Την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου «Μάτερ Φαμίλιας» (Εμπειρία Εκδοτική) του συγγραφέα και δημοσιογράφου Πάνου Παπαδάκη, στο «Αθηναίων Πολιτεία» (Ακάμαντος 1 και Αποστόλου Παύλου 33, στο Θησείο).

Παρευρέθηκαν πολλοί συγγραφείς αλλά και προσωπικοί φίλοι και συγγενείς του συγγραφέα που κατέφθασαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας (Χαλκίδα, Θεσσαλονίκη κλπ.) αλλά και από το εξωτερικό (Λονδίνο, Γενεύη) ειδικά για την παρουσίαση, προκειμένου να τον τιμήσουν και να αποκτήσουν το βιβλίο του με προσωπική αφιέρωση.

Η Παναγιώτα Μπλέτα, συγγραφέας και διανοήτρια, έκανε κριτική προσέγγιση δίνοντας έμφαση στην κοινωνικοπολιτική και ψυχαναλυτική πλευρά του βιβλίου, ενώ η Νικόλ Κουρομιχελάκη, φιλόλογος, δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός, προσέγγισε το βιβλίο από τη συναισθηματική οπτική γωνία των χαρακτήρων των ηρώων.

Η Λίλιαν Μπικέ, σύμβουλος επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων, διάβασε αποσπάσματα του «Μάτερ Φαμίλιας» με μοναδικό τρόπο.

Παρεμβάσεις με ομιλίες τους, τόσο για τον συγγραφέα όσο και για το έργο του, έγιναν από τη συγγραφέα Μαίρη Γκαζιάνη, από την Rita Carter (πρώην στέλεχος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο Λονδίνο) από τον Κώστα Παπαδάκη και από την Priscilla Pichardo (στελέχη του Ο.Η.Ε. στη Γενεύη). Τη διερμηνεία από τα αγγλικά στα ελληνικά ανέλαβε η Παναγιώτα Μπλέτα. Οι παραπάνω – καθώς επίσης και άλλοι φίλοι και ομότεχνοι (Αναστασία Μπάστα, Σάντι Νικολαρέας κ.ά.) – αναφέρθηκαν με λόγια αγάπης για τον συγγραφέα και εξήραν την προσωπικότητα και το ήθος του.

Μεταξύ πολλών άλλων παρευρέθησαν οι συγγραφείς Δήμητρα Παπαναστασοπούλου, Εύα Πετροπούλου-Λιανού, Εύη Ρούτουλα, Γερακίνα Μπουρίκα, Πάνος Φουράκης και Στέλιος Δ. Στυλιανού, ενώ από τον χώρο της Μόδας και της κοινωνικής προσφοράς τίμησαν τον συγγραφέα με την λαμπερή παρουσία τους η Σύλβια Αντωνάρου και η Τζένη Οικονόμου-Ρίζου. Επίσης παρευρέθηκαν η σοπράνο Δέσποινα Τσολάκη, η ψυχολόγος Αγγελική Αρβανιτοπούλου, η γιατρός Βίβιαν Κεχαγιά, ο γιατρός Γιάννης Μπάρλας, η εκπαιδευτικός Κατερίνα Καββαδία και ο ηθοποιός Νικόλας Γεωργανής.

Τον συντονισμό της παρουσίασης είχε η συγγραφέας Αναστασία Κορινθίου.

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με ευχαριστίες του Πάνου Παπαδάκη προς όλους τους παρευρισκόμενους και τους συντελεστές της παρουσίασης και ακολούθησε η υπογραφή των βιβλίων του με προσωπικές αφιερώσεις.

Το φωτορεπορτάζ είναι φιλική προσφορά του Peter Tamas.
https://www.facebook.com/petertamasphotography/?fref=ts

* Το βιβλίο «Μάτερ Φαμίλιας» του Πάνου Παπαδάκη κυκλοφορεί από την Εμπειρία Εκδοτική.

Books and Style

Books and Style