ΑΠΟ ΤΟΝ JOHN DOE

Τη Δευτέρα 5 Ιουλίου και ώρα 20:00, στο Θησείο, στον εξωτερικό χώρο του πολυχώρου «Αθηναίων Πολιτεία», με θέα την Ακρόπολη, η συγγραφέας/διανοήτρια Παναγιώτα Μπλέτα παρουσίασε το καινούργιο της βιβλίο, με τίτλο «ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟΝ ΥΠΕΡΕΑΥΤΟ ΣΟΥ».

Το βιβλίο προλόγισε: Χρήστος Γ. Τζανάκος – ΜΒΑ Διεθνής Διοίκηση, Ποιητής

Για το βιβλίο μίλησαν:

* Γιόλα Αργυροπούλου/Παπαδοπούλου – Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ποιήτρια

* Δρ. Φίλιππος Νικολόπουλος – Πρώην Καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στο University of Indianapolis/Πανεπιστημιούπολη Αθηνών, Καθηγητής στο Webster University/Πανεπιστημιούπολη Αθηνών, Δικηγόρος του Θεατρικού Μουσείου, Λογοτέχνης

Η εκδήλωση σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία, καθώς με τη συμμετοχή των ομιλητών αλλά και όλων των φίλων, δημιουργήθηκε ένα κλίμα πνευματικής μέθεξης,  ένα κλίμα παρόμοιο ενός αρχαιοελληνικού συμποσίου.

Απόσπασμα από τον πρόλογο του βιβλίου:

«Για καιρό, με απασχολούσε το ερώτημα, πώς θα μπορέσω να μιλήσω εξατομικεύμενα στην ψυχή του κάθε ανθρώπου, να μεταδώσω όλα αυτά που έμαθα γυρνώντας και μελετώντας τον κόσμο.

Υποφέρω, να βλέπω ανθρώπους ανήμπορους να πάρουν τον έλεγχο της ζωής τους στα χέρια τους, ανθρώπους με ξεριζωμένες αξίες  και οράματα, ανθρώπους που παλεύουν να βρουν την ευτυχία σε λάθος προσανατολισμούς, ανθρώπους που έχουν συντρίψει την αλήθεια μέσα τους, ανθρώπους υποταγμένους σε κάθε είδους εξουσία που προάγει το ατομικό συμφέρον.

Η ανθρωπότητα σήμερα, δέχεται διαρκείς επιθέσεις από ορατούς και αόρατους εχθρούς, που ένα μόνο στόχο έχουν, να εξαλείψουν κάθε αξία που υπάρχει στο ανθρώπινο DNA, καθώς οι αξίες είναι υπέυθυνες, για όλες τις επιτυχημένες αλλαγές, που έχουν συμβεί στον κόσμο.

Ιχνηλατώντας τον εαυτό μας, θα ανακαλύψουμε ότι, βαθιά μέσα μας, κρύβεται ένα καλό θηρίο, που κοιμάται.

Ήρθε η ώρα, να ξυπνήσουμε αυτό το θηρίο, να το ξυπνήσουμε όμως με τρυφερότητα, με στοργή, με αγάπη.

Αυτό το θηρίο δεν είναι άλλο, από τις ικανότητες που δεν γνωρίζουμε ότι έχουμε, με αποτέλεσμα να τις κρατάμε ανενεργές.

Αυτό το θηρίο δεν είναι άλλο, από τον ανώτερο εαυτό μας, τον Υπερεαυτό μας.»

Books and Style

Books and Style