ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΞΑΝΘΟ

Avant premiere χθες για την πολυαναμενόμενη κωμική σειρά της ΕΡΤ «Ζακέτα να πάρεις». Μία ευχάριστη ελληνική σειρά δίχως επιτηδεύσεις και εντυπωσιασμούς. Αντιθέτως, έξυπνο σενάριο, ατάκες και χιούμορ είναι τα στοιχεία που διακρίνει κανείς στο πρώτο επεισόδιο που παρακολουθήσαμε αποκλειστικά μέσω ΕΡΤFLIX χθες βράδυ.

Κεντρικό θέμα της κωμικής σειράς είναι η πολυσυζητημένη σχέση μάνας-γιου, καθώς με αφετηρία τη χιλιοειπωμένη φράση «Ζακέτα να πάρεις», την κλασική και διαχρονική ατάκα που μόνο η Ελληνίδα μάνα έχει το… προνόμιο να γνωρίζει, καταγράφεται, μέσα από τραγελαφικές και σπαρταριστές καταστάσεις.

Και μόνο η ιδέα φαντάζει φοβερή, αλλά γίνεται ακόμα πιο απρόβλεπτη με τις Ελένη Ράντου, Δάφνη Λαμπρόγιαννη και Φωτεινή Μπαξεβάνη, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η πρώτη είναι η Φούλη, μάνα με καριέρα σε νυχτερινά κέντρα, η δεύτερη η Δέσποινα, μάνα με κανόνες και καλούς τρόπους, και η τρίτη η Αριστέα, μάνα με τάπερ και… ξεμάτιασμα. Όσο διαφορετικές κι αν είναι, όμως, καθεμιά με τον τρόπο της θα αναστατώσει για τα καλά τη ζωή του μοναχογιού της…

Η επιστροφή της Ελένης Ράντου και της Φωτεινής Μπαξεβάνη στην ελληνική τηλεόραση μετά από κάμποσα χρόνια  αλλά και η επανεμφάνιση (μετά «Μουρμούρας» εποχή) της Δάφνης Λαμπρόγιαννη στο τηλεοπτικό γυαλί είναι από μόνη της μια επιτυχία. Όταν τις βλέπεις να κόβουν και να ράβουν με το μπρίο, το χιούμορ και τις ατάκες τους δεν μπορείς να σταματήσεις να γελάς. Υποδύονται τρεις μαμάδες από τη Θεσσαλονίκη που είναι τόσο διαφορετικές μα και τόσο ίδιες συνάμα. Σα να βλέπεις την Ελληνίδα μάνα αλλά με τρία πρόσωπα.

Η  τηλεοπτική τους εμπειρία φαίνεται από τα πρώτα κιόλας λεπτά, καθώς η μία συμπληρώνει την άλλη και δεν αφήνουν περιθώρια στον τηλεθεατή να βαρεθεί.

Η συγκεκριμένη σειρά επίσης,  μας συστήνει και τρεις νέους  ηθοποιούς, που υποδύονται τους γιους των ιδιαίτερων αυτών μανάδων. Ο Βασίλης Αθανασόπουλος,  ο Παναγιώτης Γαβρέλας και ο  Μιχάλης Τιτόπουλος δίνουν έναν φρέσκο και ζωντανό αέρα στο σίριαλ και υποδύονται αριστοτεχνικά τους ρόλους τους. Σίγουρα στα επόμενα επεισόδια, θα έχουμε ακόμη καλύτερη εικόνα της ερμηνευτικής τους προσέγγισης.

Στο πρώτο επεισόδιο δε με ενόχλησε κάτι που είδα, αντιθέτως χαλάρωσα κι απόλαυσα μια ελληνική σειρά που συνάδει με το πνεύμα της εποχής, είναι αισιόδοξη, άμεση και δοτική προς τον τηλεθεατή.

Ο Νίκος Μήτσας και η Κωνσταντίνα Γιαχαλή υπογράφουν το σενάριο της σειράς, ενώ ο Αντώνης Αγγελόπουλος τη σκηνοθεσία. Φαίνεται η ποιότητα της δουλειάς και η  προσέγγιση τους σε αυτό την αιώνια σχέση μάνας -γιου.

Τολμώ να πω ότι φέτος η ΕΡΤ έχει κάνει εξαιρετική δουλειά με τις σειρές μυθοπλασίας, ανεβάζει ψηλά τον πήχη και οι σειρές της δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα σε σχέση με τις αντίστοιχες σειρές των ιδιωτικών καναλιών!

Καλή αρχή στο «Ζακέτα να πάρεις» και αναμένουμε τα καλύτερα στην πορεία!

 

Η σειρά θα μεταδίδεται  κάθε Σαββατοκύριακο στις 20.00

 

Books and Style

Books and Style