ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΠΕΤΡΙΔΗ

Στο πλαίσιο των εορτασμών της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση (1821-2021), ο Δήμος Τρίπολης συνεργαζόμενος με το Two Side City Project, πραγματοποιεί το 1ο Φωτογραφικό Φεστιβάλ Τρίπολης, το οποίο και θα υλοποιηθεί μέσω ενός πρωτοποριακού διαγωνισμού.

Θέμα του διαγωνισμού δεν είναι άλλο από την εξύμνηση του ελληνικού ιδεώδους, το οποίο υπερασπιζόμενοι οι πρόγονοί μας προέβησαν στο απονενοημένο διάβημα της ανύψωσης του αναστήματός τους απέναντι στον Οθωμανό κατακτητή. Ένα διάβημα στην επιτυχία του οποίου «χρωστάμε» τη σημερινή ελευθερία μας… «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση λοιπόν. Εμπνευσθείτε, αφουγκραστείτε, αποτυπώστε !»

Ο πρωτοποριακός – ξεχωριστός χαρακτήρας του εν λόγω project έγκειται, τόσο στις ιδιαίτερες προϋποθέσεις – προδιαγραφές τις οποίες  θα πρέπει να πληρούν οι φωτογραφίες που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό (συγκεκριμένη τιμή ευαισθησίας iso 200), όσο και στον εντυπωσιακό και πρωτότυπο τρόπο με τον οποίο αυτές θα παρουσιασθούν, σε μεγάλες δηλαδή διαστάσεις (3×3) και φωτιζόμενες εσωτερικά έτσι ώστε να αποτελούν «μικρές οάσεις» τέχνης και φωτός στα κεντρικά σημεία της πόλης όπου θα εκτίθενται για μήνες.

Την σημαντικότητα του εγχειρήματος ενισχύουν οι συντελεστές – επιμελητές  αυτού, που δεν είναι άλλοι από:

  • Τον διεθνούς φήμης εικαστικό, γλύπτη και φυσικά Αρκά, Νικόλαο Φλώρο, ο οποίος είναι ο εμπνευστής και καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ.

Τρία ακόμη σημαντικά ονόματα στο χώρο της δημοσιογραφίας, της φωτογραφίας και όχι μόνον, που απαρτίζουν την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού:

  • Τον Βαγγέλη Κύρη, διάσημο φωτογράφο σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχει συνδέσει το όνομά του έντονα με τα εικαστικά και τη μόδα.
  • Τον Βασίλη Κουτρουμάνο, πολυβραβευμένο φωτογράφο του αθλητικού ρεπορτάζ και πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φωτορεπόρτερ (Τιμητική Διάκριση Ίδρυμα Μπότση, 2017)
  • Τον Γεώργιο Καραγιάννη, καθηγητή φωτογραφίας με διδακτικό έργο από το 1988, πολλές εκθέσεις και δημοσιεύσεις στο ενεργητικό του.

Υπεύθυνος διαγωνισμού ο κος Θεόδωρος Τσάμης.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι ελεύθερη για όλους, ανεξαρτήτως επαγγελματικής ή ερασιτεχνικής ενασχόλησης με τη φωτογραφία. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ως προς την εθνικότητα ή το κράτος διαμονής του συμμετέχοντα.

Οι πνευματικοί κάτοχοι των διακριθέντων φωτογραφιών θα βραβευθούν.

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν τους όρους συμμετοχής επισκεφθείτε τον ιστότοπο : https://iso200.twosidecity.gr/

Books and Style

Books and Style