μέρα. Σε αυτό συνετέλεσαν κάποιοι σημαντικοί παράγοντες: Η πολύ αγάπη που έχω γι’ αυτό που κάνω. Κατόπιν η πλούσια συλλογή των υφασμάτων που διαθέτει το θησαυροφυλάκιό μας, όπως εύστοχα την αποκαλώ, η οποία μάλιστα ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα με όλες τις σύγχρονες τάσεις της παγκόσμιας μόδας. Επίσης, η εκλεκτή ποιότητα των ευρωπαϊκών – ως επί το πλείστον -υφασμάτων μας, σε συνάρτηση με τις εκπληκτικές τιμές. Η επί 27 χρόνια προσωπική εμπειρία μου στον χώρο του υφάσματος και η συνεργασία μου με ολόκληρο το σύστημα της μόδας, κάνει τα πράγματα πολύ πιο απλά και δίνω πολλές λύσεις στους πελάτες μας για όλα τα συναφή θέματά τους. Και τέλος, ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι η θετική μας ενέργεια, η στάση μας για μια υπέροχη ζωή που τη μεταδίδουμε στο φίλο πρώτα απ’ όλα και πελάτη μας, ο οποίος συχνά έρχεται για να του φτιάξουμε τη διάθεση και την… ψυχολογία!

Μ.Γ.: Έχεις δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς φιλίας με πρόσωπα που γνώρισες εκείνη την εποχή και κρατούν μέχρι σήμερα;

Ε.Κ.: Πράγματι, η περιουσία μου είναι οι φίλοι μου. Οι άνθρωποι που με αγαπάνε και τους αγαπώ, εκείνοι που με στηρίζουν και τους στηρίζω. Στο Fashion Erotokritos Fabrics δεν μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό. Δημιουργήθηκαν πάρα πολλές όμορφες φιλίες, σχέσεις ψυχής όπως ονομάζω, με σημαντικούς ανθρώπους. Για παράδειγμα, η αδερφή μου (πλέον) Τζένη Οικονόμου-Ρίζου (γιατί όπως δεν κάνουν τα ράσα το παπά, έτσι και το αίμα δεν κάνει την συγγένεια) που ερχόταν εδώ ως πελάτισσα όταν δούλευε στα ρούχα του Βασιλιά, τώρα είναι από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους μου και συνεργάτες μου. Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα για να μην αδικήσω και στενοχωρήσω άθελά μου κάποιους που πιθανόν να ξεχάσω.

Μ.Γ.: Έχεις δεχθεί πολλή αγάπη από τους ανθρώπους της μόδας. Ανταγωνισμός υπάρχει;

Ε.Κ.: Πραγματικά λαμβάνω καθημερινά αγάπη από αμέτρητους ανθρώπους, από μία υπέροχη καλημέρα, μια αγκαλιά γεμάτη συναισθήματα, όμορφα λόγια που με εμψυχώνουν, κυρίως όταν τα μαθαίνω χωρίς να λέγονται παρουσία μου. Αυτά είναι, πιστεύω, ένα σημαντικό δείγμα αγάπης˙ να μιλούν με αγάπη για σένα εν απουσία σου. Κι ένα ακόμη πιο σημαντικό, να έρχονται πολλές πελάτισσές μου (τα μπουμπουκάκια μου, όπως τις αποκαλώ) και να μου λένε ότι με βάζουν πάντα στην προσευχή τους, κάθε μέρα. Αλήθεια, πόση ευλογία νιώθω από αυτό; Μετά απ’ όλα όσα σας αναφέρω, δεν έχουν θέση άλλα συναισθήματα ανταγωνισμού στο πεδίο μου, κι ας υπάρχουν από κάποιους -κι αυτούς τους ευχαριστώ, με εξελίσσουν μ’ έναν δικό τους τρόπο.

