ΤΗΣ ΑΛΙΚΗΣ ΝΑΣΣΗ

Αξιότιμη κυρία Μέρκελ,

Χαιρόμαστε που θα σας δούμε ξανά στη χώρα μας. Πώς αλλιώς άλλωστε, αφού οφείλουμε να συμμεριζόμεθα ως λαός και την χαρά του αξιοτίμου ΠΘ μας, του πάλαι ποτέ σφοδρού επικριτή σας, του το “go back, Frau Μerkel” μετά βακχικής μανίας αλαλάζοντος στις προεκλογικές του εκστρατείες, ο οποίος έχει πλέον μεταλλαχθεί στον ιδανικότερο σύμμαχό σας, στον προθυμότερο και δουλοπρεπέστερο αρχηγό κράτους της πανίσχυρης δυναστείας σας.

Χαιρόμεθα, Φράου Μέρκελ, διότι είναι παράδοση στον τόπο μας να παρέχουμε φιλοξενία στον ξένο, χωρίς καν να ρωτήσουμε ποιος και από πού είναι, αν είναι ηγέτης ισχυρής ή φτωχής χώρας, αν είναι πλούσιος ή φτωχός, αλλόθρησκος, πρόσφυγας και μετανάστης.

Με τη διαφορά ότι εσείς, κυρία Μέρκελ, δεν έρχεσθε στη χώρα μας για να σας φιλοξενήσουμε στα φωτεινά νησιά μας, να σας ξεκουράσουμε στις καταγάλανες θάλασσές μας, λίγο πριν την οριστική έξοδό σας από την ενεργό πολιτική.

Δεν έρχεσθε για να συνάψετε κάποια εμπορική συμφωνία με τη χώρα μας, βοηθώντας έτσι και την δοκιμαζόμενη οικονομία μας.

Δεν έρχεσθε για να φέρετε μαζί σας τις γερμανικές αποζημιώσεις, τελευταία δική σας πράξη μεγαλοψυχίας και γενναιοδωρίας, για όλες εκείνες τις αθώες ψυχές που χάθηκαν στη δίνη ενός απρόκλητου πολέμου, θύματα της μανίας ενός παράφρονα δικού σας ηγέτη.

Δεν φέρνετε μαζί σας χρήματα για την ανοικοδόμηση ολόκληρων χωριών της Ηπείρου και της χώρας μας που ισοπεδώσατε, τις γέφυρες που καταστράφηκαν στο πέρασμά σας, τα χιλιάδες αρχαιολογικής και ιστορικής αξίας αντικείμενα που εκλάπησαν, τα σχολεία που βομβαρδίστηκαν, τα τρόφιμα και τα ζώα που διαρπάχτηκαν, τα παιδιά που μεγάλωσαν στην ορφάνια και την ψυχρή ανάσα του θανάτου γύρω τους.

Δεν φέρνετε την λύπη σας για όσα δεινά επέφεραν οι πρόγονοί σας στη χώρα μας και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Και απόδειξη τούτου είναι ότι επαναλαμβάνετε τα λάθη τους.

Έρχεσθε λίγο πριν την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών με μοναδικό σκοπό να ελέγξετε αν τα υποσχεθέντα και υπογραφέντα από τον Αλέξη σας θα τηρηθούν κατά γράμμα και κατ’ εντολήν υμών και του ετέρου εκ των ισχυρών συνεταίρων σας.

Μας επισκέπτεσθε, για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα υπάρξουν υπήκοοι της Ενωμένης Ευρώπης σας που θα τολμήσουν να σηκώσουν και πάλι το ανάστημά τους, γενναίοι να αντισταθούν στην προκλητική και ανιστόρητη διαστρέβλωση της Ιστορίας μας.

Έρχεσθε για να διαπιστώσετε, με την έπαρση και το θράσος του οικονομικά δυνατού, ότι δεν θα βρεθούν Έλληνες που θα τολμήσουν να βροντοφωνάξουν και πάλι εκείνο το δοξασμένο ΟΧΙ…

Αξιότιμη φράου Μέρκελ,

Ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων ζήσαμε ως μετανάστες στη χώρα σας, πρώτοι οι δικοί μας γονείς, λίγο μετά τον μεταξύ μας πόλεμο, και σήμερα όσοι ακόμη ζουν και εργάζονται στη χώρα σας, φίλοι και συγγενείς μας.

