ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΞΑΝΘΟ

Νέος, πολλά υποσχόμενος, ταλαντούχος, ευαίσθητος, ειλικρινής, δίκαιος και δουλευταράς. Αυτά είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που θα μπορούσε να δώσει κάποιος στον Κυριάκο Μαρκάτο. Τον ηθοποιό που συνεχίζει στην Αθήνα τα βήματά του στην υποκριτική, κάνοντας τα όνειρά του πραγματικότητα!

Ο Κυριάκος Μαρκάτος γεννήθηκε στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Ίασμος, το 2013. Έκτοτε ασχολείται ενεργά στον χώρο της υποκριτικής. Έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Λυδία Κονιόρδου, Άννα Παναγιωτοπουλου, Αλέξανδρο Κοέν και Αγνή Χιώτη. Τη φετινή σεζόν τον απολαμβάνουμε στον ρόλο του «Ραλφ» στην μαύρη κωμωδία «Ο Κύριος Κόλπερτ» στο Θέατρο Αργώ.

Σε συνεντεύξεις του κατά καιρούς, ο ίδιος έχει δηλώσει ότι υπήρξε ευτυχισμένος όταν ξεκίνησε να αγαπάει τον εαυτό του, θεωρεί μεγάλο του κατόρθωμα το γεγονός ότι έπεσε, αλλά ξανασηκώθηκε πατώντας γερά στα πόδια του. Αγαπάει πολύ τον Μάνο Χατζιδάκι, αν ήταν πολιτικός θα ήθελε να μοιάσει στον Ανδρέα Παπανδρέου γιατί του αρέσει η αλλαγή ενώ αγαπημένοι του συγγραφείς είναι ο Ο Τσέχωφ, ο Μπέκετ, ο Άλμπυ, ο Καζαντζάκης και ο Βενέζης.

Περνώντας το δικό του μήνυμα για τα όσα ζούμε στο σήμερα, ο Κυριάκος δήλωσε πρόσφατα στο Artandpress. «Να αγαπάμε και να αποδεχόμαστε το όποιο διαφορετικό έχουμε μέσα μας, πάνω μας και γύρω μας.  Δεν είναι κακό να είσαι «διαφορετικός» αλλά όμορφο και πρέπει να μπαίνουμε στην διαδικασία να βρούμε αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε ως μονάδες από τη μάζα και να το κάνουμε ακόμα πιο ισχυρό μιας και αυτό είναι το δακτυλικό μας αποτύπωμα στον κόσμο αυτό. Το διαφορετικό μας κάνει να λάμπουμε».

 Aυτά πάνω-κάτω έχει δηλώσει ο ίδιος για τον εαυτό του και τα πιστεύω του. Τι λένε όμως οι άνθρωποι που τον γνωρίζουν και τον βλέπουν καθημερινά, μέσα από τις πρόβες και τις παραστάσεις;

Συνάντησα τους ηθοποιούς και την σκηνοθέτη της παράστασης «Ο Κύριος Κόλπερτ» και μου μίλησαν για τον δικό τους Κυριάκο.

Αγνή Χιώτη- Ηθοποιός, σκηνοθέτης, σύμβουλος ψυχικής υγείας

«Ο Κυριάκος μου! Η ήρεμη δύναμη της ζωής μου. Πώς να χωρέσω σε δυο λόγια μόνο όσα θέλω να πω για τον Κυριάκο; Ο Κυριάκος μου … είναι ένας πολύ σπάνιος άνθρωπος. Ίσως το πιο δοτικό πλάσμα που έχω γνωρίσει.  Με μια ευγενική και συνάμα παιδική  ψυχή που πάντα θα χαίρεται, θα παραπονιέται, θα θυμώνει και θα του περνάει σαν παιδί. Βουτάει στα πράγματα με όλο του το είναι και αυτό το βλέπει κανείς ακόμα και όταν τον βλέπει πάνω στη σκηνή.  Δεν σταματάει να εξελίσσεται, να βελτιώνεται και να δουλεύει τον εαυτό του. Τα βήματα του είναι τεράστια και με κάθε βήμα του με κάνει ακόμα πιο περήφανη για εκείνον και ταυτόχρονα ακόμα πιο  χαρούμενη που τον έχω στην ζωή μου. Κυριάκο μου, σε ευχαριστώ για όλα. Και φέτος σε ευχαριστώ δίπλα, που με εμπιστεύθηκες  σε αυτό το ταξίδι. Σ’ αγαπώ».

 Καλή Δάβρη – Ηθοποιός

«Είναι ένα πλάσμα υπέροχο, είναι τύχη και χαρά να δουλεύεις μαζί του. Έχει μια γλύκα, έχει χιούμορ, είναι ευγενικός και δοτικός συνάδελφος. Πραγματικά μόνο καλά έχω να πω για τον Κυριάκο .Ακόμη και τις παραξενιές του τις αγαπάς .Τον αγαπωωωωωω πολύ»!