Μ.Γ.: Πότε αποφάσισες να δημιουργήσεις τα δικά σου ρούχα; Υπήρξε κάποια αφορμή;

Ε.Κ.: Τα ρούχα ξεκίνησαν ξαφνικά, όταν άρχισα μέσα απ΄ την καθημερινή μου επαφή με τα υφάσματα να φαντάζομαι δημιουργίες για μένα. Άρχισα σιγά-σιγά να τις κάνω πραγματικότητα και να τα φοράω. Τότε ήταν που ήρθε η Σίσσυ Χρηστίδου και μου πρότεινε ό,τι δημιουργούσα για μένα, να το κάνω για τον σύγχρονο μπαμπά και γιο και να τα προωθήσουμε μέσα από τη εταιρεία της, την Minisize. Συνεργαστήκαμε για μία όμορφη σεζόν, το 2014, και στη συνέχεια με κέρδισαν οι sur mesure δημιουργίες κοστουμιών για γυναίκες και άντρες, με πολλή μεγάλη αποδοχή από το καλλιτεχνικό κοινό, επιχειρηματίες, γαμπροί και κάθε άτομο που ήθελε και θέλει να ράψει κάτι μοναδικό και αποκλειστικά στα μέτρα του. Τα κοστούμια Prince Erotokritos είναι ένα από τα «παιδιά» μου και είμαι πολύ περήφανος για την πορεία τους.

Μ.Γ.: Διοργανώνεις επιδείξεις μόδας που γνωρίζουν μεγάλη αποδοχή από τους επαγγελματίες και τον απλό κόσμο. Τι είναι όμως για σένα επιτυχία;

Ε.Κ.: Από ένα σημείο της ζωής μου και μετά, ειδικά από τη στιγμή που συνειδητοποίησα ότι δεν χρειάζεται να «εκβιάζεις» το αποτέλεσμα για να έρθει, από εκείνη τη στιγμή λοιπόν το αποτέλεσμα με… ερωτεύτηκε. Έτσι, πολλές επιτυχίες, πολύ περισσότερη αποδοχή και πλήθος συνεργασιών ήρθαν και έρχονται συνεχώς. Και ακόμη είμαστε στην αρχή. Η επιτυχία λοιπόν για μένα, είναι να αποστασιοποιείσαι, να παρατηρείς και να δρας δραστικά, όταν το αποφασίζεις, χωρίς το αποτέλεσμα να σου γίνεται εμμονή.

Μ.Γ.: Ποιες συνεργασίες σου θεωρείς σημαντικότερες μέχρι σήμερα;

E.K.: Οι συνεργασίες μου είναι πολλές και όμορφες. Σίγουρα θα ξεχώριζα, όπως σας ανέφερα πρωτύτερα, τη συνεργασία μου με την Τζένη Οικονόμου Ρίζου. Τη συνεργασία μου με την αθόρυβη και πιστή αδερφή μου (έχω δυο τελικά) Μαριάμ Καρμπασιάν, που είναι το δεξί μου χέρι στις επιχειρήσεις μου. Και τις συνεργασίες μου με τον υπέροχο Ιταλό μας Σιμόνε Αρναμπόλντι και την Realize Italy που με στηρίζουν σε κάθε δράση. Τον αγαπημένο μου δάσκαλο στη μόδα Λάκη Γαβαλά, που μου άνοιξε πολλούς δρόμους και οπτικές. Την εξαιρετική κυρία Άσπα Κοντού που με διδάσκει την ισχύ της ομαδικότητας και την Stalexpo, που μαζί δημιουργήσαμε την πλατφόρμα NGFL για νέους σχεδιαστές. Τον αγαπημένο μου καθοδηγητή Κωνσταντίνο Κασπίρη που μου μαθαίνει, προπάντων, τη δοτικότητα ανιδιοτελώς. Και τον πιο αθώο άνθρωπο της μόδας, τον υπέροχο Πάνο Απέργη, που με στηρίζει μ’ έναν μαγικό τρόπο. Υπάρχουν πολλοί ακόμη υπέροχοι άνθρωποι που χρειαζόμαστε μέρες για να αναφέρω. Βαθιά ευγνωμοσύνη προς όλους…

Μ.Γ.: Σε αποκαλούν Prince Erotokritos, αποδίδοντας τον προσδιορισμό, κυρίως, στην ποιότητα του χαρακτήρα σου, στην καθαρότητα του βλέμματός σου, στον αλτρουισμό της σκέψης σου αλλά και στις δημιουργίες σου. Πώς αισθάνεσαι με τον τίτλο του Πρίγκιπα;

