ΑΠΟ ΤΟΝ JOHN DOE*

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη (και αναμενόμενη) επιτυχία, η παρουσίαση του βιβλίου «Η Ηθική της Δημοκρατίας», της συγγραφέως και διανοήτριας Παναγιώτας Μπλέτα, που διοργάνωσαν η Ελληνική Ακαδημία Τέχνης και Πολιτισμού και οι Εκδόσεις ΑΛΔΕ, στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Forum, Money Show Greece 2018, στις 8 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση και ο ενθουσιασμός ήταν διάχυτος, καθώς οι καταξιωμένοι διανοούμενοι οι οποίοι απάρτιζαν το πάνελ μίλησαν διθυραμβικά για το βιβλίο που προκαλεί συνειδήσεις με τη διεισδυτική πολιτική και οικονομική ματιά του, στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Οι εξαιρετικοί καλλιτέχνες που πλαισίωσαν την εκδήλωση με τη μουσική τους και τη φωνή τους, αποτέλεσαν την ξεχωριστή νότα της βραδιάς, καθώς προέτρεψαν τον κόσμο να τραγουδήσει μαζί τους τραγούδια γνώριμα που ακουμπούν την ψυχή της Ελλάδας.

Κατά την παρουσίαση…

Προλόγισε:

Ηλίας Κονοφάγος, Διδάκτωρ (Doctorat d’ État) της École Centrale Παρισίων και της Σχολής του Γαλλικού Ινστιτούτου Πετρελαίου / Τομέα Έρευνας και Παραγωγής Κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων, μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών.

Μίλησαν:

Γεώργιος Κασιμάτης, Συνταγματολόγος, Ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Νικολίτσα Γεωργοπούλου-Λιαντίνη, Ομότιμη καθηγήτρια της Εισαγωγής στη Φιλοσοφία και Ιστορίας της Φιλοσοφίας στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κώστας Καρούσος, λογοτέχνης, πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Τάσος Λέρτας, βραβευμένος σκηνοθέτης, Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης Παντείου Πανεπιστημίου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.Απήγγειλε:

Ηλίας Παπακωνσταντίνου, βραβευμένος ποιητής, συγγραφέας, Γεν. Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.

Την εκδήλωση έντυσε μουσικά ο συνθέτης Νίκος Φυλακτός, με τη συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και της σοπράνο Δέσποινας Τσολάκη.

Μικτή Χορωδία Δήμου Ηρακλείου Αττικής:

ΣΟΠΡΑΝΟ – Ανδριτσάκη Ευτυχία, Κωνσταντινίδου Μαρία, Χαλιορή Ευαγγελία, Τζούβελη Ζωρζίτα, Μαράθου Αικατερίνη, Γκίκα Ελβίρα, Πατελάκη Δέσποινα, Σίμου Μαίρη.

ΑΛΤΟ – Γεωργιάδου Νικόλ, Παπαγιαννοπούλου Έφη, Σκέντζου Γεωργία, Βεργάκη Παρασκευή, Γούναρη Μαίρη, Αναγνωστίδου Αγγελική, Ασλάνη Χαρίκλεια, Μαυρή Φούλη, Μαρκέζη Βάντα, Μπαρδή Θεοδώρα.

ΤΕΝΟΡΟΙ – Πίκας Γεώργιος, Γεωργιάδης Μάνθος, Κατσάρης Παναγιώτης, Αδαμοπούλου-Κατέχη Καίτη.

ΜΠΑΣΟΙ – Κουσούλης Θεόδωρος, Δροσίνος Γεώργιος, Ντάνος Σωτήρης, Δανιηλίδης Δανιήλ,

ΜΟΥΣΙΚΟΙ – Εμμανουήλ Χαλιορής / μπουζούκι, Σωκράτης Σερέφογλου / κιθάρα.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΧΟΡΩΔΙΑΣ – Νίκος Φυλακτός

Το βίντεο και τη φωτογραφία της παρουσίασης επιμελήθηκε ο Λευτέρης Σερλής.

Τη φωτογραφία Εξώφυλλου του Βιβλίου επιμελήθηκε ο Νικόλαος Πατσιαούρας.

Χορηγοί Επικοινωνίας:

Ραδιόφωνο – La Vita Radio

Sites/Blogs/Εφημερίδες: Online πολιτιστικό περιοδικό BooksandStyle.gr, Now24.gr, AtticaCoast.gr, Lifespeed.gr, Pireasnews.gr, ΣΦΗΚΑ, ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, PROTAGORASNEWS, Η ΠΕΝΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

*ΠΗΓΕΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΕΛΤΑ, ΑΛΔΕ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HILTON

Books and Style

Books and Style