ΑΠΟ ΤΟΝ PETER TAMAS

Το Books and Style μοιράστηκε το 2017 με τους αναγνώστες του, τις σκέψεις και τις ιδέες συγγραφέων, καλλιτεχνών, επιστημόνων και ανθρώπων που είχαν κάτι να πουν, ενδιαφέρον και διαφορετικό. Αυτές είναι οι ευχές τους για την καινούργια χρονιά που ανατέλλει.

(Πατήστε πάνω στο κάθε όνομα για να διαβάσετε την αντίστοιχη συνέντευξη)

 

Κεκροπούλου Ελένη (Εκδότρια, Συγγραφέας)

«Εύχομαι σε όλους και σε όλες, σε συγγραφείς και σε αναγνώστες, Χρόνια Πολλά, Υγεία, Αγάπη, Συμπόνια, Ανεκτικότητα, Κατανόηση, Ταπεινότητα. Και ας έχουμε όλοι στο μυαλό μας τη σκέψη ότι τα βιβλία είναι το μόνο «πράγμα» που αγοράζουμε και μας κάνει πραγματικά πλουσιότερους»

 

 

Μωραΐτης Ηλίας (Συγγραφέας)

«Εύχομαι οι μέρες των Χριστουγέννων να φέρουν την αγάπη στις καρδιές όλων των ανθρώπων και ο καινούριος χρόνος να κάνει πραγματικότητα όλες μας τις ελπίδες!»

 

 

 

Λεονάρδος Γιώργος (Συγγραφέας, Δημοσιογράφος)

«Το 2018 να ταξιδέψεις σε κόσμους που ΄χεις ονειρευτεί, σε κόσμους γαλήνιους, θαλπερούς, που θα ΄θελες να ζήσεις… Να φέρει υγεία κι αγκαλιές, αυτές που σου κόβουν τις ανάσες… Είθε»

 

 

 

 

Παπαδημητρίου Κατερίνα (Συγγραφέας, Καλλιτέχνης)

«Σε όλους τους φίλους και αναγνώστες του Books ans Style εύχομαι Καλή χρονιά, με μπόλικο χιούμορ για ν’ αντιμετωπίζουμε τα ζόρικα»

 

 

 

 

Μουζάκης Κωνσταντίνος (Σεφ, Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ)

«Εύχομαι φέτος η φλόγα της αγάπης να καίει για να ζεσταίνει και να μαλακώνει τις καρδιές όλων. Υγεία, ευτυχία, και ελπίδα. Καλά Χριστούγεννα εύχομαι στην οικογένειά σας και των αγγέλων οι ψαλμοί τραγούδια στην καρδιά σας. Ο νέος χρόνος που έρχεται υγεία να σας χαρίσει με γέλιο, αγάπη και χαρά, το σπίτι να γεμίσει. Χαρούμενη, δημιουργική, γεμάτη όνειρα, μηνύματα, προκλήσεις Νέα Χρονιά με όμορφες και ξεχωριστές στιγμές! Χρώματα, ήχοι, μουσικές και αρώματα να ομορφαίνουν την κάθε μας μέρα! Χρόνια Πολλά Χρόνια Καλά!»

 

Γεωργούλη Γιάννα (Αντιδήμαρχος δήμου Ζίτσας)

«Η Γέννησή του Χριστού ας σημάνει την αρχή για μια καλύτερη ζωή γεμάτη αλήθεια και φως. Τις καλύτερες ευχές μου για τα φετινά Χριστούγεννα»

 

 

 

 

Αδαμοπούλου Βανέσα (Συγγραφέας, Καλλιτέχνης)

«Εύχομαι το 2018 να είναι δημιουργικότερο και φωτεινότερο από κάθε προηγούμενη χρονιά»

 

 

 

 

Κόκκινος Απόστολος (Ποιητής)

«Φως. Στις ψυχές και στις ζωές. Και τι θα πει φως; Να κοιτάς με αθόλωτο μάτι όλα τα σκοτάδια, λέει ο Καζαντζάκης. Το 2018 ας παραμερίσουμε λίγο το σκοτάδι.. Ένα βήμα προς το φως με αλληλεγγύη και ουσιαστικό ανθρωπισμό»

 

 

 

Σιμενός Κώστας (Ηθοποιός, Συγγραφέας)

«Μπορεί οι ευχές και τα λόγια να μην αλλάζουν τη ζωή μας, δίνουν όμως ένα χαμόγελο, μια αισιοδοξία. Ας την κάνουμε όπλο να αλλάξουμε τη ζοφερή πραγματικότητα, και το 2018 να είναι έτος αναδημιουργίας και δράσης. Δε μετράμε τα χρόνια. Ζούμε και ονειρευόμαστε. Υγεία σε όλους!»