Ε.Κ.: Νιώθω μεγάλη τιμή για τα λόγια αυτά, γιατί πηγάζουν πάντοτε από όμορφα συναισθήματα. Αυτό με κάνει να νιώθω πολύ όμορφα. Πρόκειται για την πιο σημαντική ανταμοιβή, το μεγαλύτερο καύσιμο αγάπης για τον καθένα μας. Η λέξη «πρίγκιπας» με στέλνει πίσω στα χρόνια της αθωότητας στην Κρήτη, στη γιαγιά μου, με στέλνει σε όμορφα χρόνια, με «στέλνει» σε όμορφα κομμάτια της ψυχής μου και μου δημιουργεί μια αίσθηση για ακόμη ομορφότερα από εδώ και πέρα. Ο τίτλος αυτός είναι ένα εχέγγυο μιας όμορφης συνέχειας σε όλα τα επίπεδα. Και μου αρέσει!

Μ.Γ.: Πολλοί επώνυμοι έχουν αφεθεί στις δημιουργίες σου και πολλοί σ’ έχουν εμπιστευτεί για τα γαμπριάτικα κουστούμια τους τα οποία προκαλούν μεγάλη εντύπωση. Από πού αντλείς τις εμπνεύσεις σου;

E.K.: Η επιτυχία και η αποδοχή των Prince Erotokritos είναι εξαιρετική! Τα κοστούμια μου έχουν εμπιστευθεί, ήδη, εκατοντάδες γνωστοί καλλιτέχνες και τα σχόλια είναι εκπληκτικά. Πρίγκιπες έχουν ντυθεί, από τον Λευτέρη Πανταζή και τον Θοδωρή Μαραντίνη, τον Σταν, τον Πέτρο Ιακωβίδη και τους Πέτρο Ίμβριο και Τριαντάφυλλο μέχρι τις Μέλισσες, τον Μπάμπη Στόκα, τον Αντώνη Λουδάρο, τον Σάκη Αρσενίου, τον Γιώργο Καπουτζίδη, τον Νίκο Αναδιώτη και πολλοί άλλοι. Πραγματικό Πριγκιπάτο καλαισθησίας! Έμπνευσή μου είναι συνήθως ένα τόπι υφάσματος που παίρνω στα χέρια μου και μου δίνει την ιδέα ουρανοκατέβατη. Νιώθω ευλογημένος που έχω αυτό το πλεονέκτημα, να μπορώ δηλαδή να βλέπω χιλιάδες υφάσματα καθημερινά για να δημιουργώ μέσα από μια μεγάλη συλλογή, και ταυτόχρονα να έχω και το έξτρα πλεονέκτημα του χαμηλότερου κόστους πανελλαδικώς, λόγω του χαμηλού κόστους υφασμάτων που έχω και της αγαστής συνεργασίας μου με τους καλύτερους και πιο έμπειρους ραφτάδες της Αθήνας που είναι αυτονόητα και πελάτες μου. Τρία σε ένα, με άλλα λόγια.

Μ.Γ.: Πρόσφατα εγκαινιάστηκε το νέο κατάστημά σου, στην οδό Περικλέους 34. Παρευρέθηκα στην εκδήλωση και διαπίστωσα την αγάπη που τρέφουν όλοι προς το πρόσωπό σου. Τι πιστεύεις ότι είναι αυτό το ιδιαίτερο που διακρίνουν σε σένα;

E.K.: Σας ευχαριστώ πολύ. Κατ’ αρχήν που με τιμήσατε με την παρουσία σας και χαίρομαι που άνθρωποι της δικής σας ποιότητας εκτιμούν την πορεία και το όραμά μου. Ναι. Η λέξη «όραμα» είναι το κλειδί της επιτυχίας μου. Οτιδήποτε κάνω, έχει πλήρη συνάφεια με τ’ όραμά μου, την πρόθεσή μου να μεταδίδω αισιοδοξία και δύναμη στον κάθε άνθρωπο που συναντώ καθημερινά, με τον δικό μου τρόπο. Αυτό νιώθω ότι εισπράττουν οι άνθρωποι που αλληλοεπιδρούμε και οι οποίοι πιστεύουν – είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα – πως μέσα από εμένα και την ιδιαίτερη στάση ζωής μου, μπορούν κι εκείνοι να καταφέρουν να αγνοήσουν τα «εμπόδια» και τους φόβους τους και να κάνουν το χαμόγελο καθημερινό σύντροφό τους. Γιατί σε κάθε επαφή μου με τον οποιοδήποτε, κάθε φορά θα του εμφυτεύσω ένα σπόρο χαράς και αισιοδοξίας.

