ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΣΤΕΛΙΟ Δ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Αφού στο προηγούμενο θέμα μιλήσαμε για την Καμπαλά των αριθμών, σήμερα θα μιλήσουμε για τον ήχο του λόγου, όπου η προφορά του έχει στη μεταφυσική τεράστια σημασία.

Ο λόγος μας, εννοώ τα λόγια που βγαίνουν από το στόμα μας όταν μιλάμε, έχουν πάντα μια δονητική αξία. Μέσα από τον ήχο του λόγου μας, δημιουργείται μια μαγεία κραδασμών και δονήσεων που βρίσκεται μέσα από την κάθε προφερόμενη λέξη. Η κάθε λέξη μας είναι σίγουρο ότι γεννιέται μέσα από την πνοή της ζωής και μεταβάλλεται σε ήχο. Ο ήχος εκδηλώνεται μέσα από την εισπνοή και την εκπνοή και κάνει τις φωνητικές μας χορδές να δονούνται. Η είσοδος και έξοδος της πνοής είναι που προκαλεί τον ήχο. Είναι βέβαιο πως όσο πιο βαθιά αναπνέουμε, τόσο ισχυρότερα εκδηλώνεται ο ήχος…

Κι όμως υπάρχουν εσωτερικοί κι εξωτερικοί ήχοι. Εσωτερικός ήχος είναι η φωνή της σκέψης μας, η φωνή της σιγής και η φωνή που από μέσα μάς οδηγεί στο κάθε τι, ενώ εξωτερικοί ήχοι είναι ο λόγος που εκφράζουμε. Οι εξωτερικοί ήχοι, μας φέρνουν σε επαφή με τον εξωτερικό κόσμο ενώ η εσωτερικοί της σκέψης και της συνείδησής μας εκδηλώνονται στον εσωτερικό κόσμο της μύησης που παράγεται μέσω του ΕΓΩ. Αυτή είναι η γλώσσα της σιωπής που επικοινωνεί με τα ανώτερα πεδία. Η κάθε λέξη που προφέρουμε καθώς μιλούμε, είναι γνωστό ότι αποτελείται από γράμματα. Όμως το κάθε γράμμα της κάθε διαλέκτου όπως και οι αριθμοί, αποτελούν σύμβολα μιας μυστηριακής γλώσσας.

Έτσι και το Αλφάβητο -ιδιαίτερα το Ελληνικό- είναι μια τεράστια δόνηση αρχαίας προσευχής. Το κάθε γράμμα του Αλφαβήτου μας έχει τον δικό του κραδασμό και τη δική του δόνηση προς το Σύμπαν και με εξάσκηση μπορούμε να δονούμε με ξεχωριστό ήχο το κάθε ένα με σωστή κίνηση του σώματός μας και με σωστές αναπνοές, ώστε να καθαρίζουμε την αύρα μας και να εκπέμπουμε θετικά προς τον ανώτερο συνειδητό εαυτό μας και κατ’ επέκταση στον Δημιουργό.