 

 

 

Καλλιακμάνης Γιώργος (Πρόεδρος του Συλλόγου Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΔ Αττικής)

«Εύχομαι το 2018 να φέρει χαρά και ευτυχία, κοινωνική γαλήνη και Ασφάλεια σε όλους τους πολίτες. Ασφάλεια για την οποία εγγυάται η Ελληνική Αστυνομία σαν οργανισμός αλλά και το έμψυχο δυναμικό της. Ελπίζω αυτός ο καθημερινός αγώνας των συναδέλφων μου για την προστασία του πολίτη και των θεσμών να επιτευχθεί χωρίς άλλες Απώλειες. Χρόνια πολλά λοιπόν και ο θεός ας δώσει δύναμη σε αυτούς που καθημερινά με τίμημα την ζωή τους δίνουν τον αγώνα απέναντι στο έγκλημα»

 

Στυλιανού Στέλιος (Συγγραφέας, Σκηνοθέτης)

«Με την ευκαιρία που μου δίνει το Books and Style, θέλω να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στις αγαπημένες αναγνώστριες και αναγνώστες μου καλές γιορτές, ένα ειρηνικό κι ευτυχισμένο νέο χρόνο… Επίσης, εύχομαι ολόψυχα ο νέος χρόνος 2018 να φέρει αγάπη, ελευθερία, ευημερία και χαρά στην πατρίδα και τον λαό μας!»

 

 

 

Μπουρίκα Γερακίνα (Συγγραφέας)

«Ας είναι φέτος οι γιορτινές μέρες μας τόσο όμορφες, ώστε να έρθει κάποτε η στιγμή μετά από χρόνια να πούμε με νοσταλγία: «Θυμάσαι; Ήταν οι γιορτές του 2017». Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου το 2018 να χαρίσει σε όλους μας ότι μας λείπει και να μην μας στερήσει τίποτε από αυτά που αγαπάμε και είναι μέσα στην ζωή μας»

 

 

Μαραγκού Λαμπρίνα (Συγγραφέας)

«Κάθε χρόνο συνηθίζουμε να δίνουμε ευχές για υγεία, χαρά και ευτυχία. Ας κάνουμε φέτος την έκπληξη και να ευχηθούμε το ταξίδι μας να είναι μακρύ, ενδιαφέρον και περιπετειώδες. ένα ταξίδι στο κέντρο του εαυτού μας, ένα ταξίδι που ενώ θα απευθύνεται προς τα μέσα μας, στην ουσία θα διατρέχει την τροχιά του σύμπαντος, γιατί κάθε ένας από εμάς είναι ένα μικρό σύμπαν!»

 

 

Νομικός Χρήστος (Ποιητής)

«Η ευχή μου είναι η νέα χρονιά να έχει κέντρο τον πολιτισμό και την ειρηνη και να χαρίσει απλόχερα υγεία και αγάπη»

 

 

 

Κιουρτζή Πηνελόπη (Συγγραφέας)

«Το φετινό μου βιβλίο μια από τις έννοιες που πραγματεύεται είναι η μοναξιά… η μοναξιά του μαζί και η μοναξιά του μακριά.. Έτσι για αυτές τις γιορτές θα ευχηθώ σε όλους μας να μην συναντήσουμε μοναξιά πουθενά. Ούτε σε σπίτια, ούτε σε κουβέντες ούτε σε σχέσεις αλλά ούτε και σε σκέψεις… Εύχομαι ζεστές καρδιές, ανοιχτές αγκαλιές και σπίτια με θαλπωρή! Καλά Χριστούγεννα και μια πολύ ευτυχισμένη χρονιά να είναι αυτή που ξεκινά!»

 

 

Στρατηγίου Κατιάνα (Συγγραφέας)

«Στο Books and Style, στους ανθρώπους του, στους δημιουργούς, στους αναγνώστες, στους φίλους και στον κόσμο ολόκληρο εύχομαι υγεία και ειρήνη συνυπογράφοντας συγχρόνως τα λόγια του Αντρέ Μπρετόν ”Να σας αγαπήσουν μέχρι τρέλας”. Ας είναι να μας έρθει η νέα χρονιά έχοντας στις αποσκευές της ελπίδα για καλύτερες μέρες»

 

 

Ακαμάτης Παρασκευάς (Συγγραφέας)

«Ευχή; Φυσικά! Εύχομαι να βρεθεί επιτέλους κάποιο φάρμακο για την μονογαμία! Δεν χρειαζόταν να μου ζητήσεις να την ταχυδρομήσω από το νησί Γάμα…. από εκεί έρχεται anyway (έχω βάλει περιστέρι)!»

