ΑΠΟ ΤΟΝ JOHN DOE*
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: PETER TAMAS

Μία εντυπωσιακή και ταυτόχρονα εποικοδομητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017, στην Αίθουσα Τελετών της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα, για την ανάδειξη και την επιβράβευση εξαίρετων προσωπικοτήτων από τον χώρο του Τουρισμού, της Γαστρονομίας και της Ανάπτυξης.

Η εκδήλωσε έγινε παρουσία (μεταξύ πολλών άλλων) του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελου Αποστόλου, του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γεωργιάδη Μάριου, του Βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Κωνσταντίνο Κατσίκη, της Συμβούλου Διεθνών Θεμάτων Περιφέρειας Αττικής κ.. Κατερίνα Παλιού, του Γραμματέα Επιστημών της ΝΔ κ. Νίκο Κωστόπουλο, του Προέδρου ΠΕΤΕΤ κ. Ιωάννη Σμαρνάκη, του Προέδρου Ξενοδόχων Λήμνου κ. Στέλιου Μάντζαρη, της Προέδρου της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδος κ. Ελένη Κονοφάου και του μέλους του Δ.Σ. Οργανισμού Κεντρικών Αγορών Αλιείας κ. Γιώργου Βαγιάκη.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Acropolis», για πρώτη φορά στα χρονικά, δημιούργησε τον θεσμό «Gastronomy Acropolis Awards» τιμώντας αξίες και ιδανικά προς τιμήν της Ελληνικής Γαστρονομίας, της Αγροδιατροφής και του Τουρισμού. Παράλληλα υπογράφτηκε Σύμφωνο Συνεργασίας με τα Παιδικά Χωριά SOS Eλλάδος, παρουσία του Γ. Διευθυντή κ. Πρωτόπαππα, με τον Πρόεδρο της Λέσχης κ. Κωνσταντίνο Μουζάκη, επισημοποιώντας έτσι τη συνεργασία, με στόχο την ανάδειξη της αξίας που έχει η σωστή διατροφή από την παιδική ηλικία. Παράλληλα δόθηκε ως δώρο στα Παιδικά Χωριά SOS μεγάλη ποσότητα φυτικών και οικολογικών σαπουνιών για τις ανάγκες των παιδιών.

Με κεντρικούς παρουσιαστές τον δημοσιογράφο του ALPHA κ. Γιάννη Μούτσο ο οποίος ιντρίγκαρε δημιουργικά με τις δημοσιογραφικές ερωτήσεις του, και παράλληλα με την οικοδέσποινα της βραδιάς κ. Γεωργία Παράσχου να γοητεύει με την αμεσότητα και τον δυναμισμό της, η εκδήλωση κύλησε με απόλυτη επιτυχία.

Στην κατηγορία «ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» βραβεύτηκαν ο Γ. Γ. του Υπουργείου Τουρισμού κ. Γεώργιος Τζιάλλας, ο Γ. Γ. του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας, η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο Πρόεδρος Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. κ. Παναγιώτης Τοκούζης για την πολυετή προσφορά τους στο χώρο του Τουρισμού, της Αγροδιατροφής, της Ανάπτυξης και της Επιχειρηματικότητας.

Στην κατηγορία «ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ» βραβεύτηκαν ο τ. Πρόεδρος ΕΦΕΤ, Επιστημονικός Συνεργάτης «ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος» δρ. Νικόλαος Κατσαρός και η Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας δρ. Αντωνία Τριχοπούλου.

«ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ» βραβείο δόθηκε στον σεφ κ. Αθανάσιο Σκούρα, ο οποίος βρίσκεται επί 40 χρόνια στις κουζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, καθώς έχει ταξιδέψει γευστικά με τις γαστρονομικές του δημιουργίες, τους μεγαλύτερους ηγέτες από όλο τον κόσμο.

Στην κατηγορία «ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ» τιμήθηκαν ο Αναπληρωτής Πρύτανης του ΤΕΙ Αθήνας κ. Περικλής Λύτρας, ο Πρόεδρος ΔΙΕΚ Ελλάδος κ. Γεώργιος Διαμαντόπουλος και η Διευθύντρια του ΙΕΚ Αναβύσσου υπό την στέγη του Υπουργειου Τουρισμού, κ. Χαραλαμπία Κοβούση, για την σημαντική προσφορά τους σε έναν από τους σημαντικότερους τομείς της ζωής μας, αυτόν της Εκπαίδευσης.

Στην ιδιαίτερη βράβευση του τομέα «ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ», τιμήθηκε ο Υπεύθυνος Μάγειρας του Τζάνειου Νοσοκομείου, κ. Ιάκωβος Απέργης, για την «ανατροπή» που έχει επιτύχει στην νοσοκομειακή κουζίνα.

«ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ»
Για το συγγραφικό της έργο στον τομέα της Ελληνικής Παραδοσιακής Κουζίνας βραβείο έλαβε η Λαογράφος και Ερευνήτρια κ. Έφη Γρηγοριάδου.

«ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΛΑΕΔ»
Τέλος, για την πολύτιμη συνεισφορά στην ανάπτυξη στα μαγειρεία της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, τιμήθηκε ο Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Ρέλλιας.
Θερμές ευχαριστίες απέδωσαν όλοι οι επίσημοι, δίνοντας συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την πρωτότυπη διοργάνωση και υλοποίηση της εκδήλωσης.Ιδιαίτερες ελληνικές γαστρονομικές γεύσεις σε συνδυασμό με ποικίλα κρασιού από το Οινοποιείο Αναγνώστου και το Κτήμα Νικολού έκλεισαν την λαμπερή αλλά και ουσιαστική βραδιά, παρουσία του Ελληνικού Συλλόγου «Ηγέχορος», που μας ταξίδεψε στις χορευτικές παραδόσεις του Μεσολογγίου.

Πάνος Παπαδάκης, Μαίρη Γκαζιάνη και Κωνσταντίνος Μουζάκης

Το online πολιτιστικό περιοδικό Books and Style ήταν Χορηγός Επικοινωνίας και εκπροσωπήθηκε από τον Peter Tamas, τη Μαίρη Γκαζιάνη και τον Πάνο Παπαδάκη.

* ΜΕ ΠΗΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ, ΚΥΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΧΟΥ.

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Books and Style

Books and Style