 Ευγενία Παναγοπούλου – Ηθοποιός

«Είναι πολύ όμορφο να  συναντάς ανθρώπους που όταν σε πρωτοβλέπουν, είναι μια ανοιχτή αγκαλιά. Πράγμα ασυνήθιστο και πόσο μάλλον σε εποχές με covid. Ο Κυριάκος είναι ένας πολύ ξεχωριστός συνεργάτης, πάντα παρών για όλους, ευγενικός κι έχει απίστευτο χιούμορ. Χαρά και τιμή να δουλεύω μαζί του».

Σταμάτης Μπάκνης – Ηθοποιός

«Τον Κυριάκο το γνώρισα πριν λίγα χρόνια! Αμέσως μου φάνηκε πως είναι ένας άνθρωπος με ευγένεια και καλοσύνη! Φέτος ήρθε η στιγμή να τον γνωρίσω καλύτερα λόγω της συνεργασίας μας! Η πρώτη εικόνα που είχα για αυτόν ήρθε και επιβεβαιώθηκε και ενισχύθηκε θετικά ακόμα περισσότερο. Είναι ένας άνθρωπος που δε θέλει να απογοητεύσει κανέναν και θέλει όλοι να νοιώθουν ασφαλής. Έχει απίστευτο χιούμορ. Ένας άνθρωπος που αυτοσαρκάζεται, δηλώνει πως είναι τρομερά ευφυής. Είμαι σίγουρος ότι θα περάσουμε μια υπέροχη σεζόν μαζί του».

 Θεόφιλος Μανόλογλου- Ηθοποιός

«Ο Κυριάκος είναι ταλαντούχος ηθοποιός, ένας πολύ καλός συνάδελφος μα πάνω απ’ όλα ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Είναι η δεύτερη φορά που συνεργάζομαι μαζί του στο θέατρο και χαίρομαι ιδιαίτερα. Είναι ένας άνθρωπος αυθεντικός, χαμογελαστός και πολύ γενναιόδωρος. Του δίνεις ένα και σου επιστρέφει δέκα. Και το κάνει πραγματικά με την καρδιά του. Είναι φίλος αξιόπιστος και δοτικός. Είναι από τους ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις άνετα, να νιώθεις σημαντικός και που σε γεμίζουν χαρά.   Στις πρόβες γελάμε  παρά πολύ. Έχει απίστευτο χιούμορ. Είναι ντροπαλός, ένα μεγάλο παιδί. Γι’ αυτό και τον αγαπώ και τον εκτιμώ ιδιαίτερα».

 Πόσο όμορφο να μιλάνε τόσο αληθινά και γλυκά συνάδελφοι και φίλοι. Κυριάκο, τώρα που διαβάζεις αυτό το άρθρο για σένα, σίγουρα θα αισθάνεσαι ντροπή και θα έχεις κοκκινίσει. ΑΛΛΑ. Θα χαμογελάς κιόλας γιατί ξέρεις ότι έχεις δίπλα σου, ανθρώπους σπάνιους και ξεχωριστούς.

Με τη σειρά μου, σου εύχομαι να πετάς ψηλά, να πατάς γερά στα πόδια σου, να μην φοβάσαι να ρισκάρεις, να χαμογελάς και να είσαι πάντα ο εαυτός σου όπως σήμερα. Κάθε επιτυχία γιατί σου αξίζει!

Πληροφορίες για την παράσταση στο Θέατρο Αργώ:

«Ο κύριος Κόλπερτ»

Του Νταβίντ Γκίζελμαν

Μετάφραση: Αλέξανδρος Κοέν

Σκηνοθεσία: Αγνή Χιώτη

Σχεδιασμός φωτισμών: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Σκηνογράφος: Μαρία Φιλίππου

Ενδυματολογική επιμέλεια: Νικόλ Παναγιώτου

Ενδυματολόγος: Στεφανία Λυμπεροπούλου

Μουσική επιμέλεια: Αναστασία Μανιάτη

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Τσακιλτζή

Art Designer: Ιάσωνας Καστόρης

Οργάνωση Παραγωγής Κέφαλος

Εκτέλεση παραγωγής RepenteArts

Επικοινωνία: Αγλαΐα Παγώνα

Ερμηνεύουν

Καλή Δάβρη

Κυριάκος Μαρκάτος

Ευγενία Παναγοπούλου

Θεόφιλος Μανόλογλου

Σταμάτης Μπάκνης

«Θέατρο Αργώ»

Ελευσινίων 13 – 15
Αθήνα
Τηλέφωνο: 2105201684
Μετρό σταθμός «Μεταξουργείο»

Διάρκεια 80’
Τιμή εισιτηρίου 13 ευρώ
Δευτέρα και Τρίτη 21:00

Προπώληση στο viva.gr

Books and Style

Books and Style