 

 

Κυρκίνη-Κούτουλα Νατάσα (Συγγραφέας)

«Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να συνεχίσετε με υγεία και δημιουργικότητα το σπουδαίο σας έργο, που αποτελεί μεγάλη προσφορά για την ελληνική λογοτεχνία και για τους ανθρώπους που με οποιονδήποτε τρόπο την υπηρετούν»

 

 

 

Συρρή-Στεφανίδου Αγγελική (Συγγραφέας, Ποιήτρια)

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΜΕ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!
ΓΙΑΤΙ… ΜΗΠΩΣ… ΑΜΗΝ…
Γιατί να μείνει στην ιστορία η ειρηνική πατρίδα μας κι οι ευγενικοί και φιλόξενοι κάτοικοί της σαν ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης και σαν αποθήκη ψυχών ;
Γιατί αιωνίως οι αθώοι να μην μπορούν να ακουμπήσουν και να κοιμηθούν σε σίγουρο προσκέφαλο, παρά, κυνηγημένοι κι ανέστιοι, να οδοιπορούν στις άγνωστες κι αφιλόξενες ερημιές της γης, ζητιανεύοντας των πέτρινων ψυχών τα αποφάγια;
Γιατί πρέπει να δοκιμάζεται η δική μας συνείδηση ενώ οι πρωτεργάτες των εγκλημάτων νίπτουν τας χείρας;
Γιατί οι αθώοι ν’ ανεβαίνουν αιωνίως Γολγοθάδες κι οι εγκληματίες, που αποφασίζουν την σταύρωσή τους, να πλουτίζουν πίνοντας το αίμα τους;
Γιατί τα φωτισμένα μυαλά κι οι άνθρωποι του πνεύματος, των επιστημών και των τεχνών να μπαίνουν στην υπηρεσία του άδικου και γονατίζουν μπροστά στα συμφέροντα;
Γιατί ο λαός μας, που δοκιμάζεται σχεδόν δέκα χρόνια τώρα κι οδηγείται συστηματικά στην εξαθλίωση και την ταπείνωση από τους φίλους-κατακτητές του εκ δυσμών, να πρέπει να απολογηθεί επειδή διεκδικεί τα λιγοστά κεκτημένα του, εκείνα που – επιπλέον- αμφισβητούνται και διεκδικούνται από γείτονες-εχθρούς εξ’ ανατολών;
Γιατί η ανοχή, η υπομονή και η αδιαφορία μας είναι ανεξάντλητα, όσο, εκ διαμέτρου αντίθετα, η εκμετάλλευσή μας, το άδικο εις βάρος μας, η φτώχεια μας, και η ντροπή για την κατάντια μας, έχουν φτάσει εις το μη περαιτέρω;
Γιατί;
Μήπως οι μικροί Μεσσίες, πρέπει να ‘ναι παιδιά γονιών περιπλανώμενων, κυνηγημένων και σε αρχόντων αδηφάγων τις εντολές πειθαναγκασμένων, που θα γεννιούνται μέσα σε φάτνες φτωχικές ως αμνοί ανίσχυροι αλλά ευλογημένοι, για να ξαναγεννιέται μαζί τους κάθε φορά κι η Ελπίδα κι η Υπόσχεση του Θεού για την πολυπόθητη, την ιδανική, την πανανθρώπινη Αγάπη και Ειρήνη;
Αμήν…

 

Μπάστα Αναστασία (Συγγραφέας)

«Σαστίζ’ η γη κ’ η θάλασσα κι’ ο ουρανός το θαύμα,
Το μέγα πολυκάντηλο μες το ναό της φύσης,
Κι αρμόζουν διάφορο το φως χίλιες χιλιάδες άστρα,
Χίλιες χιλιάδες άσματα μιλούν και κάνουν ένα.

Τα Σεραφείμ εγνώρισαν το βάθος της αγάπης,
Κι’ ολόκληρη η Παράδεισω διπλή Παράδεισω ‘ναι.
Ποιος είχε πει που σούμελλε, πέτρα να βγάλεις ρόδο;

Διονύσιος Σολωμός –Αγνώστου ποιήματος απόσπασμα .

