ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΞΑΝΘΟ

Κρατώ στα χέρια μου το 3ο βιβλίο της Σεμίνας Διγενή με τον τίτλο «Αποδελτίωση» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή. Μετά το όμορφο ταξίδι που κάναμε ως συνεπιβάτες της το 2018 στο «Κίτρινο Υποβρύχιο» και ως περαστικοί από τον κόσμο των «Απείθαρχων», ήρθε η στιγμή να χαθούμε στα άδυτα της «Αποδελτίωσης» της.

Η Σεμίνα μέσα σε αυτό το βιβλίο περικλείει άρθρα, συνεντεύξεις και ρεπορτάζ από την επαγγελματική της πορεία. Μία πορεία γεμάτη μαθήματα ζωής, που κρατά ως παρακαταθήκη στο χρονοντούλαπο της ψυχής και της καρδιάς της.
Μέσα από τις συνεντεύξεις της με σημαντικά πρόσωπα από τον χώρο της πολιτικής, των γραμμάτων και των τεχνών είναι σα να περνάει μπροστά από τα μάτια μας σαν φιλμ η σύντομη ιστορία της νεότερης Ελλάδας.
Η πένα της, έχει ένα ηχηρό χαρακτηριστικό. Είναι έγκυρη, αληθινή κι ενίοτε αιχμηρή.
Η Χάρις Αλεξίου, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Χάρρυ Κλυνν, οι Πάνος και Χάρης Κατσιμίχας, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, η Αλέκα Παπαρήγα, η Τάνια Τσανακλίδου, η Μαρία Φαραντούρη, η Ελένη Ράντου, κ.α. είναι μερικά από τα πρόσωπα με τα οποία καταπιάνεται και συνομιλεί μέσα σε αυτό το βιβλίο.
Η Διγενή «αποδελτιώνει» ένα κομμάτι της ψυχής τους, της ψυχής της αλλά και της ψυχής μας μέσα από αυτό το βιβλίο. Πολύ έξυπνος ο τρόπος παρουσίασης των συνεντεύξεων και των άρθρων της μέσα στο ενδιαφέρον αναγνωστικό της δημιούργημα. Αυτή η γυναίκα με ό,τι κι αν καταπιάνεται ξέρει καλά να το αποτυπώνει στο μυαλό και τη σκέψη μας.
Η πορεία της όλα αυτά τα χρόνια δεν ήταν πάντα στρωμένη με ροδοπέταλα, αλλά ήξερε πάντα να μάχεται και να νικά. Γιατί διαθέτει προσωπικότητα και ήθος! Όσο διαβάζεις τα κείμενα της και τις ερωτήσεις με τις οποίες προσεγγίζει τα πρόσωπα που φιλοξενεί, κατανοείς την οξυδέρκεια της αλλά και την τάση της να παρακινήσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό.
Μην χάσετε την ευκαιρία να το αφήσετε από τα χέρια σας!

 

ISBN: 13 9789604513871
Εκδότης: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ
Χρονολογία Έκδοσης: Σεπτέμβριος 2021
Αριθμός σελίδων: 464

Books and Style

Books and Style