Κάθε γράμμα αντιπροσωπεύει μια θεϊκή μαγική δύναμη κι εκπέμπεται σε κάθε ένα από τα τσάκρας μας ευεργετικά μέσα από την κάθε άσκηση. Το Α αντιπροσωπεύει όλες τις ιδέες που κυβερνώνται από το Φως της ενεργητικής αρχής, Άνθρωπος – Πατέρας Θεός. Έχει ήδη αποδειχθεί και επιστημονικά ότι με τη σωστή προφορά κάθε γράμματος ή συλλαβής, το αίμα ρέει σε καθορισμένο σημείο του σώματος. Μετά απ’ αυτές τις λίγες επεξηγήσεις, είναι καλό να παραθέσω ένα σύντομο κι εύκολο πεδίο ασκήσεων πρακτικής εφαρμογής.ΑΣΚΗΣΕΙΣ
Αναπνέουμε βαθιά προφέροντας το Ιιιιι και με αυτή την εκφώνηση το αίμα μας κυλά προς το κεφάλι, μεταφέροντας δονήσεις προς όλο μας το σώμα. Με την εκφώνηση του Εεεεε, το αίμα ρέει προς τον τράχηλο, το λαιμό και τον λάρυγγα. Με την εκφώνηση του Οοοοο, το αίμα κυλά προς την καρδιά. Με την εκφώνηση του ΟΥουουου, το αίμα ρέει προς την κοιλιά και με την εκφώνηση του Αααα, το αίμα κυλά προς τους πνεύμονες. Αυτή η άσκηση μπορεί να είναι πάντα θεραπευτική σε πολλές σωματικές ασθένειες ιδιαίτερα στον πονοκέφαλο. Υπάρχουν περιπτώσεις που μπορούν να θεραπεύσουν ακόμα κι ασθένειες του στομάχου και των εντοσθίων με την εκφώνηση του ΟΥουου. Ωστόσο θα πρέπει εκφωνώντας, να εισπνέουμε πάντα από τη μύτη και να εκπνέουμε από το στόμα. Κατά την εισπνοή θα πρέπει να σκεφτόμαστε πάντα τη δύναμη του φωνήεντος ή της λέξης και με τη σκέψη μας, ότι η Θεία ενέργεια εισέρχεται στους πνεύμονες και σε όλο μας το σώμα που μας γεμίζει με υγεία. Με την εκπνοή του αέρα θα πρέπει να έχουμε στη σκέψη μας ότι όλα τα δηλητήρια του σώματος ή του αρρωστημένου μέλους μας, βγαίνουν και χάνονται.

Η λέξη INRI, είναι μια λέξη πολύ ισχυρή και με τεράστιες δυνάμεις, αφού με το ΙΙΙΙ ρέει το αίμα στο κεφάλι, με το ΝΝΝ φέρνει στο νου μας τον εσωτερικό κόσμο που τον μεταβάλλει σε όργανο της εσωτερικής εκδήλωσης και το RRR συμβολίζει κι αντιπροσωπεύει το κεφάλι, ενώ το τελικό ΙΙΙΙ σταθεροποιεί την ενέργεια που απορροφούμε. Η ιερή αυτή λέξη κατ’ επανάληψη, δημιουργεί κι άλλα πολλά υπερβατικά αποτελέσματα.

Επίσης, άλλες λέξεις που χρησιμοποιούμε στις ασκήσεις μας είναι το ΙΙΙΙΑΑΑΑΟΟΟΟΟΟΟΟ. Το ΑΡ και το ΡΑ που αφυπνίζουν την ηλιακή ενέργεια. ΤΟ ΑΜ που είναι η ρίζα της μητέρας της αγάπης. Το ΡΑΑΑΑΑΜΑΑΑΑΑ που εκλεπτύνει το αστρικό σώμα. Και το ΜΑ που είναι η μητρική επιρροή του Σύμπαντος που φέρνει γαλήνη. Επίσης το ΡΑΜΑ ισοδύναμο του ΑΜΑΡ, είναι η αληθινή αγάπη κι άλλα πάρα πολλά που ωφελούν τον οργανισμό και το πνεύμα μας. Όλα αυτά στην Ινδική φιλοσοφία ονομάζονται μάντραμ. Ας μη ξεχνάμε όμως και το ΕΕΕΕΙΙΕΕΕ ένα από τα Θεϊκά ονόματα.Συνεχίζοντας, εξηγώ κάποιες λέξεις και τις παραθέτω σε λατινική γραφή, εφόσον είναι αραμαϊκά ή και εβραϊκά που χρησιμοποιούνται στις επικλήσεις κατά την Καμπαλά.