Αγαπημένοι μας,

Ας ευχηθούμε το 2018 να μας ταξιδέψει σε ονειρεμένους κόσμους, γεμάτους προσδοκίες, όμορφες στιγμές και να μας οδηγήσει σε μια ζωή, γεμάτη Δύναμη Υγεία, Χαμόγελα, Αγάπη και Δημιουργία!
Ας ομορφαίνουν οι μέρες μας με χρώματα, ήχους και μουσικές και αρώματα!
Καλοτάξιδο το 2018! Ευλογημένες γιορτές!»

 

Κονιδάρης Παναγιώτης (Συγγραφέας)

«Επειδή η ζωή είναι πιο σημαντική από τον θάνατο, η χαρά πιο σημαντική από την λύπη, η αγάπη πιο σημαντική από το μίσος και η ειρήνη πιο σημαντική από τον πόλεμο, εύχομαι σε όλους τους λαούς να κατακτήσουν με τον αγώνα τους όλα τα σημαντικά πράγματα που τους έχουν στερήσει. Τότε θα ξαναχαμογελάσει η Φύση»

 

Αλέξη Νίνα (Ηθοποιός, Συγγραφέας, Ποιήτρια)

«Εύχομαι στους Αναγνώστες του Books and Style, Χαρούμενα Χριστούγεννα και Δημιουργικό το Νέο Έτος με ΥΓΕΙΑ και Πολλά Καλά Βιβλία! Πιστεύω πως και φέτος, οφείλουμε να κάνουμε την Αυτοκριτική μας για τη Χρονιά που φεύγει, και να περάσουμε στη Νέα, με ΠΙΣΤΗ, ΤΟΛΜΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ΑΓΑΠΗ. Ας Αρχίσουμε να βλέπουμε με Τα Μάτια της ψυχής, αυτά που μας Ενώνουν και όχι όσα μας Χωρίζουν Και Ας Μην Πάψουμε Ποτέ να Ονειρευόμαστε!»

 

Ζιάννη Γιάννα (Ηθοποιός)

«Η καλύτερη ευχή είναι πάντα υγεία και θετική σκέψη. Καλές γιορτές»

 

 

 

 

Κατσαρή Χαρά (Συγγραφέας)

«Εύχομαι σε όλους μια χαρούμενη νέα χρονιά, γεμάτη από όμορφες στιγμές, όπως τις επιθυμεί ο καθένας ξεχωριστά. Επίσης εύχομαι το 2018 να κρατήσουμε στα χέρια μας πολλά αξιόλογα βιβλία και να κάνουμε μαζί τους άλλα τόσα ονειρεμένα ταξίδια!»

 

 

Μεταξά Ελευθερία (Συγγραφέας)

«Εύχομαι η αγάπη και η ζεστασιά που νιώθουμε όλοι στην καρδιά μας αυτές τις ημέρες να μην ξυπνά μόνο στις γιορτές των Χριστουγέννων, αλλά να μείνει εκεί για πάντα. Να είμαστε όλοι υγιείς και να εκτιμάμε αυτά που έχουμε, κυρίως τους ανθρώπους που βρίσκονται στο πλάι μας. Αυτοί είναι ο μεγαλύτερος θησαυρός. Χρόνια πολλά σε όλους! Καλά Χριστούγεννα και μια υπέροχη, μοναδική και ευλογημένη Νέα Χρονιά!»

 

 

 

Μπουτίβα Αθηνά (Συγγραφέας)

«Εύχομαι η Νέα Χρονιά να φέρει στον δρόμο σας ότι σας στέρησε τα προηγούμενα χρόνια!! Υγεία και Ευτυχία σε όλους σας!! Καλή Χρονιά!!»

 

 

 

 

Αρετάκης Ραφαήλ (Ποιητής)

«Πολλές φορές θα πέσεις και άλλες τόσες θα σηκωθείς. Εύχομαι για κάθε μια από αυτές τις φορές, να έχεις τη δύναμη και την τρέλα για το επόμενο βήμα προς το μεγάλο σου όνειρο»

 

 

 

Αρνάκη Λιλίκα (Εικαστικός, Ποιήτρια)

«Καλή χρονιά με υγεία και πανέμορφα συναισθήματα να ζωγραφίζουν και να δίνουν νόημα στις στιγμές σου… Η ζωή είναι ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, άθροισμα στιγμών, για αυτό μην σπαταλάτε καμία στιγμή, ζήστε ό,τι συμβαίνει ή κάντε να συμβεί ό,τι θέλετε να ζήσετε»

 

 

 

Κουτουκάκη Κατερίνα (Συγγραφέας)

