ΑΠΟ ΤΟ JOHN DOE

Διπλή παρουσίαση στη Ζάκυνθο, για το νέο βιβλίο της συγγραφέως Εύης Ρούτουλα «Ο Άρχοντας της Μεσογείου», η πρώτη (23/10 και ώρα 18:00) για παιδιά και η δεύτερη (24/10 στις 19:00) για ενήλικες.

Το βιβλίο παρουσιάζουν οι Εκδόσεις Φιλύρα και η Ξενοπούλειος Παιδική Βιβλιοθήκη στη Ζάκυνθο.

Για την πρώτη παρουσίαση:
Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 στις 18.00
Ξενοπούλειος Παιδική Βιβλιοθήκη (Γαίτα 5)

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Ντένια Πάτρα, μέλος του Σωματείου των Φίλων της Ξενοπουλείου Παιδικής Βιβλιοθήκης Ζακύνθου και η συγγραφέας του βιβλίου, Εύη Ρούτουλα.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τα παιδιά.

***

Για τη δεύτερη παρουσίαση:
Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017 στις 19.00
Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου (Πλατεία Σολωμού αρ. 1)

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Ντένια Πάτρα, Μέλος του Σωματείου των Φίλων της Ξενοπουλείου Παιδικής Βιβλιοθήκης Ζακύνθου και ο συγγραφέας Ντένης Μαλαπέτσας.

Αποσπάσματα θα διαβάσει η εκπαιδευτικός Άννα Μαρία Λιβέρη.

Στο φλάουτο θα την συνοδεύσει η Ρέζη Τσόμπο.

Η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου.

***

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Τα πρώτα μεταχριστιανικά χρόνια, ένας γέρος χρυσοχόος, που έφτιαχνε σταυρούς, δαχτυλίδια και περιδέραια για τους άρχοντες και τις αρχόντισσες του Βυζαντίου, έφτιαξε και έναν χρυσό σταυρό και τον διακόσμησε με πολύτιμους λίθους, ρουμπίνια και ζαφείρια, προσφορά του στην Παναγία. Αυτός ο σταυρός, ξεκινώντας από τη Βασιλεύουσα το 654, διέτρεξε στεριές και θάλασσες και έγραψε την ιστορία της εποχής και των ηρώων της, αλλάζοντας ιδιοκτήτη ανά διακόσια χρόνια. Στόλισε αυτοκράτορες, παλάτια, βασιλείς, αλλά και απλούς ανθρώπους. Με τη δύναμή του, πρoσέφερε σ’ αυτούς που τον απέκτησαν, πολεμικές νίκες, τύχη, και ευημερία. Από το Κίτιον της Κύπρου, στην Κόρινθο του Λέοντα Σγουρού, στην ενετοκρατούμενη Ζάκυνθο, στα παλάτια του Λονδίνου και στον εμφύλιο σπαραγμό της Αμερικής, το ιερό κειμήλιο χάριζε την εύνοιά του στους ιδιοκτήτες του, πριν καταλήξει στον τελευταίο του σταθμό: στο Βυζαντινό Μουσείο της Θεσσαλονίκης.

Books and Style

Books and Style