ΙΑΗ = Η απόλυτη αρχή…
ΙΕVΕ ή IHVH = Θεός Πατέρας…
EL ή AL = ΘΕΟΣ Δύναμη…
ALOAH ή ELOAH = Η Θεϊκή δύναμη εξυψωμένη από το ανέκφραστο Φως και στην απόλυτη ζωή…
ALHIM ή ELOHIM = Ο Θεός των Θεών…
IEVE TSEVAOΤH = Ο Θεός και ο νόμος που διευθύνει το Σύμπαν…
ASLIM SEVAOTH = Η επίκληση των υπέρτατων δυνάμεων των κοσμικών ταγμάτων… SHADAI SANDAI = Η επίκληση του ονόματος της πρόνοιας και της υψίστης ισχύος της ζωής…
ADONAI = Κύριος. Χρησιμοποιείται από τους Καμπαλιστές ως προσφώνηση του Θεού.

Στην Καμπαλά υπάρχουν 72 Ιερά ονόματα του Θεού, τα οποία προς το παρόν δεν θα ήθελα να παραθέσω εφ’ όσον γράφω σε κόσμο που δεν γνωρίζει ή έχει μαθητεύσει στην Καμπαλά. Οπότε συνεχίζω όσο απλά και κατανοητά μπορώ, με τα γράμματα του Αλφαβήτου, τα χρώματα, τις νότες και την εσωτερική τους σημασία.

Το Α
Είναι ο πρώτος ήχος που προφέρεται από το ανθρώπινο ον, καθώς είναι και το πρώτο γράμμα του αλφαβήτου. Είναι το 1. Η μονάδα. Η εσωτερική του σημασία είναι ο Θεός, ο Πατέρας που συμβολίζει την ενότητα με τη Θεία ουσία, την εκπόρευση και την αιτία της δημιουργίας και της ύπαρξης των πάντων. Το χρώμα του είναι λευκό και βιολετί. Πλανήτης του είναι ο Ήλιος και η μουσική του νότα είναι το ΦΑ. Το Α παρέχει δύναμη, αφυπνίζει και κυριαρχεί πάνω στα πάθη και τις επιθυμίες, βοηθά στο διαλογισμό και στην πρωτοβουλία.

Το Β
Είναι σύμφωνο και δεν μπορεί να προφερθεί όπως και τα άλλα σύμφωνα δίχως να συνοδεύεται από φωνήεν. Ωστόσο αντιπροσωπεύει τη μητέρα, τη Θεία ουσία και τη φαντασία. Είναι το 2. η δυάδα. Πλανήτης του είναι η Σελήνη, το χρώμα ασημί και η νότα του το ΦΑ. Έτσι Β + Α = ΒΑ , Μητέρα και Πατέρας όπου εκφράζει τη μητρική σκέψη κι εκδηλώνει το αιώνιο. Είναι η αντανάκλαση στο υλικό πεδίο της θηλυκής όψης του Θεού.

Το Γ
Είναι ο Λόγος που γίνεται σάρκα. Είναι ο Υιός. Η ανθρωπότητα. Ο κόσμος. Είναι το 3. Η τριάδα. Συμβολίζει τον οργανισμό σε λειτουργία κι αντιπροσωπεύει τον δυναμισμό. Πλανήτης του είναι ο Δίας με χρώμα πορφυρό και μουσική νότα του το ΣΙ. Είναι η τριάδα Θεός, Πνεύμα, εμψυχωμένη παγκόσμια δύναμη. Στον εσωτερικό Χριστιανισμό, Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα.

Το Δ
Είναι το 4 η τετράδα. Συμβολίζει την αντιληπτή πραγματικότητα κι αντιπροσωπεύει την αρχή της μονάδας υλοποιημένης, όπως η ισχύς, η εξουσία και η επιθυμία. Σύμφωνα με τους Θείους νόμους είναι το Τετραγράμματο (όνομα του Θεού), και τα τέσσερα στοιχεία. Πλανήτης ο Ουρανός, η μουσική νότα το ΦΑ και χρώμα του το σκούρο κόκκινο.