«Δεν κατάλαβα ποτέ, γιατί τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά με γέμιζαν θλίψη… από μικρό παιδάκι! Ήταν σαν να ένιωθα ενοχή, για το ζεστό σπιτικό, το γεμάτο τραπέζι, τα δώρα κάτω από το δέντρο, τις μυρωδιές από τα γλυκά που ψήνονταν στο φούρνο! Ακόμα και για τις αγκαλιές και τις ευχές… Εκεί γύρω στην εφηβεία, πίστεψα πως τη ζημιά μου την είχε κάνει “Το κοριτσάκι με τα σπίρτα”… κι αποφάσισα να κόψω τους δεσμούς μου με αυτό το παραμύθι! Πίστεψα πως όσο μακριά μου το άφηνα, τόσο πιο κοντά στη χαρά των Εορτών θα βρισκόμουν!
Μάταιος κόπος! Ακόμα κι αν βρέθηκα, αυτές τις μέρες, σε χώρες και πόλεις που δεν είχαν Χριστούγεννα, αυτό το κοριτσάκι που έσβησε μαζί με το τελευταίο σπίρτο, πάνω στο χιόνι, στοίχειωνε τη σκέψη μου και το συναίσθημά μου!
Και τώρα φτάνει η Πρωτοχρονιά του 2018! Η θλίψη είναι εδώ κι η ενοχή επίσης! Τόσα χρόνια να παλεύεις με ένα παραμύθι κι αυτό να σε νικάει ακόμη! Να κοιτάς έξω από το παράθυρο και τίποτα να μη θυμίζει Γιορτές σ’ αυτή τη γειτονιά…
Μικρό κορίτσι με τα σπίρτα, που δεν θυμάμαι το όνομά σου, να ξέρεις πως πάντα άφηνα σπίρτα έξω από την πόρτα του σπιτιού μου, όταν κανείς δεν με έβλεπε… Μικρό κορίτσι με τα σπίρτα, θα πάω και πάλι το βράδυ της παραμονής να καθίσω για λίγο απέναντι από το στολισμένο δέντρο του σπιτιού μου… θα ψάξω να βρω τη χαρά μέσα στα στολίδια του!
Μικρό κορίτσι με τα σπίρτα…. δεν μπορεί…. κάποια χρονιά θα σε νικήσω!
Εύχομαι Ειρήνη σε όλον τον κόσμο, εσωτερική γαλήνη, υγεία και ο κάθε ένας από εμάς να καταφέρει να ΕΙΝΑΙ τα όνειρα και οι επιθυμίες του. Καλή Χρονιά!»

 

Ζουμπουλάκη Μανίνα (Συγγραφέας)

«Σας εύχομαι να ανοίξετε πανιά το 2018, να φτάσετε σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας και ακόμα παραπέρα, να σας διαβάζουν τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά σας… όχι απαραίτητα μέσα στο ’18 τα δισέγγονα, αλλά ας καλύψουμε όλες τις πίστες… Πάντα επιτυχίες και μικρές μικρές ευτυχίες!»

 

 

Χαΐμ Σαρίτα (Συγγραφέας)

«Εύχομαι η χρονιά που έρχεται να φέρνει μαζί της περισσότερη αυτογνωσία, χιούμορ και ευκαιρίες να περάσουμε χρόνο με ότι αγαπούμε! Χρόνια πολλά!»

 

 

 

 

Παπαδάκης Δημήτρης (Ηθοποιός)

«Εύχομαι το 2018 να μας φέρει ευημερία, καλή υγεία και ειρήνη τόσο μέσα μας όσο και γύρω μας!»

 

 

 

 

Λιάλιος Αντρέας (εικαστικός)

«Εύχομαι από καρδιάς σε όλους τους συντελεστές του Books and Style , υγεία , εσωτερική αρμονία και πολλά χαμόγελα. Να είστε δημιουργικοί και να συνεχίσετε να μας χαρίζετε άρθρα με την ποιότητα που σας χαρακτηρίζει ! Σας ευχαριστούμε που είστε κοντά μας, προσπαθώντας με πάθος για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το 2018 να σας φτάσει ακόμη πιο ψηλά, όπως σας αξίζει»

 

 

Τσιαήλης Χρίστος (Συγγραφέας)

«Εύχομαι στο Books and Style και στους αναγνώστες του, αλλά και σε όλους τους Έλληνες μια όμορφη, λογοτεχνική χρονιά, πάντα με στυλ, φινέτσα και πολλή αγάπη για την κουλτούρα πάσας μορφής, γιατί μόνο έτσι η ζωή ομορφαίνει και φαίνονται τα δύσκολα λιγάκι ευκολότερα. Χαρούμενο το 2018!»

