ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΠΕΤΡΙΔΗ

Το 7ο New Generation Fashion Lines ( NGFL7), το μοναδικό event στην Ελλάδα που προωθεί τους Νέους δημιουργούς, στο οποίο η Μόδα αγκαλιάζει τη Τέχνη, θα τιμήσει τον διεθνή Έλληνα εικαστικό Νίκο Φλώρο κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής έναρξης, το Σάββατο 05/10/’19 στην αίθουσα Atrium του Κέντρου Πολιτισμού Αθηναΐς.

Η εταιρία Stalexpo που υπογράφει την επιτυχία του NGFL, σκοπό έχει να τονίσει τη σημαντικότητα των Τεχνών στον 21Ο αιώνα αλλά και να δώσει κίνητρα και φωτεινά παραδείγματα στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και στο κοινό για την ολοένα και μεγαλύτερη επαφή τους με αυτές. Έτσι στις 5 Οκτωβρίου 2019 στo πλαίσιo του opening της έβδομης κατά σειρά μεγάλης διοργάνωσης, η διοργάνωση θα έχει την τιμή και τη χαρά να υποδεχθεί και να τιμήσει, τον διεθνώς αναγνωρισμένο καλλιτέχνη Νίκο Φλώρο για την προσφορά του στον Ελληνισμό και στις Τέχνες!

‘‘Ο εικαστικός Νίκος Φλώρος γεννήθηκε στην Τρίπολη, μεγάλωσε στην Αθήνα, έζησε και εργάστηκε σε διάφορες πόλεις του κόσμου. Σπούδασε στη σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού. Έργα του βρίσκονται σε σημαντικά σημεία ανά τον κόσμο καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές. Τα γλυπτά κοστούμια του είναι μοναδικά και φιλοτεχνημένα στο πρωτότυπο σχέδιο. Ο δημιουργός χρησιμοποιεί και μεταμορφώνει υλικά της καθημερινότητας όπως εφημερίδες και κουτάκια αλουμινίου, σε μοναδικά έργα Τέχνης. Η μέθοδος αυτή δημιουργήθηκε από τον Νίκο Φλώρο το 2003.

Έργα του Νίκου Φλώρου έχουν εκτεθεί σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων πολλών σημαντικών μουσείων, όπως η Ρωσική Ακαδημία Καλών Τεχνών στην Αγία Πετρούπολη, το Κρατικό Μουσείο Tsarytsino στη Μόσχα, το Κρατικό Μουσείο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ισαάκ στην Αγία Πετρούπολη, το Εθνικό Μουσείο Γυναικών στις Τέχνες στην Ουάσιγκτον, ΗΠΑ, το Παλάτι του Hofburg στη Βιέννη και το Teatro Communale στην Μπολόνια της Ιταλίας, μεταξύ άλλων.

Ο Νίκος Φλώρος έχει βραβευτεί από το Ρωσικό κράτος για τις καλλιτεχνικές του δημιουργίες (2016) και ήταν ο μοναδικός καλλιτέχνης που κλήθηκε να παρουσιάσει το έργο του αφιερωμένο στην Πριγκίπισσα Grace στο Μόντε Κάρλο του Μονακό κατά τη διάρκεια του διεθνούς αφιερώματος “Γκρέις: Σύμβολο Αλλαγής” υπό την αιγίδα του Πρίγκιπα Άλβέρτου ΙΙ του Μονακό.

Το έργο του Νίκου Φλώρου έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως και καλύπτεται από μεγάλα πρακτορεία ειδήσεων όπως το Reuters, το BBC, το Sky News, το ABC News, το New York Times, το Vogue, το W, το Associated Press, η Fashion TV και πολλά άλλα τηλεοπτικά κανάλια.’’

Το διήμερο Μόδας & Τέχνης NGFL7 τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, θα υποστηρίξει το Χατζηπατέρειο ίδρυμα και θα λάβει χώρα στο Κέντρο Πολιτισμού «Αθηναΐς» στον Βοτανικό στις 5&6/10/2019.

Info:
Πότε: Σάββατο 5 & Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019
Ώρες 11.00 – 21.00
Πού: Κέντρο Πολιτισμού Αθηναΐς, Καστοριάς 34-36, Βοτανικός – Αθήνα
Διοργάνωση: Stalexpo  τηλ. 2108214687
Yπεύθυνες επικοινωνίας: Ασπασία Κόντου – Τζένη Οικονόμου

Website: ngfl.gr |Facebook: ngfl.gr | Instagram: ngfl.gr

 

Books and Style

Books and Style