Το Ε… HE.
Το πιο ιερό γράμμα του αλφαβήτου. Είναι το πνεύμα των στοιχείων που αλυσοδένει τα δαιμόνια του αέρα, τα πνεύματα της φωτιάς, τα φαντάσματα του νερού και της γης. Το ΗΕ (προφέρεται Χε) είναι η αρχή του Θείου φωτός. Η ζωντανή φωτιά. Πλανήτης του είναι ο Ερμής, χρώμα του το κίτρινο και μουσικές νότες το ΣΟΛ και ΛΑ ύφεση.

Το Ζ
Είναι στην ιερογλυφική γραφή η φλεγόμενη ρομφαία και το βέλος. Συμβολίζει το όπλο που βοηθά τον άνθρωπο να πραγματοποιεί τις επιθυμίες του. Πλανήτης του είναι ο Ποσειδώνας, το χρώμα του μπλε αργυρό. Η μουσική νότα του το ΣΙ. Επίσης είναι και η κινητική δύναμη κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Το Η
Είναι το όγδοο γράμμα και συμβολίζει την ισορροπία και τη δικαιοσύνη. Πλανήτης του είναι ο Κρόνος, το χρώμα του το λουλακί και μουσική νότα του το ΡΕ. Αντιπροσωπεύει επίσης την ψυχή και το σώμα.

Το Θ
Είναι η ιδέα κι αντιπροσωπεύει τη στέγη και την ασφάλεια. Πλανήτης του είναι ο Άρης. Είναι άχρωμο ή και πολύχρωμο κατά το δοκούν, και η μουσική νότα του είναι το ΣΟΛ.

Το Ι
Είναι το σφριγηλό όργανο του αρσενικού. Αντιπροσωπεύει τον δείκτη που κάνει το σημείο του τάγματος της τάξης και του πλασματικού λόγου. Είναι η αιτία της ύπαρξης, ο νόμος των αποτελεσμάτων και της ανταπόδοσης. Δεν υπάρχει πλανήτης, όμως σχετίζεται με τα ζώδια Παρθένος κι Αιγόκερος. Το χρώμα του είναι μπλε-ουρανί και η μουσική του νότα το ΣΙ.

Το Κ
Συμβολίζει την αρχή των αμοιβαίων πράξεων. Είναι ενεργός δύναμη και έχει για πλανήτη τον Άρη. Χρώμα του το λουλακί και μουσική νότα το ΡΕ ύφεση.

Το Λ
Συμβολίζει την εθελοντική θυσία. Χρώμα του είναι το βιολετί, δεν υπάρχει πλανήτης αλλά έχει σχέση με το ζώδιο του Ζυγού. Μουσική νότα του, το Μι.

Το Μ
Συμβολίζει την αρχή της σύλληψης και της δημιουργίας, την αθανασία και την μεταλλαγή. Σημαίνει ακόμα τη γυναίκα και σύντροφο. Συνδέεται με το ζώδιο της Παρθένου και το χρώμα του είναι το ανοιχτό κόκκινο. Η μουσική του νότα είναι το ΦΑ ύφεση.

Το Ν
Συμβολίζει τον υιό και οποιοδήποτε δημιούργημα. Είναι ακόμα το σύμβολο της ατομικής ύπαρξης και η θεία αρχή που ενώνει τον ανταγωνισμό των δύο πόλων σε ένα. Σχετίζεται με το ζώδιο του Ζυγού, έχει χρώμα κίτρινο λεμονί και η μουσική του νότα το ΣΟΛ ύφεση.

Το Ξ ή τελικό Sss
Είναι η αρχή του αστρικού φωτός και τα φίδι του κύκλου των επαναστάσεων και αναστατώσεων. Σχετίζεται με το ζώδιο του Σκορπιού. Έχει ροζ χρώμα και μουσική του νότα το ΛΑ.

Το Φ
Αντιπροσωπεύει τη Θεία πηγή της ελπίδας. Σχετίζεται με το ζώδιο των Διδύμων, έχει πλανήτη τον Ερμή και το χρώμα του είναι κίτρινο. Μουσική νότα του είναι το ΝΤΟ δίεση.

