ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: PETER TAMAS

Ένα διαφορετικό και καλλιτεχνικά άρτιο ντεφιλέ μόδας διεξάχθηκε στο Πόρτο Ράφτη και το Books and Style ήταν εκεί, για να σας μεταφέρει τις εντυπώσεις των συντακτών της.

Μπορεί οι πόλεις να αδειάζουν με ραγδαίους ρυθμούς – μέχρι την επίσημη «κορύφωση» του καλοκαιριού τον Δεκαπενταύγουστο – ωστόσο οι επιδείξεις μόδας βρίσκονται στην… ημερησία διάταξη. Μία από αυτές έλαβε χώρα στο Porto Marina του Πόρτο Ράφτη, με διοργανώτρια την αεικίνητη και χαρισματική Edmea Cara, η οποία είχε επιπλέον την επιμέλεια του μακιγιάζ και του body painting των μοντέλων.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια αυτού του εξαιρετικού haute (Έλενα Κυρίτση) και bridal (Κατερίνα Κανελλάκη) couture είχε αναλάβει ο Κωνσταντίνος Κασπίρης, με το εξαιρετικό στιλιστικό του ταλέντο και τις αστείρευτες διασυνδέσεις του με διεθνείς Οίκους Μόδας.

Το ντεφιλέ ξεκίνησε εντελώς τυπικά, μέχρι που ο χώρος γύρω από την πισίνα γέμισε με τους ήχους της άριας Casta Diva και τη θεϊκή φωνή της Maria Callas. Τα φώτα χαμήλωσαν, το μοντέλο βούλιαξε διακριτικά και με χάρη αρχαίας ιέρειας στα σκοτεινά νερά της πισίνας, για να αναδυθεί ευθύς αμέσως ως νέα Αφροδίτη. Σε αυτόν τον «διονυσιακό χορό» λάμψης και απαράμιλλου στυλ, τα μοντέλα παρουσίασαν την κολεξιόν με διακριτικότητα και allure, δηλαδή εκπέμποντας μια αύρα καλού γούστου και αυθεντικότητας.

Ομολογούμε ότι επιστρέψαμε στην Αθήνα με μια αίσθηση ικανοποίησης και με τη βαθιά πεποίθηση ότι η Ελληνική Μόδα έχει να προσφέρει ακόμη πολλά στην Τέχνη του υλικού Κάλλους.

Info:
Organisation, Public relations: Edmea Cara (Xpress & Chic – Hair & Nails)
Art director: Konstantinos Kaspiris
Bridal Couture: Katerina Kanellaki
Haute Couture: Helena Kyritsi
Flower Design: Marios Vallianos
Contributors: Ioanna Patsoulaki, Palco Professional Greece

Books and Style

Books and Style