ΓΡΑΦΕΙ Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΛΙΚΗ ΝΑΣΣΗ

Γαβρόγλου, Τζούφη, Γεροβασίλη, Εφημερίδα των Συντακτών, σε έναν χορό ανθελληνισμού και μετεμφυλιακών συνδρόμων με προσβλητικές κραυγές κατά των παιδιών μας, όπως «φασίστες», «φασιστικές κραυγές στα σχολεία», «έξω οι φασίστες από τα σχολεία», «τσακίστε τους φασίστες μαθητές» «δηλητήριο εθνικιστικό στα σχολεία»…

Αξιολύπητοι «κυρίες» και «κύριοι» και όλοι οι ομοϊδεάτες σας, αυτές είναι οι κραυγές της δικής σας απόγνωσης.

Απόγνωση, διότι δεν το αναμένατε.

Δεν αναμένατε ότι 50 χρόνια μετά, όλη αυτή η συστηματική και καλά οργανωμένη προπαγάνδα σας πήγε χαμένη.

Ότι ο εθνισμός των Ελλήνων, ο υγιής πατριωτισμός, δεμένος σφιχτά με την ίδια την ύπαρξή μας, θα ήταν πάλι εδώ στα καθαρά μάτια και το πάθος των παιδιών μας, μαζί με την Αλήθεια και την Ιστορία.

Ότι αυτά τα παιδιά θα τον αφουγκράζονταν μέσα στη σιωπή των γονιών τους και στο θλιμμένο βλέμμα των παππούδων τους.

Την σιωπή των Ελλήνων πατριωτών που βιώσαμε τις άδικες και δόλιες επικρίσεις από τους επικριθέντες και καταδικασθέντες ες αεί από την ίδια την Ιστορία ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Τη σιωπή των Ελλήνων που αυτοτιμωρηθήκαμε για «λάθη» που εκείνοι σκοπίμως μάς φόρτωσαν, εξιλαστήρια θύματα της δικής τους θρασυδειλίας.

Τη συναίνεσή μας στην νομιμοποίηση εκείνων που αναγνώρισαν την Μακεδονία ως ξεχωριστή εθνότητα και μιλούν ακόμη και σήμερα για μακεδονική μειονότητα, ενώ μας κουνούσαν απειλητικά το δάχτυλο στο Πανεπιστήμιο, στον εργασιακό χώρο, στις εκλογές, σε κάθε ευκαιρία έκφρασης της «δημοκρατικότητάς» τους.

Την μεγαλοψυχία μας, γιατί μάθαμε κι εμείς και τα παιδιά μας να σεβόμαστε την αντίθετη άποψη.

Να ανεχόμαστε ακόμη και εκείνους που θεωρούν την διαμαρτυρία των παιδιών μας για τη συμφωνία των Πρεσπών «πόλεμο κατά της Αλβανίας και των Σκοπίων» (!;) και «εθνικισμό».

Τους κατ’ επίφασιν δημοκράτες με την ανελέητη όλα αυτά τα χρόνια προπαγάνδα στα σχολειά μας, στη νεολαία μας, στα βιβλία μας, στην ζωή μας, με επιστράτευση «δημοκρατικών» καθηγητών Πανεπιστημίων, εκπαιδευτικών, λογοτεχνών, ΜΜΕ.
Την ανοχή μας στην ηρωοποίηση των θαυμαστών των «παραδείσων» του Στάλιν, του Χότζα, του Κάστρο και του ένοπλου αγώνα τους να τους επιβάλουν και στην χώρα μας.

Τον σεβασμό στην τετραετία ακόμη και της αυταρχικότερης άσκησης της εξουσίας από το χειρότερο και βαθιά συμπλεγματικό κομμάτι τους.

Την αδράνειά μας στην προδοτική στάση της κυβέρνησης απέναντι στην καθαρή δολοφονία ενός Έλληνα, την ιδεοληψία και τον ραγιαδισμό της.

Την αδύναμη και μεμονωμένη αντίδρασή μας στις προκλητικές συμπεριφορές και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Β. Ήπειρο και την Κύπρο, με το πρόσχημα της δήθεν διατήρησης των ισορροπιών, ενώ πρώτοι οι γείτονες και προκλητικά τις καταπατούν.

Την αδιαφορία μας για την ασέβεια απέναντι στο θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων και την ύπουλη προσπάθεια να μας επιβάλουν ακόμη και τη δική τους αθεΐα.

Την ανοχή μας σε αυτούς που αποδεικνύονται ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε εθνικιστικές αξιώσεις άλλων λαών ακόμη και σε βάρος της ίδιας τους της πατρίδας.

«Κυρίες και κύριοι»,

Δεν θα σας επιτρέψουμε να προσβάλετε τα παιδιά μας.

Να τα αποκαλείτε φασίστες, επειδή είναι Ελληνόπουλα και διαμαρτύρονται για τα αυτονόητα.

Να θεωρείτε ότι πίσω από αυτές τις καταλήψεις κρύβονται ακραία στοιχεία, γιατί έτσι σας βολεύει μέσα στην ιδεολογική σύγχυσή σας.

Να στρέφεσθε υποκριτικά κατά των καταλήψεων εσείς που τις θωρούσατε δημοκρατικό όπλο στα χέρια της νεολαίας μας και πρωτοστατούσατε και οι ίδιοι υποκινώντας τις και υποθάλποντάς τις με κάθε τρόπο.

Τώρα πια θα βρείτε απέναντί σας και όλους εμάς τους Έλληνες πατριώτες.

Εμάς τους φιλήσυχους έως τώρα και υποχωρητικούς μπροστά στη δική σας διατριβή στην αναρχία και τον τρόπο που αντιλαμβάνεσθε την δημοκρατία.

Θα μας βρείτε δίπλα στα παιδιά μας, στους δρόμους μαζί τους, την σωστή ώρα, την κατάλληλη στιγμή.

Τα παιδιά μας άνοιξαν τον δρόμο και εμείς θα τους ακολουθήσουμε απέναντι σε εσάς που εκχωρήσατε, χωρίς να μας ρωτήσετε, όνομα, γλώσσα και ταυτότητα για τα τριάκοντα αργύρια της προδοσίας σας.

Και μην αυταπατάσθε και πάλι οικτρά. Διότι και όλο το χρυσάφι της γης να μας χαρίσετε, και πάλι προδότες και ανθέλληνες θα είστε.

Κι εμείς δεν θα γίνουμε συνένοχοι στη δική σας προδοσία της ίδιας μας της Πατρίδας.

Γι’ αυτό κλείστε το, επιτέλους, ακούστε τα παιδιά μας και κάντε την αυτοκριτική σας…

Books and Style

Books and Style