Όλοι αυτοί νιώθουμε ευγνωμοσύνη στην ψυχή μας για τα αγαθά που απολαύσαμε στην ευνομούμενη και δημοκρατική χώρα σας, και όλα αυτά θεωρήσαμε ότι ήταν η έμπρακτη συγγνώμη σας για τα εγκληματικά λάθη του παρελθόντος.

Σας ευχαριστούμε για όσα προσφέρατε και σε μας και σε κάθε λαό που πέρασε τα σύνορά σας νόμιμα, μετά από δική σας πρόσκληση, εν δυνάμει πολίτης και υπήκοος μίας χώρας που τον σεβάστηκε και δεν τον ξεχώρισε από τον γηγενή δικό του. Έναν λαό που στη μεγάλη πλειοψηφία του σε τίποτε δεν θυμίζει τους προγόνους του και την αρρωστημένη προσήλωσή τους στον μύθο της ανώτερης άριας φυλής. Έναν λαό που κατάφερε να αναγεννηθεί από την τέφρα του και απολαμβάνει σήμερα και δικαίως τα αγαθά του μόχθου του.

Όμως υπεράνω όλων των ανωτέρω συναισθημάτων μας βρίσκεται η Πατρίδα, η Ιστορία και ο πολιτισμός μας και πολύ φοβούμαι πως με την επικείμενη επίσκεψη σας, μία επίσκεψη ξεκάθαρης σκοπιμότητας σε βάρος των συμφερόντων της χώρας μας και υπέρ των συμφερόντων της δικής σας, το μόνο που επιτυγχάνετε είναι να μας επαναφέρετε στη μνήμη μας όλα όσα πασχίσαμε να ξεχάσουμε όλα αυτά τα μεταπολεμικά χρόνια, στο βωμό της μεταξύ μας ειρηνικής συνύπαρξης.

Καλά θα κάνετε λοιπόν να μας ακούσετε, πριν προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια που να αφορά την συμφωνία των Πρεσπών.

Εμείς οι Έλληνες, εργαζόμενοι στη χώρα σας, επιχειρηματίες και φοιτητές, εμείς οι Έλληνες που παραμείναμε εδώ πεισματάρηδες να παλέψουμε με τη δική σας αυστηρή και άδικη πολιτική αλλά κυρίως με τον κακό εαυτό μας, τον μεγαλύτερο και πιο επικίνδυνο εχθρό μας, χαιρόμαστε που έρχεστε εδώ, ως ηγέτης μια χώρας που σεβόμαστε.

Θα μας επιτρέψετε όμως την παραίνεση:

Μην αναζητάτε στη χώρα μας εφιάλτες και προδότες.

Άδικα χάνετε τον καιρό σας.

Δεν θα τους βρείτε εδώ, σ’ αυτή τη χώρα δεν είχαν τύχη ποτέ οι εφιάλτες. Κι αν κάποιες φορές τα τριάκοντα αργύρια στάθηκαν πιο δυνατά από την ελληνική ψυχή ελαχίστων, κι αν ακόμη καταφέρουν και τώρα να το επιτύχουν, η ίδια η πατρίδα και τα ιδανικά μας σηκώθηκαν και θα σηκωθούν ξανά καταπάνω τους και θα χαθούν για πάντα, περιφρονημένοι, ποταποί, κατάπτυστοι στη συνείδηση του λαού και την Ιστορία μας.

Εμείς, ως παιδιά του Ξένιου Δία και της παράδοσης του λαού μας πιστοί τηρητές, θα σας φιλέψουμε το ελληνικό κρασάκι μας, θα σας κεράσουμε το σουβλάκι μας, το αγαπημένο σε όλους τους Γερμανούς τζατζίκι μας, τα φρέσκα φρούτα και ψαρικά μας και θα τσουγκρίσουμε τα ποτηράκια μας στην υγεία των δύο λαών μας.

Θα σας συμβουλεύσουμε όμως να αρκεστείτε σε αυτά και αμέσως μετά να επιστρέψετε ξανά στην πατρίδα σας.

Ο μεγάθυμος ελληνικός λαός θα σας σεβαστεί και θα σας καλοδεχθεί και πάλι, όταν κι εσείς η ίδια θα σεβαστείτε την Ιστορία του, τον πολιτισμό του, την περηφάνια και την αξιοπρέπειά του…

Aufwiedersehen, Frau Merkel!

Books and Style

Books and Style