Μ.Γ.: Μπορείς να μας αποκαλύψεις ποια είναι τα άμεσα σχέδια που προγραμματίζεις;

E.K.: Έχουμε πολλές όμορφες ιδέες και συνεργασίες για το 2018. Μαζί με τον Σιμόνε Αρναμπόλντι στηρίζουμε πλήρως οικονομικά και με οποιοδήποτε άλλο τρόπο πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει, τον νέο ταλαντούχο σχεδιαστή Θοδωρή Λυκούση για τα επόμενα δύο NGFL, αρχής γενομένης από το πρώτο που λαμβάνει χώρα στις 30 Σεπτεμβρίου, στο παλιό χρηματιστήριο Αθηνών. Πάλι με τον Σιμόνε και την Realize Italy, θα κάνουμε κάτι που θα ταράξει τα διεθνή νερά της μόδας και της τέχνης, με μια πρωτότυπη επίδειξη μόδας, με τα κοστούμια Prince Erotokritos τυπωμένα με φωτό από τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα και το ξεκάθαρο μήνυμα, σε παγκόσμιο επίπεδο, να επιστραφούν τα «Ελγίνεια» στην Ελλάδα όπου και ανήκουν. Και συνεχίζω στο κομμάτι της αυτογνωσίας τα σεμινάρια διαχείρισης ανθρώπινης απώλειας, με ελεύθερη είσοδο καθώς επίσης και τους εβδομαδιαίους διαλογισμούς δραστικής υλοποίησης στόχων.

Μ.Γ.: Ασχολείσαι συστηματικά με την αυτογνωσία και παραδίδεις σεμινάρια. Θα ήθελες να μας πεις λίγα λόγια για την αυτογνωσία και για το τι ακριβώς κάνεις;

Ε.Κ.: Η αυτογνωσία και η αυτοεξέλιξη με εξιτάρουν. Ήρθαν στη ζωή μου αμέσως μετά το χωρισμό μου, πριν από δέκα χρόνια περίπου, και άλλαξαν τη ζωή μου «κβαντικά» προς το καλύτερο. Ξεκίνησα με ΝLP, διδάχτηκα Ρέικι και Theta Healing, τη μέθοδο «Σέντερη» του εκπληκτικού Έλληνα Παναγιώτη Σέντερη και διάφορες άλλες μεθόδους που είναι εκπληκτικά εργαλεία αυτοθεραπείας και εξέλιξης. Αυτή τη στιγμή μεταδίδω μια εναλλακτική οπτική της ανθρώπινης απώλειας, μέσα από τη δίκη μου εμπειρία και τη δίκη μου διαχείριση ως προς αυτήν, μέσω του σεμιναρίου «διαχείρισης ανθρώπινης απώλειας» και εβδομαδιαίως διενεργώ σεμινάρια δραστικής υλοποίησης στόχων με τη μέθοδο του διαλογισμού.

Μ.Γ.: Αφού σ’ ευχαριστήσω και σου ευχηθώ καλή επιτυχία στο νέο κατάστημά σου και σε όλες τις διάφορες δραστηριότητές σου, θα σου ζητήσω να κλείσεις με μια δική σου φράση αυτή τη συνέντευξη.

Ε.Κ.: Εγώ θέλω να σας ευχαριστήσω και πάλι και πιο πολύ. Και να σας ευχηθώ, όλη αυτή η αξιέπαινη δράση σας και μέσω του Books and Style πάνω στην τέχνη, τη μόδα και τα βιβλία να έχει εκπληκτικά αποτελέσματα και για τους τρεις σας, εσένα, τον Peter Tamas, τον Πάνο Παπαδάκη και, φυσικά, συμπεριλαμβάνω όλους τους συνεργάτες σας. Να κλείσουμε λοιπόν αυτή την όμορφη συζήτηση με τη φράση ευαγγέλιο: Ό,τι συμβαίνει είναι πάντα το ιδανικό!

 

 

Books and Style

Books and Style