ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΑΛΙΚΗ ΝΑΣΣΗ

Ιδού η σύνθετη ονομασία σας, φίλοι μας Σκοπιανοί, με συνθετικό και το «Μακεδονία»:

«Τμήμα της ελληνικής Μακεδονίας- «Part of Greek Macedonia» που το πατούνε ξένοι»…

Και δεν αναφέρω την εθνικότητά σας, διότι εσείς οι ίδιοι την απαξιώσατε…

Θα μου επιτρέψετε να επανέλθω στο Σκοπιανό, με την παρατήρηση ότι η αλήθεια επιστρέφει πάντα εκδικητική σ’ αυτούς που την πολέμησαν. Διότι, μετά την παρέλευση τόσων ετών, ούτε το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ξεχάστηκε, ούτε οι Σκοπιανοί μετέβαλαν τις διεκδικήσεις τους.

Και δυστυχώς, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, οι Έλληνες πολιτικοί δεν τόλμησαν να δώσουν ένα τέλος σ’ αυτές τις παράλογες, ατεκμηρίωτες και ανιστόρητες απαιτήσεις ενός γειτονικού λαού, με τον οποίο έπρεπε να μας συνδέουν πολλά και όχι να μας χωρίζουν τέτοιες παράλογες διεκδικήσεις.

Και είναι ακόμη πιο λυπηρό, ένας γειτονικός λαός να συμπεριφέρεται με τόση ασέβεια απέναντι στους δικούς του προγόνους, τη γλώσσα του και τον πολιτισμό του, με σκοπό να υποκλέψει τη δόξα και το όνομα της Μακεδονίας μας.

Και με την ανασφάλεια κυρίαρχη στο μυαλό των εκάστοτε κυβερνώντων του (δεν θα αναφερθώ σε άλλου είδους σκοπιμότητες), δόμησε και εγκλώβισε μέσα σ’αυτό το σαθρό οκοδόμημα μία ψευδή εικόνα για τον ίδιο το λαό και τα παιδιά του, μαζί με το άγαλμα του μεγάλου στρατηλάτη.

Και αυτό το τελευταίο ουδόλως θα με ενοχλούσε, αν δεν συνοδευόταν και από τις ανιστόρητες απαιτήσεις του. Διότι το άγαλμα αυτού του μεγάλου εκπολιτιστή θα έπρεπε να κοσμεί δικαιωματικά τις πλατείες όλων των πόλεων του κόσμου και τις σελίδες των βιβλίων τους.

Και το αποκορύφωμα αυτής της παρωδίας ήλθε να το θέσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, με την πρόσφατη δήλωσή του προς τους γείτονες ότι δεν είναι οι μοναδικοί απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Και απορούμε γιατί οι Σκοπιανοί αποθρασύνονται, όταν εμείς, και μάλιστα με τα χείλη του πρωθυπουργού της χώρας, τούς φυσάμε μπόλικο αέρα στα πανιά τους…

Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε εμείς ως κυρίαρχος λαός αυτά που ο πολιτικός κόσμος αδυνατεί να στηρίξει

Ανήκω σε αυτούς που δεν συμφωνούν με τα συλλαλητήρια, ουδέποτε συμφώνησα άλλωστε και με τις καταλήψεις.

Όμως, η διαπραγμάτευση των αδιαπραγμάτευτων οδηγεί τα βήματά μας. Και είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε εμείς ως κυρίαρχος λαός αυτά που ο πολιτικός κόσμος αδυνατεί να στηρίξει. Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τα αυτονόητα, αφού σε αυτό το σημείο μας έφεραν οι λανθασμένες τους ενέργειες.

Είμαστε εδώ και για να απευθύνουμε προς την κυβέρνηση το ερώτημα: Προς τι άραγε αυτή η εσπευσμένη αναζήτηση λύσης σε ένα ζήτημα το οποίο ουσιαστικά δεν μας αφορά;

Προς τι αυτή η μεγάλη αγωνία; Το πρόβλημα είναι των γειτόνων μας και η εκκρεμούσα είσοδός τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση αφορά εκείνους. Δεν είναι δικό μας πλέον και με δική τους αποκλειστικά ευθύνη…

Όσο αφορά δε την σύνθετη ονομασία, έχουμε κι εμείς να σας προτείνουμε πολλές σύνθετες ονομασίες, φίλοι μας Σκοπιανοί:

Τμήμα της ελληνικής Μακεδονίας «Part of Greek Macedonia» που το πατούν οι ξένοι…

Επαρχία της βυζαντινής αυτοκρατορίας «Province of Byzantium» που την πατούνε αγνώμονες (βλ. Κύριλλος και Μεθόδιος)…

Τμήμα του κράτους του Αλέξανδου που το πατούνε απάτριδες…

Και αν με αυτό το τμήμα (part of) έδωσα ιδέες σε εκείνους που δεν τις έχουν, χαρά μου…

Διότι άλλο το «Part of Greek Macedonia» ακόμη και το «Part of Macedonia» και άλλο το «Nova Macedonia», ή το «Δημοκρατία της Μακεδονίας», αξιότιμοι πολιτικοί της χώρας μου…

Books and Style

Books and Style