ΑΠΟ ΤΟΝ JOHN DOE
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: PETER TAMAS

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Συνέντευξη Τύπου της θεατρικής παράστασης του Γιώργου Μακρή, «Οι χήρες και οι μακαρίτες», μία συμπαραγωγή της GM Productions και της KROGAS Media Group Productions.

Στη συνέντευξη τύπου ήταν παρόντες οι ηθοποιοί της παράστασης Γιώργος Μακρής, Τιτίκα Σαριγκούλη, Σπύρος Θεοδόσης, Μαίρη Βλουτή, Γιώργος Μαυράς, Μικαέλα Ζούστη και Σταυρούλα Ζάμπρα.

Οι ηθοποιοί πήραν τον λόγο, για να μοιραστούν με τους παρευρισκομένους τόσο τα μικρά και μεγάλα μυστικά του ρόλου τους, όσο και τις ιδέες τους σχετικά με την πορεία του θεατρικού γίγνεσθαι.

Παρών επίσης ήταν και ο μόλις 19 ετών αλλά ταλαντούχος Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, ο οποίος ερμηνεύει το τραγούδι της παράστασης.

Τη συνέντευξη τύπου – που πραγματοποιήθηκε στον φιλόξενο χώρο του Capriccio Cafe, στη Λυκόβρυση – κάλυψε τηλεοπτικά το κανάλι Ε, για λογαριασμό της εκπομπής «Αποκαλυπτικά» του Μένιου Φουρθιώτη τον οποίο ο Γιώργος Μακρής ευχαρίστησε προσωπικά καθώς επίσης και τη δημοσιογράφο Μίνα Τζανετάτου.

Παρόντες ήταν επίσης (μεταξύ πολλών άλλων) η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Ρηγοπούλου του NewPost.gr (ενημερωτικό site του TNC Media Group του Τάκη Χατζή) και ο Σάκης Μπουσδούνης εκ μέρους του Energy Radio. Για τη στήριξη και τη μακρόχρονη φιλία του με τον ηθοποιό Γιώργο Μακρή μίλησε ο γενικός διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Energy radio 92,4 όπου για μία ακόμη χρονιά ο Energy είναι Χρυσός Χορηγός Επικοινωνίας.

Ο διευθυντής επικοινωνίας της παράστασης, Νάσος Ρόγκας, μίλησε για το έργο όσον αφορά στη δυναμική του, καθώς η περιοδεία θα καλύψει αρκετές πόλεις, ξεκινώντας από την Ρόδο και το Αγρίνιο, για να ολοκληρωθεί το 2018 στην Αθήνα. Ο κ. Ρόγκας ανέφερε ότι η προπώληση εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ στο Αγρίνιο η παράσταση είναι ήδη sold out.

Ο Νάσος Ρόγκας αναφέρθηκε επίσης στον εικαστικό και υπεύθυνο επικοινωνίας και marketing Χρήστο Πετρίδη, χαρακτηρίζοντάς τον ως «έναν από τους πλέον ανεκτίμητους φίλους και συνεργάτες» του, ευχαριστώντας τον παράλληλα για την πολυδιάστατη συνεισφορά του στην παράσταση.

Ο διευθυντής φωτογραφίας της παράστασης, Peter Tamas, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για αυτό το θεατρικό εγχείρημα.

Η Μαρία Βαρκάρη και το «Άρωμα Σμύρνης» είναι και φέτος Χρυσός Χορηγός στη νέα θεατρική παράσταση του Γιώργου Μακρή. «Για την Μαρία θα μπορούσα να πω ότι είναι αδερφή μου, με έχει στηρίξει όσο κανείς άλλος» ανέφερε ο κ. Μακρής σχετικά, καθώς με την κυρία Βαρκάρη μετρούν πολλά χρόνια φιλίας.

Από τη συνέντευξη τύπου δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο Χρυσός Χορηγός της παράστασης, κ. Βασίλης Μπαλωμένος, ο οποίος εξέφρασε την αγάπη του για το θέατρο, ενώ αναφέρθηκε στο αστείρευτο ταλέντο του ηθοποιού Γιώργου Μακρή αλλά και των ομότεχνών του.

Τέλος, μίλησαν για την παράσταση – αλλά και για θεατρικά ζητήματα που προέκυψαν μετά την εξαιρετική παρέμβαση της ηθοποιού Τιτίκας Σαριγκούλη – οι συγγραφείς Μαίρη Γκαζιάνη (διευθύντρια σύνταξης του Books and Style), Αναστασία Μπάστα (Senior Editor του Books and Style) και η ποιήτρια Γιώτα Κλουτσούνη-Παπαδάκη.

