ΑΠΟ ΤΟΝ JOHN DOE

Μια μουσική, διαδραστική κωμωδία, για… γέλιο μέχρι θανάτου.

Κείμενο -σκηνοθεσία: Γωγώ Φάκου
Μουσική διδασκαλία: Ανδρέας Αποστόλου

Υπόθεση

Η Κρίστη έμεινε χήρα από τον 97χρονο εφοπλιστή σύζυγό της.
Οι όροι για να πάρει την κληρονομιά είναι δύο…
α) Να τον αποτεφρώσει και να κυκλοφορεί με την τέφρα του ανά χείρας
β) Να του κάνει μια μεγαλοπρεπή δεύτερη κηδεία… στα μπουζούκια, και μάλιστα σε συγκεκριμένο χώρο, το αγαπημένο μαγαζί των νεανικών χρόνων του μακαρίτη. Πέφτοντας στην παγίδα της, αφού για να ξεπορτίζει του έλεγε πάει στο ωδείο, καλείται τώρα να του το αποδείξει, μετά θάνατον, μιας και το κοινό θα πρέπει να ψηφήσει και να βαθμολογήσει τις φωνητικές της επιδόσεις. Αν «περάσει» την ιερά εξέταση θα πάρει την κληρονομιά, αλλιώς θα μείνει με την… τέφρα του συγχωρεμένου. Απελπισμένη, με τη βοήθεια της δαιμόνιας δικηγόρου της, βρίσκει τον Σίμο, ιδιοκτήτη του κέντρου και καιροσκόπο, που του τάζει λεφτά… αλλά και τον ξελογιάζει, με απώτερο σκοπό να τη βοηθήσει, και να της κάνει μαθήματα φωνητικής-εξπρές! Κάπου εκεί εμφανίζεται ο Αλκιβιάδης, μεγαλοπαραγωγός, που σκοπεύει να επενδύσει πολλά λεφτά στο συγκεκριμένο κέντρο, για δικούς του προσωπικούς λόγους. Ο Αλκιβιάδης είναι κουφός, πράγμα που προσπαθεί, μέσα από τραγελαφικές καταστάσεις, να μην το καταλάβουν οι γύρω του. Παρ΄ όλα αυτά, «ακούει» την εντυπωσιακή Κρίστη, μαγεύεται, καθώς του θυμίζει το μεγάλο χαμένο έρωτά του και αποφασίζει να επενδύσει στο «ταλέντο» της. Όλα θα πήγαιναν καλά… αν στα πόδια τους, δεν μπλεκόταν η μυστηριώδης ζητιάνα, ο Αμπντούλ, η Ζετάρα, η Σούλα, ο Βρασίδας, οι κόρες του Σίμου, η εκκεντρική μακιγιέζ…. αλλά και αν δεν εμφανιζόταν, εμμέσως, το… πνεύμα του μακαρίτη, πράγμα που θα αλλάξει τα δεδομένα.
Το έργο έχει δύο φινάλε, ανάλογα την ψηφοφορία των θεατών, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Παίζουν με σειρά εμφάνισης
Χαρά Κόντου, Μαρία Κοροναίου, Μαρία Ζαντέλη, Διονύσης Φανός, Χρήστος Φωτιάδης, Ανδρέας Αποστόλου, Έλενα Ακτίπη, Ραφαηλία Καπτάνη, Πόπη Κότσιαρη, Κυριακή Αποστολίδου, Χρύσα Κανακουσάκη, Γωγώ Φάκου, Κυριακή Νάννου, Γιώργος Γιαννόπουλος.

Γκεστ Σταρς
Μαίρη Γκαζιάνη και ο… Επαμεινώνδας!

Διάρκεια: 1:20′
Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Για μια μόνο παράσταση στο θέατρο Παραμυθίας, 
Παραμυθίας 27 και Μυκάλης

Κρατήσεις θέσεων
21 1214 4593 ( Θέατρο Παραμυθίας)
6944 589829 (Σύλλογος)

Με τη στήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κόκκινου Μύλου ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΟΚΚΙΝΟΜΥΛΙΩΤΕΣ

 

Books and Style

Books and Style