Τίτλος: Οι περιπέτειες του Σαμουράι Νογκασίκα-Σαν
Συγγραφέας: Εύα Πετροπούλου – Λιανού
Εικονογράφος: Πάρις Χαραλαμπίδης
Παιδικό βιβλίο
Εκδόσεις Οσελότος

ISBN: 978-960-564-463-5 Σελ. 36 Τιμή: 10.00 € Ιούλιος 2017

[…] «Πιστέ μου φίλε, Λάι Πι, ήμουν σίγουρος ότι μπορώ να βασιστώ σε σένα, ήσουν πάντα ο πιο έξυπνος και πιο οργανωτικός», είπε με ευγνωμοσύνη ο Νογκασίκα-Σαν.
«Ευχαριστώ πολύ, αλλά μην ξεχνάς ότι έχω και άλλους εκατό συμβούλους, για να παίρνω τη γνώμη τους, οπότε όλοι βοήθησαν. Ας μην χάνουμε άλλο χρόνο, πρέπει να είμαστε εκεί πριν το βράδυ, για να βρούμε μια κρυψώνα και να καταστρώσουμε το σχέδιο, για τη φυλάκιση του ανέμου». […]

[…] Ο Νογκασίκα-Σαν μηχανικά έβαλε το χέρι του στην τσέπη του κιμονό του, κι έβγαλε την πυξίδα του.
«Η πυξίδα μου δουλεύει, δουλεύει και δείχνει ευθεία μπροστά. Νομίζω ότι είμαστε στον σωστό δρόμο. Η Νεράιδα του Σκοτεινού Φαραγγιού δεν με κορόιδεψε» αναφώνησε χαρούμενος ο Νογκασίκα-Σαν και πήρε το μονοπάτι για την μεσαία κορυφή του βουνού Σακ Ορόρα. […]

Βιογραφικό:

Η Εύα Πετροπούλου-Λιανού έκανε την εμφάνιση της στο μαγικό κόσμο του παιδικού βιβλίου, με την έκδοση του πρώτου βιβλίου της στα Γαλλικά «Geraldine et le lutin du lac», το Μάιο του 2007, από τις εκδόσεις Amalthee.
Γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο, όπου και ολοκλήρωσε τις βασικές της σπουδές. Αγαπούσε τη δημοσιογραφία από μικρή οπότε αποφασίζει να κάνει επάγγελμα τη μεγάλη της αγάπη και παρακολουθεί μαθήματα δημοσιογραφίας στη σχολή του ΑΝΤ1. Τελειώνοντας με τις σπουδές της κάνει την πρακτική της, ως ελεύθερη ρεπόρτερ σε διάφορες δημοσιογραφικές εκπομπές. Το 1994 φεύγει για τη Γαλλία όπου κι εργάστηκε ως δημοσιογράφος στη γαλλική εφημερίδα Le Libre Journal.
Η αγάπη για την Ελλάδα όμως την κέρδισε, επέστρεψε στην ηλιόλουστη πατρίδα, κι από το 2002 ζει στην Αθήνα. Κύρια ενασχόλησή της είναι η διδασκαλίας της γαλλικής γλώσσας σε πολιτιστικούς φορείς όπως το Ash n’ art, πραγματοποιεί σεμινάρια γαλλικής γλώσσας σε ιδιωτικές εταιρείες, ενώ ασχολείται και με μεταφράσεις. Παράλληλα σπουδάζει στο Γαλλικό Ινστιτούτο, Lettres Modernes, γιατί ποτέ δεν είναι αργά να πραγματοποιούμε τα όνειρά μας.
Είναι μέλος του Ομίλου Unesco Λόγου και Τέχνης, των Κορινθίων Συγγραφέων, της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Επίσης του Ελληνικού Παραρτήματος ΙΒΒΥ Ελλάδα.
Συνεντεύξεις και παραμύθια της φιλοξενούνται σε ηλεκτρονικές εφημερίδες της Ελλάδας και της Κύπρου.

Σε αυτή τη στήλη αναφέρονται οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων, όπως φτάνουν σε εμάς, μέσω των εκδοτικών οίκων.

Books and Style

Books and Style