ΑΠΟ ΤΟΝ JOHN DOE*

Το νέο βιβλίο της Σαρίτας Χαΐμ, παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κόσμου. Συνεργάτες και φίλοι γιόρτασαν την πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου.

Στον κατάμεστο χώρο του Public Café, στο Σύνταγμα, συνεργάτες και φίλοι γιόρτασαν την έκδοση του νέου βιβλίου της Σαρίτας Χαΐμ από τις εκδόσεις Μίνωας. Η εκδήλωση ξεκίνησε με έναν σύντομο χαιρετισμό από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο των εκδόσεων Μίνωας κ. Γιάννη Κωνστανταρόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε στη δυναμική αφήγηση του βιβλίου, το πάθος της γραφής της συγγραφέως και την σύγχρονη ιστορία του βιβλίου: η χαρτογράφηση μιας ελληνικής κοινωνίας που βρίσκεται σε σύγχυση.

Για το βιβλίο μίλησαν ο δημοσιογράφος κ. Κώστας Γιαννακίδης, η ψυχοθεραπεύτρια Dr Φαίδρα Λογοθέτη και η ίδια η συγγραφέας, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου διάβασαν οι ηθοποιοί Νίκη Σερέτη και Ρένος Ρώτας.

Τον λόγο πήρε ο κ. Κ. Γιαννακίδης, ο οποίος μιλώντας για το βιβλίο, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αδυνατούμε να αναγνωρίσουμε ότι το πρόβλημα μπορεί να ξεκινάει από την ελληνική οικογένεια, η οποία δεν είναι πάντα ένα απάνεμο λιμάνι, αλλά ένα εκκολαπτήριο νευρώσεων, εντάσεων…» και συνέχισε λέγοντας ότι η συγγραφέας στο βιβλίο της περιγράφει την μέση ελληνική οικογένεια, βάζοντας όλα τα χαρακτηριστικά της μέσα σε μια γυάλα.

Η ψυχοθεραπεύτρια δρ. Φαίδρα Λογοθέτη, αναφέρθηκε στην παθογένεια της ελληνικής οικογένειας και για το πόσο σημαντικό είναι οι γονείς πρώτα να φροντίζουν τον εαυτό τους και μετά τα μέλη της οικογένειάς τους.

Η ίδια η συγγραφέας Σαρίτα Χαΐμ, περιέγραψε το πώς έγραψε το βιβλίο, από πού εμπνεύστηκε και γιατί το ονόμασε Placebo, λέγοντας (μεταξύ άλλων) ότι «όλοι έχουμε ανάγκη από ένα φάρμακο, ακόμα και αν είναι ψευδές… το χρειαζόμαστε για να προχωράμε στη ζωή… Πιστεύω ότι η ελληνική οικογένεια αγαπά τις εξαρτήσεις, γιατί οι εξαρτήσεις την κάνουν χρήσιμη… Νομίζω ότι η ελληνική οικογένεια κρατά λίγο δέσμια τα μέλη της. Το κόστος είναι μεγάλο πολλές φορές».

Επίσης το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει αποσπάσματα από το βιβλίο, που ανέγνωσαν οι ηθοποιοί Νίκη Σερέτη και Ρένος Ρώτας.

Στο τέλος της εκδήλωσης, η συγγραφέας συνομίλησε με το πολυπληθές κοινό και υπέγραψε τα βιβλία της.

*ΠΗΓΗ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΜΙΝΩΑΣ

Books and Style

Books and Style