Τη Συνέντευξη Τύπου συντόνισε ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και αρχισυντάκτης του Books and Style, Πάνος Παπαδάκης.

Το Books and Style είναι Χορηγός Επικοινωνίας για την παράσταση του Γιώργου Μακρή, «Οι χήρες και οι μακαρίτες».

Συντελεστές:

Κείμενα και Σκηνοθεσία: Γιώργος Μακρής
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Peter Tamas
Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Μακρής
Το τραγούδι της παράστασης ερμηνεύει ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος
Στίχοι τραγουδιού παράστασης: Νάσος Ρόγκας
Μουσική – Ενορχήστρωση – Παραγωγή: Άκης Μελής
Φώτα και ήχος: Stage 51, Bασίλης Πρινιωτάκης
Σκηνικά: Περικλής Πριστούρης
Ενδυματολόγος παράστασης: Τούλα Μακρή
Τις γυναίκες ηθοποιούς ντύνει το «IQ female clothing»
Ενδυματολόγος: Αγγελική Αναγνωστοπούλου

 

Περίληψη του έργου:

Ο πάτερ Άδης Σαρακοστιανός είναι ιερέας σε μια εκκλησία κάποιας πόλης και εθισμένος στο ποτό, στην καλή ζωή και λάτρης του γυναικείου φύλου. Ζει μόνος του και είναι ιδιοκτήτης ενός από τα πολύ γνωστά γραφεία κηδειών της πόλης, με την επωνυμία Gamer Over.
Βοηθός του πατέρα Άδη Σαρακοστιανού στο Γραφείο Κηδειών και στο Νεκροταφείο, είναι ο Ακίνδυνος Αλβανός.
Μέσα στην οικονομική κρίση – η οποία μαστίζει τη χώρα – ο πάτερ Άδης είναι πολύ τυχερός, καθώς ταυτόχρονα αναλαμβάνει τέσσερις κηδείες. Τέσσερις διαφορετικές γυναίκες, του ζητούν να κηδέψει τους συζύγους τους. Η πρώτη είναι από την Κρήτη, η δεύτερη από τη Μύκονο, η τρίτη από το Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας, ενώ η τέταρτη είναι Πόντια.Όλες του ζητάνε η κηδεία του συζύγου τους να γίνει σύμφωνα με τα ήθη και έθιμα του τόπου της καθεμίας. Eνώ η μία χήρα, ζητάει καύση για τον σύζυγό της.
Όλες έχουν διαφορετικό γούστο ακόμα και για το φέρετρο αλλά και γενικά για την ταφή των αγαπημένων τους. Βλέπουμε πώς έχασε η κάθε μία τον σύζυγο της μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις, αλλά και τρελή δράση.
Ο πάτερ Άδης φέρνει τα πάνω κάτω! Άλλον θάβει, άλλον καίει, μπερδεύει τα ήθη και έθιμα κατά την ταφή… Γίνεται ένας χαμός.
Επτά διαφορετικοί χαρακτήρες, σε ρυθμούς εξοντωτικούς.
Ο Πάτερ ερωτεύεται μια από τις χήρες. Το ίδιο και ο νεκροθάφτης. Έχουμε ένα νεκρό που τελικά δεν είναι νεκρός. Έχουμε έναν αδερφό που παίρνει τη θέση του αδερφού του για να μην αποκαλυφθεί ένα ερωτικό σκάνδαλο.
Τι έχουμε για φινάλε; Γέλιο του… θανατά!

Χορηγοί και συνεργάτες:

Info Sport Media

Τηλεοπτικός σταθμός Ε, εκπομπή «Αποκαλυπτικά» του Μένιου Φουρθιώτη

www.zougla.gr

MINOS EMI

www.simpleradio.gr

www.sofokleousin.gr

Όμιλος ΤΝC MEDIA GROUP

Fresh Radio και η ραδιοφωνική παραγωγός Νικόλ Κουρομιχελάκη

Energy radio

Sigma Media Group

www.labelnews.gr

Χρήστος Πετρίδης

www.mrgreen.gr

Παναγιώτης Βαζαίος, εκ μέρους των περιοδικών Yeah!, Yes και Χάι

www.booksandstyle.gr

www.freegossip.gr

www.greekaffair.gr

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός Νίκος Γκαραβέλας

www.sportdog.gr

Μαρία Βαρκάρη, «Άρωμα Σμύρνης»

Capriccio cafe

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Books and Style

Books and Style