ΑΠΟ ΤΟΝ PETER TAMAS

28 επαγγελματίες από το χώρο της δημοσιογραφίας, της συγγραφής, των επιστημών και των τεχνών απαρτίζουν τη συντακτική ομάδα του Books and Style, του online πολιτιστικού περιοδικού με τις υπογραφές που εμπιστεύεστε. Ανάμεσά τους και 16 συγγραφείς, ο καθένας και η καθεμία με τη δική του προσωπική, ξεχωριστή γραφή. Αυτοί είναι οι πιο πρόσφατοι τίτλοι από τα βιβλία τους, που σας προτείνουμε για τις γιορτές. Κι ας μην ξεχνάμε ότι όσο υπάρχουν βιβλία, θα υπάρχει και Πολιτισμός.

ΓΚΑΖΙΑΝΗ, ΜΑΙΡΗ

ΑΛΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ
Η Έλενα, μια νέα γυναίκα, λόγω πρωτοφανούς κακοκαιρίας, βρίσκεται εγκλωβισμένη μαζί με εκατοντάδες άλλους ανθρώπους σ’ ένα αεροδρόμιο. Οι πτήσεις έχουν σταματήσει και τα αεροπλάνα είναι ακινητοποιημένα. Η κακοκαιρία επιδεινώνεται συνεχώς…

Περισσότερα…

 

 

ΖΑΧΑΡΗ, ΑΝΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΦΕΡΕ ΤΑ ΜΗΛΑ;
Άναψε ένα τσιγάρο κι επιθεώρησε το κοκκινάδι της καύτρας, που φώτισε στιγμιαία μέσα στη νύχτα. Από την καγκελόπορτα διέκρινε στο βάθος τον σκοτεινό όγκο και το φως που άναβε κάτω. Τον περίμενε. Ήταν τόσο εύκολο τελικά να εκβιάσει κανείς τους άλλους, αρκεί να ήξερε κάποιο μυστικό που δε θα ήθελαν να φανερωθεί. Και τούτο το μυστικό ήταν θανάσιμο…

Περισσότερα…

 

ΚΑΤΣΙΚΟΓΙΑΝΝΗ – ΜΠΑΣΤΑ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΤΕΤΡΑΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ένα εξαιρετικό έργο βασισμένο σε πολυετή ιστορική έρευνα, με σπάνιες αναφορές στις απαρχές της ελληνικής ναυτοσύνης και υπό την Αιγίδα του Ιδρύματος Μαρία Τσάκος.

Περισσότερα…

 

 

ΜΠΙΚΕ, ΛΙΛΙΑΝ

ΜΠΟΥ ΞΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!
Κάποτε, πολύ παλιά, υπήρχε μια πεδιάδα από ζάχαρη όπου εκεί ζούσαν αγαπημένα όλα τα ζώα του κόσμου. Δίπλα στην πεδιάδα, σε ένα ψηλό καραμελωμένο βουνό, ζούσε ένας κακός μάγος που τον έλεγαν Μπούλινγκ. (…)

Περισσότερα…

 

 

 

ΜΠΛΕΤΑ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

FUCK YOU
Με τη νέα συλλογή ποιημάτων -τρίτη στη σειρά- της Παναγιώτας Μπλέτα, με τίτλο FUCK YOU, κλείνει η τριλογία μιας ανατρεπτικής προσέγγισης στον άνθρωπο και τον πίνακα αξιών του.
Η ίδια η διανοήτρια-συγγραφέας, στον πρόλογο του βιβλίου της, γράφει:

Περισσότερα…

 

 

 

ΜΠΟΥΡΙΚΑ, ΓΕΡΑΚΙΝΑ

ΟΤΑΝ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΤΥΘΗΚΕ ΤΟ ΨΕΜΑ
Η Λίντα, μια νεαρή κοπέλα στο Λονδίνο, η μοναδική κληρονόμος μιας αμύθητης περιουσίας μετά από τον θάνατο των γονιών της, γνωρίζει και βιώνει τον μεγαλύτερο έρωτα της ζωής της.

Περισσότερα…

 

 

 

ΝΑΣΣΗ, ΑΛΙΚΗ

Η ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
Γλωσσολογικού περιεχομένου το βιβλίο αυτό στο οποίο εξετάζονται οι δύο γλώσσες (αλβανική και αρχαία ελληνική) με τη μέθοδο της συγκριτικής γλωσσολογίας (Kontrastive Linguistic) και αποδεικνύεται η ομοιότητα-ταύτιση των δύο γλωσσών, καθώς και η κοινή τους προέλευση από την πελασγική γλώσσα.

