ΑΠΟ ΤΟΝ JOHN DOE

Περιγραφή Βιβλίου

Σε μια γειτονιά της παλιάς Αθήνας, η Μυρσίνη, ένα μικρό κορίτσι, νιώθει συμπάθεια για την Τασία την τρελή, όπως την αποκαλούν οι περισσότεροι. Όμως, τα παιδικά μάτια της διεισδύουν βαθιά στην ψυχή της και βλέπουν όσα οι άλλοι δεν μπορούν να δουν.

Καθώς μεγαλώνει και η ζωή καθοδηγεί τα βήματά της, ένας ιδιαίτερος όσο και τρυφερός δεσμός ενώνει πια τις δύο γυναίκες.

Από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, από τη Θεσσαλονίκη στις Ηνωμένες Πολιτείες και πάλι πίσω, ο χρόνος φέρνει στην επιφάνεια μυστικά, κάνει τα τερτίπια του και διηγείται μια ιστορία για την ανιδιοτελή αγάπη, τον έρωτα και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Τελικά, πρέπει να έχεις γεννήσει ένα παιδί για να το αγαπάς;

Μέχρι πού φτάνει η αγάπη;

Και ο έρωτας; Μπορεί να οδηγήσει έναν άνθρωπο στην τρέλα;

Μια μικρή αόρατη κλωστή χωρίζει τη λογική από το παράλογο…

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Μαίρη Γκαζιάννη γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Μεγάλωσε στην Αθήνα όπου ζει μέχρι σήμερα και εργάστηκε στον τραπεζικό χώρο.

Στο παρελθόν ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με την φωτογραφία και τη ζωγραφική, ενώ έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα τελευταία δώδεκα χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή.

Την περίοδο 2011-2012 υπήρξε ραδιοφωνική παραγωγός στο magic radiolive. Από τον Νοέμβρη 2014 συνεργάζεται με το now24.gr και έχει πραγματοποιήσει πάνω από χίλιες συνεντεύξεις, καθώς και σχολιασμούς βιβλίων και θεατρικών παραστάσεων. Το 2016 συμμετείχε στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλώς τους» του Αιγαίο TV, πραγματοποιώντας συνεντεύξεις σε ανθρώπους των τεχνών. Επίσης διετέλεσε διευθύντρια σύνταξης του online πολιτιστικού περιοδικού Books and Style.

Μεγάλες της αγάπες είναι το θέατρο και ο χορός με τα οποία έχει ασχοληθεί ερασιτεχνικά κι έχει συμμετάσχει σε θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις.

Τον Μάιο του 2012 κυκλοφόρησε την πρώτη ποιητική της συλλογή με τίτλο «Σου γράφω…», τον Σεπτέμβρη του 2013 το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Ένα φεγγάρι λιγότερο» από τις εκδόσεις Ελληνική Πρωτοβουλία και τον Ιούνιο του 2014 το βιβλίο της «Τα πλήκτρα της σιωπής» από τις εκδόσεις Όστρια.

Επίσης, το παραμύθι της «Το ψαράκι του βυθού» συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο «Παραμύθια και Μαμάδες» από τις εκδόσεις Βερέττα (2015). Τον Ιούνιο του 2017 ακολούθησε το μυθιστόρημά της «Άλικα βήματα» από την Εμπειρία Εκδοτική. Τα μυθιστορήματά της «Ζάχαρη άχνη» (11/2019) και «Η αποστολή» (6/2021) εκδόθηκαν από τις εκδόσεις Ωκεανός.

Εκδόσεις: 24γράμματα
ISBN: 978-618-201-830-9
Ημ. Έκδοσης: Μάρτιος 2024
Αρ. σελίδων: 434
Τιμή: €20.00

Books and Style

Books and Style