Το Ρ
Συμβολίζει την ανάσταση και την αφύπνιση του πνεύματος. Σχετίζεται με το ζώδιο του Καρκίνου, Πλανήτης του είναι ο Κρόνος και το χρώμα του είναι πράσινο. Μουσική νότα είναι το ΦΑ δίεση.

Το Χ
Είναι η αρχή του Λόγου στην τριπλή λειτουργία. Σχετίζεται με το ζώδιο του Κριού και συμβολίζει τη συνειδητή επιστροφή στον Θείο κόσμο. Το χρώμα του είναι κόκκινο και η μουσική του νότα το ΣΟΛ.

Θα παρατηρήσετε ότι κάποια γράμματα λείπουν. Γι’ αυτά, δυστυχώς, δεν έχω συλλέξει κάποια πληροφόρηση. Όμως θέλω να τονίσω ότι κάθε ένα γράμμα δονείται με την εβραϊκή του προφορά.Φίλες και φίλοι μου αναγνώστες με αυτό το θέμα σταδιακά αρχίζουμε να μπαίνουμε στα πιο δύσκολα, για να μπορέσουμε να μιλήσουμε για την Καμπαλά και τον εσωτερικό Χριστιανισμό. Έτσι λοιπόν τα πρώτα θέματα αφορούσαν στη γνώση και στην πρακτική της δύναμης του μυαλού, του νου και της ψυχής-συνείδησης καθενός από εμάς που δεν είναι τίποτε άλλο από ένα κοντρόλ σταθερότητας του μυαλού μας μέσω ασκήσεων, μιας ονειρικής εικόνας που εμείς ηθελημένα δημιουργούμε και προσπαθούμε όσο πιο πολύ να την συγκρατήσουμε μέσα στο μυαλό μας, δίχως να επεμβαίνουν άλλες σκέψεις.

Αυτό είναι μια τεράστια δημιουργία που θέλει δουλειά, γι’ αυτό και θα μπορούσαμε να την αποκαλέσουμε και «δημιουργική σκέψη». Με θετικές σκέψεις στο μυαλό, να είμαστε σίγουροι ότι όλα στη ζωή μας θα πηγαίνουν καλά κι όπως εμείς τα θέλουμε. Αν σκεφτόμαστε καλά, τότε δημιουργούμε ένα μέλλον για τον εαυτό μας, άτρωτο σε κάθε κακό και μια αρμονική πορεία της ζωής τόσο της δικής μας όσο και των ανθρώπων που βρίσκονται γύρω μας. Είναι σαφές πως οι γενικότερες απόψεις μας είναι εντελώς κάτι ξεχωριστό από τις τρέχουσες σκέψεις μας, που όταν τις κοντρολάρουμε διαμορφώνουν αυτό που είμαστε και, εννοώ, άνθρωποι αληθώς κατ’ εικόνα και ομοίωση του Δημιουργού μας.

Όσο παράξενο κι αν σας φαίνεται, υπάρχει μέσα μας μια μυστική δύναμη που είναι ικανή να μεταβάλει ριζικά τη ζωή μας προς το καλύτερο. Αυτή είναι η δύναμη της αγαθής σκέψης μας, που μπορεί να μας διδάξει και να μας ανεβάσει σε υψηλότερα πεδία διανόησης -και μ’ αυτό εννοώ να δημιουργήσουμε ηθελημένα εντός μας το Εσωτερικό Φως, δηλαδή την ορθή Πνευματική ιδέα.

Σημειώσεις:
*Τα θέματα που παρουσιάζω, είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας μελέτης μου μέσα από πολλά επιστημονικά και μεταφυσικά συγγράμματα και πειραματισμών μου, που συστήνω βέβαια στους αναγνώστες μόνο μελέτη.

*Εφιστώ την προσοχή όλων στην επικινδυνότητα πειραματισμών σε όσα αναφέρω. Τα παραπάνω καθώς και τα άρθρα που θα ακολουθήσουν, παρουσιάζονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς.

*Πρώτη δημοσίευση στο Books & Style: 29/1/17

Books and Style

Books and Style