Περισσότερα…

 

 

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ, ΠΑΝΟΣ

ΜΑΤΕΡ ΦΑΜΙΛΙΑΣ
Η ήρεμη και τακτοποιημένη ζωή της Όλγας Νερούντη διαλύεται εντελώς ξαφνικά με αφορμή –ή αιτία;– ένα παράξενο μονόπετρο και μία… δαγκάνα αστακού.

Περισσότερα…

 

 

 

 

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΑ

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ ΠΑΘΟΣ
Κοκκινιά και Καστέλα. Φτώχια και πλούτος. Δύο πρόσωπα του Πειραιά, με ένα τεράστιο χάσμα ανάμεσά τους.
Ο έρωτας και το πάθος μπορούν, άραγε, να εκμηδενίσουν τα εμπόδια και τις διαφορές;

Περισσότερα…

 

 

 

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΛΙΑΝΟΥ, ΕΥΑ

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΑΜΟΥΡΑΙ ΝΟΓΚΑΣΙΚΑ ΣΑΝ
[…] “Πιστέ μου φίλε, Λάι Πι, ήμουν σίγουρος ότι μπορώ να βασιστώ σε σένα, ήσουν πάντα ο πιο έξυπνος και πιο οργανωτικός”, είπε με ευγνωμοσύνη ο Νογκασίκα-Σαν.

Περισσότερα…

 

 

 

ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ, ΝΙΚΟΣ

ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ ΠΙΣΩ
Μία απλή διαδρομή Κατερίνη- Λιτόχωρο στάθηκε μοιραία για τον φίλο μας τον Φρέντυ, ο οποίος είναι ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας με πολλές ανησυχίες..

Περισσότερα…

 

 

 

 

ΡΟΥΤΟΥΛΑ, ΕΥΗ

Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Τα πρώτα μεταχριστιανικά χρόνια, ένας γέρος χρυσοχόος, που έφτιαχνε σταυρούς, δαχτυλίδια και περιδέραια για τους άρχοντες και τις αρχόντισσες του Βυζαντίου, έφτιαξε και έναν χρυσό σταυρό και τον διακόσμησε με πολύτιμους λίθους, ρουμπίνια και ζαφείρια, προσφορά του στην Παναγία.

Περισσότερα…

 

 

 

ΣΥΡΡΗ – ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙ
Ποιητική συλλογή αντί πυρών, αντί λυγμών, αντί αλαλαγμών. Μία εξαιρετική ποιητική συλλογή από την πένα της συγγραφέως και ποιήτριας Αγγελικής Συρρή-Στεφανίδου.

Περισσότερα…

 

 

 

ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ, ΣΤΕΛΙΟΣ Δ.

ΕΣΜΑ, ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ
Αλήθεια, ποιος μπορεί να γνωρίζει τι του επιφυλάσσει η ζωή; Ποιος ορίζει τη μοίρα των ανθρώπων; Μπορεί άραγε ο οποιοσδήποτε να αλλάξει τη ζωή του, όταν ένα αόρατο χέρι διέπει τα πάντα; Κι όμως, οι τρεις Μοίρες, οι θεότητες της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, γνέθουν το νήμα της ζωής που κρατούν στα χέρια τους, αποδεικνύοντας πόσο μικρή κι αδύναμη είναι.

Περισσότερα…

 

 

ΤΣΙΑΗΛΗΣ, ΧΡΙΣΤΟΣ Ρ.

ΨΩΜΙ
Δεκατέσσερις διαφορετικοί κόσμοι ενώθηκαν σε ένα υπερφυσικό, φαντασιακό επίπεδο – εκεί που η σύγκρουση του Σύγχρονου Ανθρώπου με το Σύστημα είναι τόσο επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε, και οι γέφυρες φθείρονται από την τριβή με τον στυγνό ρεαλισμό.

Περισσότερα…

 

 

 

BAKONYI, ESZTER

TÜNDÉRKERT (Ο κήπος των νεράιδων)
Δοκίμιο για παιδιά και εφήβους (στα Ουγγρικά)

Περισσότερα…

 

 

TAMAS, PETER (φωτογράφος του βιβλίου)

ΡΟΞΥ, ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΪ-ΒΑΣΙΛΗ
Η Ρόξυ ένα πραγματικό σκυλάκι, ένα σκυλάκι ”ζωγραφιά”, ένα κοριτσάκι που ψάχνει τον Άϊ-Βασίλη, ένα γράμμα που πρέπει να παραδοθεί επειγόντως κι ένας πράσινος καλικάντζαρος που στήνει παγίδες…

Περισσότερα…

 

 

Books and Style

Books and Style