 

 

Σακλά Φαίη (Σχεδιάστρια μόδας)

«Εύχομαι να μπορέσουμε όλοι να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή αυτοβελτίωση, γιατί μόνο εφόσων καταφέρουμε να αγαπήσουμε και να κατανοήσουμε τον εαυτό μας, θα είμαστε σε θέση να καταλάβουμε και να σεβαστούμε τους άλλους»

 

 

Ανθόπουλος Θοδωρής (Ηθοποιός)

«Ίσως να έχουμε κουραστεί να δίνουμε και να δεχόμαστε ευχές που ποτέ δεν πραγματοποιούνται όπως λέμε. Μην τις απορρίπτουμε, όμως, γιατί η αξία τους είναι ανεκτίμητη και η ύπαρξή τους στόχος, που αργά ή γρήγορα θα κατακτηθεί αρκεί να έχουμε υγεία και να το θέλουμε. 2018 ευχές για Υγεία, Αγάπη, Ειρήνη, Ευτυχία, Πνευματικό πλούτο, Δημιουργία. Ας είναι αυτή η χρονιά ορόσημο για να πραγματοποιηθούν έστω και οι μισές ευχές από αυτές που θα δώσουμε και θα πάρουμε. Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά στους αναγνώστες του Books&Style και σε όλο τον κόσμο.
Με αγάπη»

 

Κουμνιώτης Ντάννυ (Φωτογράφος)

«Ένα άστρο λαμπρό, εύχομαι να σε καθοδηγεί και φέτος προς ατέλειωτη Αγάπη, Ευτυχία και Ευημερία.
Ας είναι το ξεκίνημα της νέας χρονιάς το 2018 η αφετηρία μιας συναρπαστικής εποχής για το Books and Style.
Εύχομαι το νέο έτος να χαρίσει σε όλους μας καλύτερες μέρες, γεμάτες Αισιοδοξία, Αγάπη και Ευτυχία!
Τις θερμότερες ευχές μου για το νέο έτος που έρχεται. Υγεία, Αγάπη και Ευημερία για όλους!»

 

Φαραζή Έλσα (Συγγραφέας)

«Σε ένα κόσμο που αλλάζει γίνεται περισσότερο εσωστρεφής και κυνικός που φοβισμένος υψώνει τείχη για να περιφρουρήσει την ελευθερία του και το δικό του καλώς έχει, εύχομαι την νέα χρονιά τα σύνορα της καρδιάς αφύλακτα να καλωσορίσουν το όνειρο, την αγάπη, το μοίρασμα, την αγκαλιά, το γέλιο και το διαφορετικό. Ας είναι ευλογημένη, καλότυχη, ειρηνική και δημιουργική!»

 

 

Κυμιωνής Ερωτόκριτος ή Prince Erotokritos (Σχεδιαστής μόδας)

«Εύχομαι το 2018 να είναι η αφετηρία της προσωπικής αλλαγής του καθενός από εμάς!
Καμία αλλαγή δεν επέρχεται με κανένα νέο έτος αν εμείς δεν αλλάξουμε και επαναπροσδιοριστούμε!
Και αυτό συνιστά πρωτίστως έξοδο απ το πεδίο της άνεσης μας και εστιασμό στην αβεβαιότητα!
Εκπληκτικά χρόνια πολλά σε όλους!»

 

 

Καραμάνου Βάλια (συγγραφέας)

«Η ευχή μου είναι να ξεπεράσουμε τα στενά όρια του ατομισμού μας και να νιώσουμε πραγματικά πόσο χρειαζόμαστε τους ανθρώπους γύρω μας ανακαλύπτοντας τρόπους συμπόρευσης»

 

 

 

Μαρσέλος Μαρίνος (συγγραφέας)

«Υγεία, αγάπη και ειρήνη για όλο τον κόσμο, φαγητό γι αυτούς που πεινάνε, νερό γι αυτούς που διψάνε για ν αποκτήσει επιτέλους η πίστη σάρκα και οστά»

 

 

 

Μυρμιγγίδης Πάνος (συγγραφέας)

«Καλή Χρονιά γεμάτη με αγάπη, όνειρα, και μηδαμινή θλίψη!»

 

 

 

Νταούλης Δημήτρης (Συγγραφέας)

«Εύχομαι το 2018 να είναι δημιουργικό καλότυχο και ειρηνικό για όλους!»

