ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ ΝΑΣΣΗ

Ως χώρα εξαγωγής διαφθοράς παρουσίασε ο Αλέξης την Ελλάδα.

Ο τέως Πρωθυπουργός, με κίνητρο τη δική του άνοδο στην εξουσία, προέβη σ’ αυτή την προσβλητική δήλωση και επέλεξε να απαξιώσει την ίδια του τη χώρα και τον λαό της. Αυτό που γίνεται από απλούς πολίτες στα ΜΚΔ και περνά είτε απαρατήρητο είτε γίνεται αντικείμενο συζήτησης σε κλειστό κύκλο ολίγων ατόμων, εκείνος το έκανε σημαία του προεκλογική, για να κερδίσει λίγες ψήφους.

Ανεπίτρεπτη για τέως Πρωθυπουργό χώρας συμπεριφορά, παρόμοια με εκείνη του Γ. Παπανδρέου πριν μερικά χρόνια.

Οι κύριοι αυτοί δεν έχουν καν την ικανότητα να αντιληφθούν ότι, όταν είναι αρχηγοί ενός Έθνους, στο ύψιστο αξίωμα εκλεγέντες, φέρουν και οι ίδιοι ευθύνη για τις παραβατικές και παράνομες συμπεριφορές των στελεχών τους και όλων των πολιτών. Ως πατέρες δε του Έθνους οφείλουν να αναλαμβάνουν και το μερίδιο που τους αναλογεί και να μην στρέφονται λαύροι κατά της παρανομίας στη χώρα μας, όταν αυτοί οι ίδιοι και προκάτοχοί τους την έχουν υποθάλψει συνειδητά, εσκεμμένα ή ακόμη και εν αγνοία τους.

Όλοι μας θυμόμαστε αυτούς που δήλωναν λχ ότι οι Υπουργοί δικαιούνται να λαμβάνουν μίζες για δημόσια έργα και το εφάρμοσαν και στην πράξη.

Αυτούς που ανέχτηκαν αλλά και υπέθαλψαν την δωροδοκία και δωροληψία, επιτρέποντας και την ατιμωρησία.

Αυτούς που με το προσωπικό τους παράδειγμα δίδαξαν πως το κράτος είναι πηγή γρήγορου και εύκολου πλουτισμού για τους αξιωματούχους του και οι ίδιοι αδρά αμειβόμενοι για τις «υπηρεσίες» τους.

Αυτούς που εισήλθαν στην πολιτική με μία κατοικία και εξήλθαν με καταθέσεις και πολλά ακίνητα.

Αυτούς που εισηγήθηκαν και ψήφισαν νόμους κομμένους και ραμμένους στα μέτρα των προσωπικών τους συμφερόντων.

Στελέχη όλων των κομμάτων που λειτούργησαν σαν αρχιμαφιόζοι.

Ωστόσο, ούτε ο ελληνικός λαός είναι άμοιρος αυτών των ευθυνών.

Πρώτον, διότι με την ψήφο του έφερε και συνεχίζει να φέρει στην εξουσία άτομα ακατάλληλα γι’ αυτές τις θέσεις.

Και ο βασικότερος λόγος για τον οποίο αποφασίζει να στείλει στα βουλευτικά έδρανα ή σε δημόσιες θέσεις αυτά τα ακατάλληλα άτομα είναι το προσωπικό όφελος, για την εξυπηρέτηση του οποίου επιλέγονται άτομα με τα οποία συναλλάσσονται είτε οι ίδιοι είτε οικεία τους πρόσωπα, με απώτερο σκοπό να βολευτούν και οι ίδιοι αλλά και να βολέψουν πρόσωπα του οικογενειακού και όχι μόνο περιβάλλοντος.

Και δεύτερον, διότι έχοντας βιώσει ο ίδιος την αυστηρή διαπαιδαγώγηση και στην οικογένεια και στην Εκπαίδευση, οδηγήθηκε στο άλλο άκρο, με αποτέλεσμα να ανατρέφονται και να διαπαιδαγωγούνται τα παιδιά μας με λάθος τρόπο και μία ελευθερία που καταντά ασυδοσία.

Και η συμπεριφορά αυτή κατέστη βίωμα τριών γενεών τώρα, με αποτέλεσμα να φτάσουμε σήμερα στο σημείο να επαινούνται η φυγοπονία, το ρουσφέτι, η μαγκιά, η επανάσταση χωρίς αιτία, η βία, η ασέβεια προς γονείς και δασκάλους, η ευκολία και όχι ο μόχθος, η απάτη σε βάρος του κράτους και των συμπολιτών.

