ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΛΙΑΝ ΜΠΙΚΕ

Γιατί είμαι ευάλωτη όταν σε υποδέχομαι. Γιατί σου παραδίνομαι ολοκληρωτικά όταν σε ερωτεύομαι. Γιατί είμαι ένα λουλούδι που ανθίζει με την αγάπη σου.

Γιατί είμαι ευαίσθητη στις λεπτές αποχρώσεις των συναισθημάτων σου. Γιατί νιώθω και τις πιο ανεπαίσθητες δονήσεις της ενέργειάς σου. Γιατί έστω και μια σύσπαση αμφισβήτησης του προσώπου σου μπορεί να με πληγώσει. Γιατί εγώ όταν δίνομαι, δίνομαι με όλο μου το είναι. Όταν σε αγκαλιάζω είμαι όλη εκεί, με σώμα, ψυχή και καρδιά. Γιατί ό,τι σου προσφέρω, είναι αληθινό.

Δεν θα σου πω λέξεις που θέλεις να ακούσεις, αν δεν τις νιώθω. Δεν θα κάνω κινήσεις που δεν τις εννοώ. Ό,τι σου δίνω είναι αληθινό, πηγάζει από μέσα μου. Έρχεται από τις γυναίκες προγόνους μου, από τις ρίζες της θηλυκότητας μου˙ γι’ αυτό είναι γνήσιο, αυθεντικό. Γιατί ως γυναίκα φέρω και προσφέρω την τρυφερότητα, τη φροντίδα, τη στοργή και την αγάπη χωρίς προσπάθεια και την δίνω απλόχερα γιατί γι’ αυτό με έχει προορίσει η φύση.

Αλλά θέλω να με τιμάς.

Γιατί όταν με τιμάς αναγνωρίζεις τα δώρα μου. Γιατί όταν με τιμάς, η προσφορά μου πολλαπλασιάζεται με το άπειρο. Γιατί όταν με τιμάς, επιτρέπεις την Ένωσή μας, αυτήν που ξεπερνάει το σώμα και τις αισθήσεις, που αποτυπώνεται στο χώρο και το χρόνο παραμένοντας ανεξίτηλο σημάδι επιβεβαίωσης της θείας ομορφιάς της αγάπης.

Να με τιμάς.

Γιατί έτσι τιμάς την μητέρα σου, τη θηλυκή ενέργεια, τη δύναμη της γνώσης, της ισορροπίας και της αρμονίας. Γιατί όταν με τιμάς, μέσα από τα μάτια μου θα δεις την αξία της ζωής, την ομορφιά της ύπαρξης, την τελειότητα της αγάπης. Γιατί μέσα από τα χέρια μου θα νιώσεις την απαλότητα των αισθημάτων μου, την ασφάλεια της αγκαλιάς μου. Γιατί μέσα από την ηδονή του έρωτά μου, θα κολυμπήσεις στην αιωνιότητα.

Θέλω να με τιμάς, γιατί έτσι τιμάς τον υπέροχο εαυτό σου, άντρα!

Books and Style

Books and Style