ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΑΛΙΚΗ ΤΣΙΑΤΑ

Με βλέπεις προβληματισμένη γιατί πλησιάζει το τέλος άλλης μιας χρονιάς και κατά συνέπεια, ο απολογισμός της.

Κάθε φορά μετράω τις χαρές που έζησα αλλά και τις δυσάρεστες στιγμές και κάθε φορά κλείνω τα «συν» και τα «πλην» με μια μόνο ευχή. Στην καινούργια χρονιά να έχω μόνο χαρές.

Τώρα λοιπόν, πάω αρκετά χρόνια πίσω και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι τίποτα στη ζωή μου δεν ήταν δυσάρεστο. Δεν είχα καμία κακή εμπειρία παρά μόνο όμορφα μαθήματα γιατί όλα, μα όλα όσα έχω ζήσει είναι αυτά που με έκαναν αυτό που είμαι σήμερα. Και φυσικά ό,τι πέρασε… είναι παρελθόν.

Από εδώ και πέρα τι κάνω, καλό μου μαξιλάρι;

Πέραν του απολογισμού, αυτή είναι και η εποχή που τίθενται οι στόχοι. Και κάθε χρόνο τέτοια εποχή με άκουγες να μιλάω για μεγαλεπήβολα σχέδια και για τα όνειρα που επιτέλους πρέπει να υλοποιηθούν.

Λοιπόν, αυτή τη φορά ξεκινάω από τα εύκολα. Πετάω όλα τα άχρηστα και ό,τι κλέβει χρόνο από την πολύτιμη ζωή μου. Ο χρόνος, μαξιλαράκι μου, δεν είναι χρήμα όπως συνηθίζουν να λένε. Ο χρόνος είναι ζωή και είναι τόσο μικρή η άτιμη. Τρέχει, φεύγει και δεν αναπληρώνεται με τίποτα. Τελικά, ό,τι είναι παλιό είναι τροχοπέδη σε κάθε τι καινούργιο.

Καλό μου μαξιλάρι,

μου κράτησες συντροφιά ατέλειωτα βράδια. Κλάψαμε και γελάσαμε μαζί, με άκουσες και με ένιωσες. Όμως… μέχρι εδώ. Πάλιωσες κι εσύ και νομίζω ότι ο σκουπιδοτενεκές είναι πλέον το μέρος στο οποίο ανήκεις. Βλέπεις αυτή τη μεγάλη τσάντα; Ναι… ναι… εκεί μέσα βρίσκονται δύο καινούργια μαξιλάρια. Δύο, όχι ένα.

Θα με πεις σκληρή αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Στο κρεβάτι μου δεν υπάρχει χώρος για τρίτο μαξιλάρι και μάλιστα παλιό. Ετοιμάσου λοιπόν, βγάλε τη μαξιλαροθήκη γιατί πηγαίνει σετάκι με τα σεντόνια και φύγε.

Βιάσου γιατί η νέα χρονιά έρχεται!

Books and Style

Books and Style