Και όλοι αυτοί που επιδεικνύουν αυτή τη συμπεριφορά δεν ανήκουν στην «κακιά» δεξιά, κυρίες και κύριοι της «καλής» αριστεράς και των «προοδευτικών» σας κομμάτων.

Ανήκουν, δυστυχώς, σε όλα τα κόμματα και σ’ όλες τις παρατάξεις, είτε ως στελέχη τους είτε ως απλοί πολίτες, επιτήδειοι μόνο στην παρανομία και την παραβατικότητα με το γνωστό αποτέλεσμα που μας δυσφήμισε και στο εξωτερικό, την ηθική αποσύνθεση της κοινωνίας μας και τη διαφθορά.

Όμως ως εδώ. Αντί να επιδιδόμαστε σε επικρίσεις των αντιπάλων, δόλιο σκοπό ενέχουσες και όχι αγάπη και συμπόνοια προς τον λαό, έχουμε χρέος να μην επιτρέπουμε να εκτίθεται η Πατρίδα μας στην μεγάλη οικογένεια της Ευρώπης.

Η διαφθορά μας αφορά όλους και επιβάλλεται να εξετάσουμε τον τρόπο αντιμετώπισής της.

Να ερευνήσουμε τα αίτια αυτών των συμπεριφορών που μας εκθέτουν στο εξωτερικό, προσβάλλουν τη χώρα μας και την καταδικάζουν να παραμένει μισό αιώνα τώρα, υποταγμένη στην οπισθοδρόμηση και την ασύδοτη ελευθερία.

Αποτελεί κοινή διαπίστωση όλων των συνετών και νομοταγών πολιτών αυτής της χώρας πως, αν οι εκάστοτε κυβερνώντες είχαν επιβάλει περισσότερη αυστηρότητα στην τήρηση των νόμων, είχαν δώσει οι ίδιοι το παράδειγμα λιτού και εντίμου βίου, είχαν σταθεί αμείλικτοι εναντίον κάθε παρανομίας, ίσως η χώρα μας να μην βρισκόταν σήμερα σ’ αυτή τη δυσάρεστη θέση.

Ο φωτισμένος ηγέτης δεν θέτει υπεράνω της προόδου της Πατρίδας και κατά συνέπεια και του λαού του την προσωπική του επιθυμία να επανεκλεγεί. Απαιτεί να εφαρμόζονται οι νόμοι από όλους, χωρίς καμία εξαίρεση, και, αν αυτή του η ενέργεια τον φέρει αντιμέτωπο ακόμη και με την πλειονότητα και τους ισχυρούς εκ των ψηφοφόρων του και τα συμφέροντά τους, θυσιάζεται ο ίδιος, ανοίγοντας τον δρόμο στον επόμενο, με την προϋπόθεση, βέβαια, και εκείνος να συνεχίσει την ίδια τακτική, όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, όπου εφαρμόζονται οι νόμοι και δεν αλλάζει αυτό με κάθε εκλογή νέου Πρωθυπουργού.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται βίωμα στον λαό και πεποίθηση ότι κανένας ηγέτης δεν θα επιτρέψει τη χαλαρότητα στην εφαρμογή των νόμων για όλους και το απυρόβλητο των οικονομικά ισχυρών. Και αν αυτό, όπως αντιλαμβανόμαστε, είχε εφαρμοστεί και στη χώρα μας, και οι Έλληνες, όπως και οι λαοί της Ευρώπης, θα το είχαν αποδεχθεί και η νομοταγής συμπεριφορά θα είχε γίνει τρόπος ζωής. Κάθε πολίτης δε θα αισθανόταν ντροπή, αν δεν τηρούσε τους νόμους, ενώ θα λειτουργούσε και ο ίδιος νόμιμα και θα το δίδασκε και στα παιδιά του.

Σ’ αυτή τη χώρα αναμένουμε τον ηγέτη που θα κάνει την αρχή και θα επιβάλει και θα υποβάλει με το προσωπικό του παράδειγμα στον λαό την νομιμότητα σε όλες τους τις πράξεις.

Εκείνον που θα εμπνεύσει και θα οδηγήσει τους Έλληνες στον δρόμο της αληθινής δημοκρατίας.

Εκείνον που θα αναβαθμίσει την Παιδεία που προσφέρεται στα παιδιά μας με νόμους, διακομματικές επιτροπές και μεταρρυθμίσεις με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων.

Εκείνον που θα ξαναφέρει και πάλι στο φως τις χρυσές αρετές των προγόνων μας που βρίσκονται σε λήθαργο όλα αυτά τα χρόνια, απογοητευμένες και εκείνες για την κατάντια του λαού μας.

Γιατί η διαφθορά δεν έχει χρώμα και κομματική ταυτότητα, μας αφορά όλους…

Books and Style

Books and Style