 

 

Κουμπής Αντρέας (Ιερέας, Συγγραφέας)

«Το 2018 εύχομαι να είναι η χρονιά που το φως του Χριστού θα θεραπεύσει την αρρωστημένη λογική μας, εκείνη που έχει αποδεχτεί ως φυσική τη διαίρεση των ανθρώπων σε τάξεις, την εκμετάλλευση των αδυνάτων, την καταστροφή της φύσης, την αδιαφορία και τον εφησυχασμό. Καλή χρονιά.»

 

Γαλανού Άννα (συγγραφέας)

«Χρόνια πολλά και το 2018 να ανθίσει στις καρδιές μας σαν το ρόδο του χειμώνα. Να μας χαρίσει υγεία. Ευτυχία προσωπική και οικογενειακή και πολλή αγάπη. Το βασικό συστατικό της ζωής.»

 

 

 

Αποστολόπουλος Γιάννης (συγγραφέας)

«Όσα τα άστρα του ουρανού είναι οι ευχές μου, για όλους τους κατοίκους του πλανήτη.
Να είναι υγιείς, χαρούμενοι και ευτυχισμένοι! Χωρίς δεινά και πολέμους, χωρίς φτώχεια και δυστυχία.
Και εμείς εδώ τη χαρά να ξαναβρούμε, μακριά από μνημόνια και δεσμεύσεις!»

 

Χριστίνα Μανιά (Συγγραφέας)

«Εύχομαι το 2018 να φέρει πίσω τέσσερα πράγματα που χάθηκαν και τα έχουμε πραγματικά ανάγκη: ισορροπία, ευγένεια, ενσυναίσθηση και χιούμορ. Αν υπάρξουν αυτά θα ακολουθήσουν όλα τα άλλα. Καλή Χρονιά!»

 

 

 

Ηώ Αυγέρη (Συγγραφέας)

«Αν το νέο έτος ήταν χρώμα θα ήθελα να είναι γαλάζιο. Αν το νέο έτος ήταν άρωμα θα ήθελα να ήταν του γιασεμιού κι αν το νέο έτος ήταν εικόνα θα ήθελα να ήταν του κόσμου τα χαμόγελα. Εύχομαι το 2018 να σκεπαστεί από το γαλάζιο του ουρανού, να διαλύσει με το άρωμά του οτιδήποτε άσχημο και να ζωγραφίσει περισσότερη ευτυχία στα πρόσωπα όλων!»

 

 

Τριγλίδης Γρηγόρης (Συγγραφέας)

«Εύχομαι σε όλους να είναι με τους αγαπημένους τους, από την αγάπη, την θαλπωρή, την ευημερία και τη θέληση για ζωή να μην γλυτώσουν. Εύχομαι να μη ξεχάσει κανείς τον εαυτό του, να κάτσει και να ασχοληθεί μαζί του, σίγουρα έχουμε πολλά να πούμε. Να μη ξεχνάμε να μοιράζουμε τα σ’ αγαπώ με τους δικούς μας, με τον εαυτό μας. Να μη ξεχνάμε τα όνειρα μας, όσο είμαστε ζωντανοί να τα κυνηγάμε. Πολλά φιλιά.

 

 

Καραμούζης Πάνος (Εκπρόσωπος του Συλλόγου Ο Καλός Σαμαρείτης)

«Θέλω να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου το 2018 να είναι για το books and style μια χρόνια γεμάτη υγεία για τους ανθρώπους που αγωνίζονται καθημερινά για να βγαίνει στις οθόνες των υπολογιστών των κινητών και των tablets μας ένα τέτοιο μοναδικό και αξιόλογο site! Να έχετε υγεία δύναμη και να συνεχίσετε έτσι όπως ξεκινήσατε με το ίδιο πάθος και επαγγελματισμό που σας χαρακτηρίζει . Επίσης μέσα από το books and style να ευχηθώ καλές γιορτές σε όλο τον κόσμο υγεία και κανένα άνθρωπο να μην τον βρει το 2018 χωρίς στέγη τροφή και υγεία!»

