ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ ΝΑΣΣΗ

Θα μιλήσω σαν γιαγιά, όπως και είμαι, σαν μάνα και κάθε αγαπημένο πρόσωπο μεγάλης ηλικίας και θα απευθυνθώ στα νέα παιδιά μας.

Ο κορωνοϊός που ενέσκηψε στη ζωή μας από τον Γενάρη και την ανέτρεψε άρδην, αντιμετωπίστηκε αρχικά από τη χώρα και τον λαό μας με υποδειγματική σοβαρότητα και πειθαρχία.

Την ίδια αντιμετώπιση είχε και από τη μεγάλη πλειοψηφία σας και αυτό κατέδειξε σε όλους μας πως τα νέα παιδιά γνωρίζουν και να σέβονται και να λειτουργούν με σύνεση και λογική, όταν οι συνθήκες το απαιτούν.

Δυστυχώς, όταν ήλθε το καλοκαίρι και υπό την πίεση της ανάγκης για διακοπές και διασκέδαση, παρά τις συστάσεις των ειδικών, η πλειοψηφία του λαού μας επανήλθε σε εκείνο στο οποίο μας είχαν οι ξένοι συνηθίσει.

Την ανευθυνότητα και τον ωχαδερφισμό.

Ιδιαίτερα εσείς τα νέα παιδιά, επιδείξατε μία συμπεριφορά ακατανόητη και επικίνδυνα προκλητική.

Έχοντες, προφανώς, την πεποίθηση ότι είστε άτρωτοι, ότι θα περάσετε με ελαφριά συμπτώματα τον ιό, ότι δεν υπάρχει καν αυτός ο ιός, αλλά είναι επινόηση και κατασκεύασμα κάποιων επιτήδειων καιροσκόπων, επιστημόνων, επιχειρηματιών και πολιτικών, ξεχυθήκατε σε παραλίες, μπαρ, κέντρα διασκέδασης, βίλες, για να βρεθείτε ο ένας πάνω στον άλλο, σε ένα θέαμα λυπηρό και απογοητευτικό για νέους που σέβονται τον εαυτό τους, τον συνάνθρωπο, τους αγαπημένους ηλικιωμένους και τη χώρα τους.

Τα δε επιχειρήματά σας αίολα και σαθρά για κάθε σκεπτόμενο πολίτη αυτής και κάθε χώρας σας εκθέτουν στα μάτια όλων μας και δεν σας αξίζει.

Γιατί το να πιστεύετε ότι επιστήμονες διακεκριμένοι, με πολλά χρόνια πορείας στον χώρο της Υγείας, και πολιτικοί συνωμότησαν και επιχειρούν να μας επιβάλουν μία ψεύτικη εικόνα, ένα ψεύτικο είδωλο σαν αυτό της Ελένης του Ευριπίδη, είναι τουλάχιστον απογοητευτικό να το προβάλετε ως επιχείρημα, νέοι με μόρφωση και λογική.

Να πιστεύετε σε μία μυστική παγκόσμια ομάδα και την ομερτά μεταξύ ανθρώπων που μας κυβερνούν, όλων των εθνικοτήτων και θρησκειών, και, ω του θαύματος!, αυτή η ομερτά να μην παραβιάζεται ούτε από έναν!

Να διατείνεσθε ότι οι πολιτικοί ηγέτες όλων των χωρών αποφάσισαν ξαφνικά να βουλιάξουν τις οικονομίες των χωρών τους, να οδηγήσουν τους πολίτες τους στην εξαθλίωση, καταδικάζοντας τους εαυτούς τους να μην ξαναδούν εξουσία!

Ότι συνεννοήθηκαν όλοι αυτοί με τους Κινέζους και τους παράγγειλαν τον ιό, για να επωφεληθούν οι ίδιοι ή συγγενείς τους με εργοστάσια παραγωγής μασκών, κοστολογημένων στα 30 λεπτά η μία, για να πλουτίσουν ή για να κερδίσουν οι φαρμακοβιομηχανίες τους από τα εμβόλια, στις οποίες θα πρέπει όλοι αυτοί να είναι μέτοχοι!!

Και το αποκορύφωμα, το επιχείρημα που άκουσα στην τηλεόραση από νέο άνθρωπο «μα γιατί να πιστέψω, κανένας στο συγγενικό μου περιβάλλον δεν έχει αρρωστήσει».  Κανένας στο συγγενικό σου περιβάλλον δεν είναι ναρκομανής, ή δεν έχει αναπηρία, λόγω τροχαίου, ή δεν τον έφαγε κροκόδειλος, άρα σύμφωνα με το σκεπτικό σου, δεν υπάρχουν ναρκωτικά, δεν γίνονται ατυχήματα, δεν υπάρχουν κροκόδειλοι!!

Καλά μου παιδιά,

αν ο ιός δεν ήταν μεταδοτικός, ποιος θα ασχολούνταν με εκείνους που δεν τον πιστεύουν και δεν εφαρμόζουν τα μέτρα;

Κανένας.

Θα σας αφήναμε να τον περάσετε είτε ήπια είτε βαριά, να υποστείτε τις συνέπειες της ανευθυνότητάς σας και ίσως έτσι και κάτι να μαθαίνατε.

Όμως, δυστυχώς, η δική σας απροσεξία και ασυμπτωματική μεταδοτικότητα θέτει σε κίνδυνο τη δική μας ζωή και δεν θέλουμε, έχουμε αυτό το δικαίωμα, να πεθάνουμε από έναν ιό και από τον δικό σας παραλογισμό.

Επομένως είστε υποχρεωμένοι ως πολίτες μιας ευνομούμενης πολιτείας και συνειδησιακά, να μας σεβαστείτε.

Να σεβαστείτε την πλειοψηφία των συνανθρώπων σας που πιστεύει και προφυλάσσεται, αλλά και τον νόμο.

Ειδάλλως να είστε και έτοιμοι και «γενναίοι» να υποστείτε τόσο την εκ του νόμου τιμωρία όσο και την ασθένεια και τη δική μας απαξίωση και κατακραυγή.

Αναλογιστείτε τις ευθύνες σας, η ζωή είναι όλη μπροστά σας, έχετε όλα τα χρόνια να χαρείτε και την έξοδο και τη διασκέδαση, τον έρωτα και τη αγάπη, χαρούμενοι και υγιείς και όχι με τα προβλήματα που αφήνει πίσω του αυτός ο ιός στον οργανισμό σας, όσο ήπια και αν τον περάσετε.

Μη θέτετε πάνω από την υγεία την ανάγκη για αγκαλιά και συντροφικότητα, την κακώς εννοούμενη «μαγκιά» και «επαναστατικότητα», διότι χωρίς υγεία κανένα από αυτά δεν θα μπορέσετε να χαρείτε.

Και σεβαστείτε επιτέλους ότι έχουμε κι εμείς το δικαίωμα στην υγεία.

Έχουμε κι εμείς δικαίωμα στη ζωή και την αγάπη των δικών μας παιδιών και εγγονών και δεν θα σας επιτρέψουμε να μας τα στερήσετε…

Books and Style

Books and Style