ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΑΛΙΚΗ ΝΑΣΣΗ

Προ ολίγων ημερών έλαβα στο κινητό μου μηνύματα SMS από πενταψήφιους αριθμούς, με πρώτους δύο το 54…,  τα οποία και δεν άνοιξα, ούσα ενημερωμένη για τον κίνδυνο  χρέωσης από μηνύματα πενταψήφιων αριθμών.

Αμέσως μετά έλαβα μήνυμα από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, της οποίας είμαι συνδρομήτρια, με το οποίο και με ενημέρωνε τα εξής:

«Ενδέχεται να έχετε εγγραφεί σε χρεώσιμη υπηρεσία SMS τρίτων εταιρειών. Για να προστατευθείτε κλπ…» και με παρέπεμπε σε μία ιστοσελίδα με ένα κείμενο στο οποίο με προειδοποιούσε, κατόπιν εορτής, για τον εν λόγω κίνδυνο και είχα δύο επιλογές ή να πατήσω ΟΚ ή ακύρωση. Με το ΟΚ δήλωνα ότι είμαι αποκλειστικά υπεύθυνη για τη χρέωση τρίτων εταιρειών…

Εξοργισμένη, φυσικά, απευθύνθηκα αμέσως στην εταιρεία μου και ρώτησα τα αυτονόητα:

  1. Με ποιο τρόπο και μάλιστα χωρίς τη συναίνεσή μου ενεγράφην σε χρεώσιμη υπηρεσία τρίτης εταιρείας.
  2. Πού και από ποιον έλαβε τα στοιχεία μου η τρίτη εταιρεία.
  3. Για ποιο λόγο το ελληνικό κράτος δεν αφαιρεί τη χορηγηθείσα, σύμφωνα με την υπάλληλο της εταιρείας μου, άδεια σε εταιρείες που λυμαίνονται αυτό το πεδίο, κερδοσκοπώντας τα τελευταία χρόνια σε βάρος ανυποψίαστων συνδρομητών.
  4. Για ποιο λόγο η δική μου εταιρεία και όλες οι άλλες, δέχονται να χρεώνουν τα παράνομα ποσά αισχροκέρδειας στον δικό τους λογαριασμό.
  5. Και τέλος για ποιο λόγο επίσης η δική μου εταιρεία δεν με προειδοποίησε και δεν με προφύλαξε από αυτόν τον κίνδυνο.

Η υπάλληλος μου έδωσε ένα αριθμό 211…προκειμένου να επικοινωνήσω με την εταιρεία αυτή και να ζητήσω πίσω τα χρήματά μου, εάν με έχουν ήδη χρεώσει. Γνώριζε δηλαδή την εταιρεία και τον αριθμό της, ενώ με ενημέρωσε ότι λειτουργεί νόμιμα με άδεια από το ελληνικό κράτος.

Αρμόδιε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι της ελληνικής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης,

Διερωτώμαι πώς είναι δυνατόν το ελληνικό κράτος να μην έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας, παρά τον σχετικό θόρυβο στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Εάν όντως συμβαίνει αυτό, τότε λυπούμαι βαθύτατα, αλλά είναι ανάξιο να λέγεται κράτος και ευνομούμενη Πολιτεία.

Πόσο δίκαιο θεωρείτε μία απλή γριούλα σε ένα χωριό της χώρας μου, ένας ανίδεος και ανυποψίαστος πολίτης, ένας έφηβος, ένας συνταξιούχος, να  πληρώνουν χρεώσιμα SMS, χωρίς τη συναίνεσή τους, και να θησαυρίζουν ορισμένοι επιτήδειοι στις πλάτες τους;

Καλώ όλους όσοι πλήρωσαν σε αυτές τις εταιρείες και μάλιστα μέσω των δικών τους εταιρειών (!;), να ζητήσουν σε πρώτη φάση την επιστροφή των χρημάτων τους από τις δικές τους εταιρείες, αφού, ενώ γνώριζαν την απάτη, όπως αποδεικνύεται και από τα ενημερωτικά μηνύματα εκ των υστέρων, σας χρέωσαν στον λογαριασμό σας το ποσό αυτό υπέρ τρίτων εταιρειών.

Σας καλώ να αποτανθούμε συλλογικά προς το ελληνικό κράτος και την ελληνική δικαιοσύνη και να απαιτήσουμε την παραδειγματική τιμωρία όλων αυτών των απατεώνων, όποιοι και αν είναι.

Επισημαίνω ότι δεν θα μπορούσε αυτό να συμβεί σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα και δεν θα πρέπει να αποτελέσουμε εμείς την εξαίρεση.

Η δική μας αδιαφορία, ανοχή και σιωπή τους αποθρασύνει και θα το επαναλάβουν με διαφορετικούς τρόπους και στο μέλλον, εάν δεν λάβουμε τώρα τα μέτρα μας.

Η ελληνική Πολιτεία έχει υποχρέωση να μας προστατέψει και αυτό και οφείλουμε να απαιτήσουμε ως πολίτες μίας δημοκρατικής και ευνομούμενης Πολιτείας.

Δεν αρκεί η απλή διαμαρτυρία στα ΜΚΔ, ας αντιδράσουμε δυναμικά, προς αποφυγή παρόμοιων κρουσμάτων στο μέλλον.

Σας ευχαριστώ.

 

Books and Style

Books and Style