Τίτλος: Να ζεις δυνατά
Συγγραφέας: Μάρω Θεοδωράκη
Κατηγορία: Νεανικό, Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Εκδόσεις Μίνωας

ISBN: 978-618-02-0888-7 Αρ. σελίδων: 128 Τιμή: € 7,50 09/2017

Η 15χρονη Έλενα ζει στον παλμό των πανελληνίων, του ανταγωνισμού και του άγχους για το μέλλον της.
Έχει βαρεθεί τα κηρύγματα της μητέρας της, δείχνει να πλήττει με τους συνομηλίκους της και μέρα με τη μέρα χάνει την εμπιστοσύνη στον εαυτό της.
Αγχώνεται για την εμφάνισή της και οι προσωπικές και οικογενειακές θύελλες που αντιμετωπίζει την επηρεάζουν τόσο που φλερτάρει αδιάκοπα με τις διατροφικές διαταραχές.

Όλος της ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από τις θερμίδες, τα κιλά και τις δίαιτες, με αποτέλεσμα να αναμετριέται καθημερινά με τις εμμονές της.
Όμως η Έλενα δεν είναι μόνη.
Ο Σαίξπηρ, η βιολογία και η αγάπη μιλούν στην καρδιά της.
Και τότε η Έλενα μαθαίνει να χαίρεται την κάθε στιγμή αλλά, πάνω από όλα, μαθαίνει… να ζει δυνατά!

Βιογραφικό

Η Μάρω Θεοδωράκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα μέσα σε μια δημοσιογραφική και μουσική οικογένεια.
Σπούδασε Πιάνο στο Εθνικό Ωδείο, αποφοιτώντας με Άριστα παμψηφεί, Τραγούδι, Φωνητικά στο Πρότυπο Πειραματικό Ωδείο, Μουσικοκινητική Αγωγή και Σεμινάρια Φωνητικής Δραματουργίας.
Από το 1998 διδάσκει υποκριτικό τραγούδι στις δραματικές σχολές και στο Αμερικάνικο Κολλέγιο (Deree).
Έχει συνθέσει μουσική για το θέατρο και έχει επιμεληθεί μουσικές παραστάσεις, συνεργαζόμενη με σκηνοθέτες όπως οι Π. Ζούλιας, Γ. Αρμένης, Θ. Μουμουλίδης, Ν. Χαραλάμπους, Ν. Μπουσδούκος, Α. Γύρα, Ν. Καραγέωργος, Κ. Φανουράκη, Στ. Γούτης, κ.ά.
Στον κινηματογράφο συνεργάστηκε πρώτη φoρά το 2008 με τον κινηματογραφιστή R. Crombie, κερδίζοντας και το Α´ βραβείο πρωτότυπης μουσικής για την ταινία Sappho (3ο Φεστιβάλ Κύπρου), ακολουθεί η ταινία The Good soldier Sveik (Animation film, 2009), ενώ μέσα στο 2016 αναμένεται η ταινία της Κλειούς Φανουράκη High Season, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Χωραφά, στην οποία η Μάρω Θεοδωράκη έχει γράψει την πρωτότυπη μουσική της ταινίας.
Έχει επίσης συνεργαστεί με την κρατική τηλεόραση, με κορυφαία τη μουσική της σύνθεση στο ντοκιμαντέρ Το σκοτεινό τρυγόνι, σε σκηνοθεσία Μ. Δελιοτζάκη στην ΕΤ1.
Τα εκπαιδευτικά της προγράμματα έχουν απήχηση σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, με κορυφαία τα «Αριστοφανικά Χορικά» και τις «Μουσικές Πράξεις και Δράσεις μέσα από τα μάτια των παιδιών».
Η Μάρω Θεοδωράκη είναι γνωστή και για τη συγγραφική της δράση, έχοντας στο ενεργητικό της πάνω από 46 παιδικά βιβλία, αποσπάσματα των οποίων περιλαμβάνονται στα σχολικά βιβλία.

Άλλα βιβλία του ίδιου συγγραφέα
• Γιαγιά, σ’ αγαπώ!
• Δημιουργικό τραγούδι και μουσικοκινητική
• Η Σερενάτα για το Κανταδοχώρι
• Χιονομπαλού

*Σε αυτή τη στήλη αναφέρονται οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων, όπως φτάνουν σε εμάς, μέσω των εκδοτικών οίκων.

Books and Style

Books and Style