 

Βαούτης Στέφανος Λ. (NPL coacher)

«Ακόμα μία χρονιά πλησιάζει στο τέλος της και μία άλλη αρχίζει. Ό,τι αρχίζει τελειώνει και ό,τι τελειώνει αρχίζει ξανά. Αυτός ο υπέροχος αέναος κύκλος της ύπαρξης. Άραγε υπάρχει αρχή και τέλος ή είναι κατασκευάσματα του ανθρώπινου νου; Πάντα δεν ζούμε στο εδώ και το τώρα;
Κάθε χρόνο λαμβάνουμε και δίνουμε πολυάριθμες ευχές για υγεία, αγάπη, ευτυχία. Κι αν οι ευχές είναι πάντα κάτι όμορφο, αυτό που ξεχνάμε είναι ότι συχνά παραμένουν αυτό ακριβώς: ευχές. Όταν ευχόμαστε κάτι, μεταθέτουμε την ευθύνη της υλοποίησής του πέρα και έξω από εμάς, σε μια επιθυμητή στιγμή στο μέλλον όπου θα έχει πραγματοποιηθεί η επιθυμία μας. Δίνουμε ευχές για χρόνια πολλά, χρόνια ευτυχισμένα, χρόνια γεμάτα υγεία, σαν να μπορεί να μας τα προσφέρει κάποιος άλλος και όχι εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας.
Τι κάνουμε όμως για όλα αυτά στο εδώ και στο τώρα;
Ευχές ή πράξεις; Φέτος, λοιπόν, τώρα, χωρίς να λέμε όχι στην επιθυμία, όχι στο όνειρο, ας κρατήσουμε εμείς την ευθύνη της ζωής μας, ας την αναλάβουμε 100% και ας κάνουμε το πρώτο βήμα προς την υλοποίηση όλων αυτών που επιθυμούμε. Ας κάνουμε το καλύτερο και μετά ας αφεθούμε. Χωρίς εμμονή. Χωρίς υπερβολική προσπάθεια η οποία απομακρύνει πάντα το στόχο. Χωρίς να αναζητούμε φταίχτες ή σωτήρες.
Πώς θα είναι η επόμενη χρονιά, η επόμενη μέρα, η επόμενη ώρα, η επόμενη στιγμή; Όπως αποφασίσουμε ότι θα είναι, τώρα, και όπως ακριβώς πιστεύουμε ότι θα είναι! Τι θα άλλαζε άραγε, αν αποφασίζαμε η επόμενη χρονιά, η επόμενη μέρα, η επόμενη ώρα, η επόμενη στιγμή να είναι η καλύτερη που έχουμε ζήσει; Κι αυτή η ημέρα, κι αυτή η ώρα κι αυτό το λεπτό, κι αυτή η στιγμή, είναι μια ευκαιρία να αλλάξουμε εμείς και κατ επέκταση να αλλάξει η ζωή μας. Κάθε στιγμή είμαι μια ευκαιρία για Αναγέννηση Ψυχής! Ό,τι ευχόμαστε τώρα ή προσδοκούμε πόσο πιστεύουμε ότι είμαστε ικανοί να το πραγματοποιήσουμε; Ας πιστέψουμε κάθε ευχή που δίνουμε και δεχόμαστε, ας πιστέψουμε στη Μαγεία και ας τη διατηρήσουμε όλο τον χρόνο. Και ας χαρούμε όπως κάνουν τα παιδιά, χωρίς ιδιαίτερο λόγο, χωρίς να πάρουμε κάτι ή να πάμε κάπου, ας χαρούμε μόνο και μόνο επειδή αγαπάμε και μας αγαπούν»

 

Γεωργάς Δημήτρης (Συγγραφέας)

«Όσοι γράφουν έχουν πάντα μια ευχή μέσα τους. Μένει στη ψυχή του καθενός η ευχή να έχει έρθει παρέα με την αγάπη. Για σένα Μαίρη έχω και επί πλέον ευχές. Να είσαι πάντα ευτυχισμένη, μη μας βαρεθείς ποτέ και να βγάζεις τις ψυχούλες μας από μέσα μας»

 

 

Ρώσση-Ζαΐρη Ρένα (Συγγραφέας)

«Εύχομαι ο καινούργιος χρόνος να είναι γεμάτος αγκαλιές, να είναι γεμάτος αγάπη!»

 

 

 

 

Ρουσομάνης Μάκης (Συγγραφέας)

«Εύχομαι να καταφέρει ο ΄Ελληνας να “σηκώσει” κεφάλι. Να ΄ρθουν καλυτερες ημέρες για όλες τις οικογένειες. Ειρήνη σε όλο τον πλανήτη. Γαλήνη και υγεία στον καθέναν ξεχωριστά. Η λάμψη του άστρου της Βηθλεέμ να φωτίσει τον σωστό δρόμο της ψυχής μας. Χρόνια πολλά και να ζήσουμε μια Αγία νύχτα Χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς»

 

 

 

* Οι συνεντεύξεις του κυρίου Σιμενού και του κυρίου Γεωργά θα δημοσιευθούν στο Books and Style τον Ιανουάριο 2018.

Books and Style

Books and Style